Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
20°C

Primăria Mediaș anunță o descoperire arheologică în curtea școlii din Ighișul Nou. Experții Muzeului Brukenthal: Cercetarea a scos la iveală mai multe morminte medievale

Primăria Mediaș anunță o descoperire arheologică în curtea școlii din Ighișul Nou. Experții Muzeului Brukenthal: Cercetarea a scos la iveală mai multe morminte medievale

Primăria Mediaș anunță o descoperire arheologică realizată zilele trecute în zona școlii din Igișul Nou.

Evenimentul are loc în cadrul lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale din Ighișul Nou, aflate în acest moment în derulare.

”S-a constatat prezența oaselor umane, datorită învecinării amplasamentului cu vechiul cimitir evanghelic. Această descoperire s-a conturat în cadrul cercetării arheologice preventive, care însoțește lucrările de construcție, aducând la lumină șapte morminte de secol XVI”, transmit reprezentanții primăriei.

arheologie sibiu

Săpăturile sunt realizate de arheologii Anca Nițoi și Sergiu Chideșa din cadrul Muzeului Național - Muzeului de Istorie Casa Altemberger. Cei doi specialiști desfășoară un amplu șantier de cercetare arheologică preventivă în imediata apropiere a bisericii fortificate din Ighișu Nou.

”Inițiate cu ocazia reabilitării și modernizării școlii gimnaziale din localitate, cercetarea preventivă a scos la iveală mai multe morminte aparținând cimitirului medieval al bisericii fortificate. Inventarul deosebit de interesant al acestora: ace de păr sau piese de îmbrăcăminte cu fir metalic permit o datare prealabilă a cimitirului la sfârșitul secolului al XV-lea, începutul celui următor”, au explicat oficialii Muzeului Brukenthal din Sibiu.

arheologi brukenthal

Sursa foto: Muzeul Brukenthal

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 15073

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus