Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Profiluri comune ale pariorilor din România: În care categorie te încadrezi?

Profiluri comune ale pariorilor din România: În care categorie te încadrezi?

Cei mai mulți microbiști se cred specialiști în pronosticuri sportive și joacă la pariuri pentru a-și demonstra măiestria. Nu există un singur tip de parior, ci mai multe, în funcție de felul de a fi al fiecăruia.

Pot fi enumerate nu mai puțin de zece profiluri comune ale jucătorilor din România. E posibil ca un parior să se încadreze în mai multe dintre următoarele tipologii:

Vânătorul de oferte

Unii sunt într-o continuă goană după gratuități. Asemenea persoane se regăsesc și în rândul pariorilor, care își deschid conturi la toate agențiile online numai pentru a beneficia de ofertele promoționale pentru clienții noi. După ce primesc pariurile gratuite sau fondurile suplimentare și încearcă să facă rulajul solicitat, încasând sau nu banii cash din ele, ei nu se mai loghează niciodată în acele conturi.

Pariorul care vede blaturi peste tot

Deși pretind că sunt buni cunoscători, unii pariori pur și simplu nu pot accepta faptul că în sport mai apar și surprize, sau desfășurări ieșite din comun ale jocurilor. Orice rezultat neașteptat este catalogat drept „blat”. Dacă o echipă conduce la pauză cu 0-2 și pierde 3-2, atunci clar a fost un aranjament.

Avem chiar un exemplu recent, FCSB pierzând campionatul trecut după ce a condus-o cu 2-0 după 45 de minute pe Farul și a cedat pe final. Deși acel meci era „finala pentru titlu”, există chiar suporteri ai „roș-albaștrilor” care cred că jocul a fost vândut.

Eterna victimă a ghinionului

Dacă au mai multe selecții pe bilet și pierd din cauza unui singur meci, mulți pariori spun că au avut ghinion. Dar nu „aveau ghinion” dacă ar fi jucat fiecare pronostic pe câte un bilet, întrucât, per total, ar fi fost pe plus. În acest caz, ghinionul este doar o scuză pentru un stil de joc nu foarte înțelept. În general, „ghinionul” își face de cap atunci când nu analizezi meciurile așa cum trebuie.

Pariorul lacom

Există și pariori care visează să se îmbogățească peste noapte din această activitate. Astfel, ei ajung la cote fabuloase, de peste 500.00, pe biletele interminabile. Într-adevăr, mizele plasate nu sunt foarte mari, dar ele reprezintă pierderi sigure, iar în timp se adună sume destul de importante. Lăcomia este o meteahnă a jucătorilor la jucătorilor la pariuri, șansele de a câștiga un bilet cu zeci de selecții fiind similare cu cele de a da lovitura la loto.

Pariorul subiectiv

Calitatea de parior este incompatibilă cu cea de suporter. Cu toate acestea, mulți clienți ai bookmakerilor sunt subiectivi atunci când pun bilete, supraestimându-și favoriții sau mizând împotriva echipelor rivale doar pentru că își doresc din tot sufletul ca ele să piardă. Emoțiile îi împiedică să ia cele mai bune decizii.

Pariorul care nu se stăpânește

Peste 90% dintre pariori ies mai mereu pe minus la finalul lunii, pentru că nu sunt în stare să își reprime pornirea de a juca la recuperare. După ce pierd un bilet sau mai multe, ei simt nevoia să recupereze banii cât mai repede și joacă la întâmplare, pe mize tot mai mari. Lipsa stăpânirii de sine se manifestă și în cazul obținerii unor câștiguri, când exaltarea îi face pe câștigători să joace sume tot mai mari, fără a mai ține cont de risc.

Pariorul credul

Sunt și pariori creduli, care cad victime ale celor care vând ponturi „sigure” pe internet. Jucătorii din această categorie sunt atât de naivi încât cred că persoane care ar deține informații certe despre blaturi le-ar vinde pe internet, pentru câteva sute de euro, sau chiar de lei. Pariorii din această categorie sunt convinși și de ofertele „extraordinare” ale operatorilor nelicențiați, iar apoi observă că nu își primesc banii promiși.

Pariorul inteligent

Pariorul inteligent este cel care consideră că această activitate este doar una de divertisment, alocă un buget lunar fix pentru ea, joacă un singur meci pe bilet respectând managementul banilor și nu lasă ca pariurile să îi influențeze viața în vreun sens negativ.

Pariorul profesionist

Nivelul suprem este reprezentat de categoria jucătorilor profesioniști. Aceștia combină inteligența cu precizia matematică, folosind algoritmi complecși pentru stabilirea șanselor de câștig. Ei analizează meciurile în detaliu și urmăresc toate jocurile echipelor pe care mizează. Profesioniștii sunt ca niște roboți, adică nu se întristează când pierd și nu se bucură atunci când câștigă.

Tu în care categorie te încadrezi?

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus