Duminică,
24.09.2023
Parțial Noros
Acum
18°C

AIR CJ: 15 consilii județene vor să facă o companie aeriană. Sibiul vrea să facă parte din proiect

AIR CJ: 15 consilii județene vor să facă o companie aeriană. Sibiul vrea să facă parte din proiect

Consiliul Județean Sibiu e interesat să participe la crearea unei companii aeriene, finanțată de mai multe consilii din toată țara, pentru a realiza conectarea pe calea aerului între principalele orașe ale țării.

CJ Sibiu a transmis Turnul Sfatului, în urma unei solicitări, că este interesat de subiect și precizează că aderarea județului la acest proiect ar urma să fie decisă de consilierii județeni în ședință publică.

”Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a organizat o întâlnire cu reprezentanții Consiliilor Județene ce dețin infrastructură aeroportuară, în vederea analizării oportunității de înființare a unei companii aeriene de transport intern.

Întâlnirea a avut loc luni, 17 iulie ac, la sediul CCIR, președintele acesteia, dl. Mihai Daraban, prezentând avantajele unei linii aeriene care să lege principalele orașe ale României și care să aparțină administrațiilor județene care dețin aeroporturi.

Cei prezenți au agreat faptul că este necesară crearea de noi conexiuni rapide între diferitele zone ale României, însă că acest lucru trebuie făcut strict pe baza unor analize amănunțite, care să ofere date privind numărul estimat de pasageri, destinațiile de interes ale locuitorilor din județul respectiv, rentabilitatea zborurilor etc.

Ca inițiator al acestui demers, CCIR va realiza, pe cheltuiala proprie, un Studiu de oportunitate, urmat de un Studiu de fezabilitate, documente ce ulterior vor fi studiate de către fiecare Consiliu Județean interesat.

În funcție de concluzii, aderarea Județului Sibiu la un astfel de proiect va fi decisă de către consilierii județeni în ședință publică”, anunță Consiliul Județean Sibiu.

”Specialiştii CCIR vor efectua un studiu de oportunitate”

Prezentarea iniţiativei a fost făcută de Mihai Daraban, preşedintele CCIR, anunță BZB.ro, care a apreciat că un asemenea proiect ar aduce beneficii pentru comunitatea de afaceri din România şi nu numai.

O prezentare tehnică a problematicii conectivităţii interurbane, a fost susţinută de lector univ. dr. Alexandru Rusu, de la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

După această întâlnire, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, a precizată că aceasta a fost prima  prima întâlnire pe tema înfiinţării unui operator de transport aviatic susţinut de toate autorităţile judeţene interesate, care să asigure curse între cele mai importante oraşe ale ţării.

„În perioada următoare, specialiştii CCIR vor efectua un studiu de oportunitate şi vor pregăti drafturi de documente privind statutul şi organizarea unei asemenea companii, pe care le vom analiza şi dezbate, înainte de a lua o decizie privind implicarea în acest proiect”, a declarat reprezentantul Consiliului Judeţean Braşov.

La întrunire au fost invitaţi oficiali din cadrul celor 15 autorităţi publice judeţene din România care au în administrare aeroporturi, respectiv Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi, Maramureş, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Mureş şi Tulcea.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Gigi

Acum 2 luni

Tările avansate renunță la zboruri interne și dezvoltă infrastructura feroviară care oferă timpi similari de transfer la un cost mult mai mic al impactului asupra mediului. In același timp infrastructura ferioviară din România este lasata in paragină și nu tin minte să fi auzit vreun plan al consiliilor județene să imbunătățească legături feroviare. Como se dice, ăăăă?? Lipsă de viziune?
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

Asteapta tu mult si bine pana se dezvolta infrastructura feroviara Sa stea lumea sa se uite cum guvernul si cfr nu fac nimic?
Raspunde

Sili Vanili

Acum 2 luni

Mai aveti idei nastrusnice ? Aveti o companie nationala care sta sa moara si voi infiintati alte fantome falimentare? din start...sau vreti sa finantati politic...gauri negre gen Fly Lily, Dan Air, Airconect...
Raspunde

Kukuruku

Acum 2 luni

Aia e a guvernului
Raspunde

Elzoroaba

Acum 2 luni

Și dac-ar fi găuri negre, nu-s pe banii tăi. Eu n-am călătorii moca, să mă intereseze cfr
Raspunde

Aurel Metrescu

Acum 2 luni

FastHopAir: Constanta-Bucuresti-Brasov-Sibiu-Timisoara SlowTzopAir: Tulcea-Constanta-Bucuresti Sud-Bucuresti Aurel Vlaicu-Bucuresti Henri Coanda-Brasov-Sibiu-Alba Iulia-Deva-Craiova-Caransebes-Timisoara-Arad
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 luni

CJ Sibiu participa cu parasutele?
Raspunde

Nemo

Acum 2 luni

Hei! Lăsați sa ia naștere și Coțofană Air, nu fiți invidioși!
Raspunde

Din Sibiu

Acum 2 luni

Mai bine NU. VA RUGAM FRUMOS NU FACETI ASTA. Chiar nu vrem!.... Nu cred ca cetatenii oraselor isi vor permite iar ca sa platim cu sanatatea oamenilor, mai bine nu. Mai lucrati putin la drumuri, poate reusiti sa faceti si piste de biciclete intre sate si orase, daca tot se doreste infranarea climei. Nu ne mai luati de prosti, va rugam frumos!
Raspunde

Gigi

Acum 2 luni

Cei prezenți au agreat faptul că este necesară crearea de "noi conexiuni rapide " Dar de ce acum este necesar de conexiuni rapide? Cine vrea sa ajunga unde? Se pare ca puterea de cumparare scade, cum de se dezvolta romanii cand restul lumii saraceste, cu ce ocazie si in a cui interes?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus