Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

„Probele sunt dure și căldura va fi la cote maxime”. 64 de echipaje se întrec în acest final de săptămână la Raliul Sibiului „Bilstein”

„Probele sunt dure și căldura va fi la cote maxime”. 64 de echipaje se întrec în acest final de săptămână la Raliul Sibiului „Bilstein”

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 are loc la Sibiu în zilele de 14 și 15 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Betano”. Înainte de startul festiv din Piața Mare, partenerii, sponsorii, dar și trei dintre piloți și-au dat întâlnire în cadrul unei conferințe unde au împărtășit impresii despre competiția din acest an.

„Ce așteptări am? Sportivitate, dăm cuvântul piloților și eu cred că va fi un eveniment extraordinar de frumos. Vreau să mulțumesc, de asemenea, domnului președinte John Kuijpers care a călătorit în ultimele patru zile până în SUA și înapoi, deci și-a petrecut cam trei zile pe avion pentru a fi astăzi aici și asta arată devotamentul companiei față de activitatea pe care noi o începem astăzi. Este un capăt de drum pentru Bilstein, ceea ce sper să se materializeze într-o tradiție, în anii următori”, a spus Radu Betea, Ceo Bilstein.

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean, a vorbit despre posibilitatea raliului de a deveni o competiție internațională.

„Mă simt extrem de onorată că în calitate de reprezentant al Consiliului Județean Sibiu avem în această competiție și în acest eveniment parteneri de o asemenea calitate și de o asemenea prestanță. O să fiu prezentă la start, o să urmăresc îndeaproape această competiție, așa cum am urmărit-o în fiecare an. Raliul Sibiului a devenit o tradiție nu întâmplător. Pe lângă faptul că sibienii iubesc acest sport, Raliul Sibiului a avut șansa să aibă o echipă atât de pasionată, perseverentă și hotărâtă, și a reușit să atragă parteneri și sponsori de talia Bilstein. Mă alătur și eu felicitărilor la cei 150 de ani de existență vă doresc să fiți din ce în ce mai productivi astfel încât Raliul Sibiului să aibă un sponsor care să poată suporta o competiție internațională, nu doar națională. Ne dorim ca Raliul Sibiului să ajungă o competiție internațională și cu așa parteneri și oameni care pun atât de mult suflet în organizare sunt convinsă că va ajunge în această direcție”, a spus aceasta.

Ce spun piloții

Competiția va fi una dură, dar atmosfera va fi una pe măsură, spune pilotul Valentin Porcișteanu.

„Raliul va fi unul clasic, dur, pe care îl știm de foarte mulți ani. Eram în dubii, nu știam dacă să vin la Sibiu în acest an, dar am zis că nu am cum să ratez Raliul Sibiului pentru că mă leagă o amintire din 2013 și am hotărât că trebuie să vin la Sibiu, chiar dacă probele sunt dure și mașinile suferă foarte mult, iar căldura va fi la cote maxime, atmosfera de aici va acoperi orice minus pe care îl găsim noi pe traseu.”

Pentru sibianul Raul Badiu, competiția din acest an înseamnă un dublu debut.

„Sunt foarte mândru să fiu sibian, asta pot să spun și asta mulțumită echipei de organizare și evident și partenerilor, sponsorilor, fără aceștia nu ar putea rezista moto sport și sport în general, cu atât mai puțin moto sportul care este un sport scump și care împinge limitele la maxim. Pentru mine, acesta reprezintă un dublu debut. Raliul Sibiului este prima etapă pe care o fac anul acesta și, de asemenea, este prima dată când particip cu o mașină R5, o mașină capabilă să se bată pentru primele locuri în campionatul național.”

Și pentru Norbert Maior competiția vine cu emoții, dar și cu adrenalină.

„Bucuria mea personală este că avem din nou ocazia să fim aici, să fim în Piața Mare ceea ce este absolut incredibil și vreau să le mulțumesc tuturor că ne dau această ocazie. Legat de probe nu pot să zic mare lucru pentru că de mic copil am urmărit Raliul Sibiului. Eram pe margine și e cumva un vis să vin aici în fiecare an, să merg pe Șanta de noapte și pe celelalte probe.”

Foto: Silvana Armat

Raliul Sibiului ”Bilstein” 2023 este un eveniment organizat de Sibiu Racing Team, care va avea loc în zilele de 14 și 15 iulie, fiind a patra etapă a Campionatului Național de Raliuri ”Betano”.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Partener principal: Bilstein

Partener de mobilitate: Autoklass

Parteneri: Continental, Școala de șoferi Elit, Bucur Tuning, Schade Berater, My Continental, Soma, Drumuri și Poduri SA, Sia, Sparco, Simpa, FORCH.

Parteneri media: KissFM, Turnul Sfatului, Tribuna, Stiri de Sibiu, Ora de Sibiu, Mesagerul de Sibiu, Star Sibian,

Eveniment organizat sub egida FRAS.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus