Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Starea copiilor care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară: patru vor fi externați, 18 rămân în spital

Starea copiilor care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară: patru vor fi externați, 18 rămân în spital

23 de copii au ajuns marți seara la Spitalul de Pediatrie din Sibiu după ce au acuzat stări de rău. Copiii au fost transportați de la un ștrand din Avrig. Din cei 23, 22 au rămas internați în spital la secția Boli Infecțioase, iar evoluția lor este lent favorabilă.

Actualizare:

Directorul Direcției Sănătate Publică Sibiu, Horațiu Cojocaru, a anunțat că patru copilași vor fi externați astăzi, restul 18 urmând să fie externați mâine sau poimâine în funcție de evaluările medicale.

Știre inițială:

Citește și Anchetă extinsă a DSP Sibiu în cazul copiilor cu toxiinfecție alimentară, aflați în excursie la Avrig: S-au prelevat probe din toate produsele servite, din apă și s-au verificat persoanele care lucrează la bucătărie

Citește și: Alți 12 copii duși la spital cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. În total, 23 de minori s-au simțit rău

„Dintre cei 23 de copii care s-au prezentat în serviciul CPU al Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, 22 au rămas internați în secția Boli Infecțioase a spitalului. Aceștia s-au prezentat cu simptome care atestă suferință digestivă - greață, vărsături, diaree, unii dintre ei asociind și febră. S-au realizat investigații biologice și se așteaptă rezultatul acestora. Evoluția copiilor este lent favorabilă. Vor continua terapia în regim de spitalizare până când starea acestora și rezultatul analizelor vor permite externarea”, a precizat Ioana Mătăcuță, purtător de cuvânt al Spitalului de Pediatrie.

În această dimineață, directorul Direcției Sănătate Publică Sibiu, Horațiu Cojocaru, a confirmat pentru Turnul Sfatului că în curs este o anchetă epidemiologică, colegii săi de la Inspecția Sanitară fiind încă în Avrig. În jurul amiezii instituția va face publice primele concluzii.

Reamintim că 23 de copiii au ajuns la spital în cursul serii de marți cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Inițial au fost transportați spre spital 11 copii cu vârste între 12 și 14 ani de la un ștrand din Avrig. Apoi, au mai fost identificați încă 12 copii care acuzau stări de rău și vărsături.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 9 luni

Sa fi stat acasa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus