Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

500 de euro/mp: Scandia propune aleșilor Sibiului să cumpere fosta fabrică de pe str. Morilor în locul Fabricii de cultură

500 de euro/mp: Scandia propune aleșilor Sibiului să cumpere fosta fabrică de pe str. Morilor în locul Fabricii de cultură

Cu trei zile înainte de ședința în care va fi supus votului proiectul de achiziție a ”Fabricii de cultură” de la Construcții SA, reprezentanții Scandia food au trimis consilierilor locali o ofertă de vânzare a terenurilor și clădirilor aflate de o parte și de alta a străzii Morilor.

Adresa semnată de Andrei Ursulescu, directorul general al Scandia food, în atenția consilieri locali ai Sibiului a fost transmisă „având în vedere interesul manifestat de către municipiul Sibiu în achiziționarea unui imobil pentru «Fabrica de cultură» - teren cu construcții”.

Este vorba de halele și terenul aflate în proprietatea societății Construcții SA, folosite de mai bine de zece ani pentru diferite spectacole ale Teatrului național „Radu Stanca”, pentru care Primăria Sibiu a demarat procedurile de achiziție de mai bine de un an.

Iar pe ordinea de zi a ședinței Consiliului local Sibiu programată joi, Primăria Sibiu a repus pe ordinea de zi proiectul de alocare a 6,3 milioane de euro (cu tot cu TVA) pentru achiziția Fabricii de cultură, adică a terenului de aproape 3,4 ha și a clădirilor care ocupă 6.800 de mp.

Citește și Proiectul de achiziție a Fabricii de cultură cu 6,3 mil. de euro a fost retras de la vot. „Vorbim de o sumă importantă”

„Vă comunicăm intenția/oferta noastră de vânzare a următoarelor terenuri intravilane situate în «Orașul de jos» din imediata vecinătate a orașului vechi al municipiului Sibiu, respectiv terenuri intravilan și clădirile aferente situate pe strada Morilor nr. 24, 24 A și 45 în suprafață totală de 12.462 la prețul de 500 euro/mp negociabil. Bineînțeles că suntem dispuși să amenajăm spațiile astfel încât să se potrivească destinației «Fabrica de cultură» sau altele”, este oferta pe care conducerea Scandia a formulat-o reprezentanților Sibiului.

De aproape trei ori mai scump

Turnul Sfatului a luat legătura cu mai mulți reprezentanți ai Scandia referitor la prețul propus înaintea negocierilor, dar niciunul nu a putut indica dacă cele 6,23 de milioane de euro cerute pentru terenurile și clădirile aflate pe strada Morilor includ sau nu TVA.

Asta în condițiile în care suprafețele Fabricii de cultură sunt de aproape trei ori mai mari față de cele ofertate de Scandia și au aproximativ același preț (6,3 milioane de euro).

În scrisoarea transmisă consilierilor locali, cei de la Scandia pun accentul pe poziția terenurilor lor, pe care le consideră mai potrivite decât cele ale Construcții SA, aflate lângă viaductul din cartierul Vasile Aaron. „Având în vedere proximitatea locației noastre față de centrul orașului o considerăm o posibilă componentă semnificativ mai potrivită și mai oportună, fiind ușor accesibilă fără mijloace de transport tuturor vizitatorilor festivalurilor de teatru, cât și altor evenimente festiv-culturale, decât alte oferte existente”, se mai arată în adresa în care consilierii sunt asigurați de disponibilitatea pentru a negocia „condițiile cele mai favorabile pentru ambele părți”.

Plan urbanistic pentru un ansamblu imobiliar

Pentru terenurile pe care Scandia food le ofertează acum Sibiului, în urmă cu aproape doi ani a fost lansată elaborarea unui plan urbanistic zonal. PUZ potrivit căruia cele 1,2 ha de teren erau împărțite în patru zone funcționale. 

Terenul și clădirile pe care Scandia le ofertează Sibiului sunt propuse oricum pentru reconversie urbanistică

Două blocuri de locuințe cu puțin peste 100 de apartamente, un hotel, un complex comercial, spații medicale și o clădire pentru birouri și comerț sunt, în rezumat, propunerile făcute pentru a înlocui actualele clădiri industriale și de birouri de pe platforma Scandia.

Citește mai multe despre plan urbanistic zonal aici: Schimbarea la față a Sibiului. Reconversia platformei Scandia de pe Morilor: locuințe, hotel, birouri, cabinete medicale, o nouă stradă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Bogdan

Acum 9 luni

Ce bine ar fi să cumpere pe Morilor! Mult mai potrivit!
Raspunde

@Bogdan

Acum 9 luni

Ba nu ar fi bine. Un spațiu de 3 ori mai mic, fără locuri de parcare. Sa ia spațiul actual și asa orașul e sufocat. Nu ar fi rău dacă ar scoate toate instituțiile la o periferie a orașului, la grămadă si cu locuri de parcare.
Raspunde

Xfh

Acum 9 luni

da insa nu la acel pret mult supraevaluat pentru o suprafata mult mai mica...
Raspunde

Kokos

Acum 9 luni

N-ai să vezi , treburile sunt aranjate , primăria o sa cumpere de la țeparii de la construcții sa un teren și niște hale dărăpănate situate la Cuca Macaii , în loc sa cumpere în centrul orașului niște hale în stare mult mai buna , și pe care actualul proprietar s- a oferit sa le amenajeze după preferinte!
Raspunde

Dfgdfg

Acum 9 luni

suprafata mai mica si la un pret de 3 ori mai mare? vorbesti prostii...
Raspunde

Kokos

Acum 9 luni

@dfgdfg Suprafata de 3 ori mai mica si acelasi pret total. Dar una e str. Morilor , adica zona 0 a Sibiului , si alta strada Triajului , la periferia Sibiului si cu acces dificil. Plus ca cei de la Scandia s-au oferit sa amenajeze cladirile dupa preferinte.
Raspunde

Dicu

Acum 9 luni

Să lăsăm deocamdată discuțiile despre cultură, nu ne auzim de pârâitorile de pe Coposu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus