Luni,
25.09.2023
Partial Noros
Acum
24°C

A fost lansată licitația pentru reabilitarea energetică a patru blocuri de pe Magheru, Semaforului și Regele Ferdinand

A fost lansată licitația pentru reabilitarea energetică a patru blocuri de pe Magheru, Semaforului și Regele Ferdinand

Primăria Sibiu a lansat licitația pentru reabilitarea energetică a patru clădiri rezidențiale multifamiliale. Municipalitatea afirmă că investițiile în eficiența energetică a blocurilor de locuințe „vor contribui la reducerea sărăciei energetice”, prin reducerea costurilor cu încălzirea populației.

Investiția va fi realizată în baza contractului semnat de autoritățile locale din Sibiu cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în cadrul PNRR. Cele patru blocuri care fac parte din contract se află pe strada General Magheru, la numerele 56 și 60, strada Regele Ferdinand nr. 6 și strada Semaforului nr. 32. Reabilitarea energetică se va face pentru o scară.

Blocurile au fost construite în anii 1984-1990.

Conform caietului de sarcini, principalele lucrări vizează izolarea termică a fațadei, izolarea planșeelor care sunt în contact cu spații neîncălzite, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă performantă energetic, înlocuirea ușilor de acces spre spații neîncălzite cu uși din tâmplărie termoizolantă performantă energetic, reabilitarea instalației de iluminat pe casa scării, instalarea de panouri fotovoltaice, reabilitarea acoperișului tip șarpantă, inclusiv repararea sistemului de colectare și evacuare a apelor meteorice la nivelul învelitorii, expertizarea tehnică a lifturilor și înlocuirea totală sau parțială a acestora, în funcție de rezultatele expertizei.

Pentru realizarea documentației tehnice este prevăzut un termen de 60 de zile de la semnarea contractului; 30 de zile sunt prevăzute pentru obținerea autorizației de construcție, după care 90 de zile pentru formalitățile pentru achiziția serviciilor de dirigenție de șantier. Lucrările de execuție sunt prevăzute să dureze 365 de zile.

Valoarea lucrărilor este estimată la peste 7,7 milioane lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 626

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus