Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Ce facem în luna august la Sibiu? Focus in The Park, Sibiul de Odinioară, Lavanda Fest, Sărbătoarea tuberozelor și Zilele Cetății Alma Vii, printre evenimentele lunii

Ce facem în luna august la Sibiu? Focus in The Park, Sibiul de Odinioară, Lavanda Fest, Sărbătoarea tuberozelor și Zilele Cetății Alma Vii, printre evenimentele lunii

Ultima lună de vară aduce la Sibiu evenimente îndrăgite la care putem lua parte. Focus in The Park, Sibiul de Odinioară, Festivalul George Enescu sau Lavanda Fest sunt doar o parte dintre evenimentele la care putem lua parte în luna august la Sibiu.

Am pregătit mai jos o listă cu principalele evenimente ale lunii, în ordine cronologică:

Festivalul Internațional de Folclor „Cântecele Munților”

A 48-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților” de la Sibiu se desfășoară în perioada 1-7 august și invită publicul la spectacole folclorice, ateliere dedans, animații culturale în spații neconvenționale, parada portului popular și un eveniment cu specific gastronomic. În centrul Sibiului, festivalul debutează vineri 4 august cu parada portului popular și Concertul extraordinar de folclor „Paul Surugiu – Fuego, Junii Sibiului şi invitaţii lor”.

600 de artiști din 9 țări transformă Sibiul în capitala folclorului internațional, la început de august. Astfel, pe parcursul a 6 zile, la Festivalul „Cântecele Munților” fac spectacol interpreți de muzică populară, ansamblurile „Monarca de México” - Mexic, „Lublin” - Polonia, „Achna Forest”- Cipru, „Polytonic Orchestra Katerini” - Grecia, „Strămoșeasca” - Republica Moldova, „Svetozar Markovic” - Serbia, „University 2” - Georgia, „Sonechko” - Ucraina, „Timișul”,  „Arcanul” - Suceava, „Armânamea” – Ovidiu, „Cununița” UVVG Sântana - Arad, „Arcanul” - Fundu Moldovei, „Veteranii Junii Sibiului”, „Ceata Junilor”, „Cindrelul-Junii Sibiului” și ansambluri din județul Sibiu.

Detalii aici.

Concerte pe acoperișul Filarmonicii de Stat

Cel mai îndrăgit festival de la Filarmonica Sibiu va avea loc, anul acesta, între 30 iulie și 12 august și propune 14 evenimente muzicale. De la Revolter la Orchestra de Tineret a Olandei și de la Francesco Tristano la Ada Milea, programul serilor de vară este colorat și bine condimentat la cea de a IV-a ediție a festivalului "Concerte pe Acoperiș".

Întreg programul concertelor poate fi găsit aici.

Concert Ana Coman #PePromenada

Pe 5 august, de la ora 19, suntem așteptați apus, deasupra orașului, pe terasa verde Promenada Sibiu, la concertul Ana Coman. Accesul este liber. Mai multe detalii aici.

Sibiu Triathlon Challenge 

Probabil cel mai frumos triathlon de asfalt din România revine în 2023 cu ediția a II-a, în zona Pădurii Dumbrava, în 6 august, cu minunatele ei locații: Grădina Zoologică din Sibiu, Muzeul Civilizației Tradiționale ASTRA si drumurile județene Sibiu – Rășinari DJ 106 A și Sibiu – Cisnădioara DJ 106 D.

 „Va fi un triathlon altfel pentru că fiecare probă, înotul, bicicleta și alergarea, nu vor fi doar bifate, ci trăite la maximum datorită condițiilor deosebite în care se desfășoară: lacul din Grădina Zoologică, în care se va înota, este situat în mijlocul pădurii și înconjurat de animale care mai de care mai exotice, se va pedala pe superbele drumuri care leagă Sibiul de Rășinari și de Cisnădioara, ambele închise traficului, parcurgându-se două ture a câte 20 de km, marea majoritate la umbra pădurii, iar alergarea va avea loc în celebrul Muzeu al Civilizației Tradiționale Populare ASTRA, un loc pe cât de frumos pentru ochiul omului, pe atât de încărcat de istorie și de pace”, arată orgaizatorii evenimentului.

Transylvania Classic Sibiu

Între 10 și 12 august, suntem așteptați la start pentru un raliu de regularitate unic cu mașini clasice, young-timer și electrice.

„Descoperă cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu la volanul mașini tale într-o competiție de poveste.

Mai multe detalii despre înscrieri și program pe transylvaniaclassic.com! Vino și tu la Transylvania Classic pentru un raliu ca o vacanță!”, arată organizatorii evenimentului. 

Astra Rock Festival  

Festivalul Astra Rock are loc în Muzeul Astra între 11 și 13 august. The Hellfreaks, noile staruri ale metalului modern din Ungaria, alături de byron, Gunshee, Alpha Q, The Groovy Bastards, Rana și Nuanțe completează afișul celei de-a doua ediții. Acestea se alătură lineup-ului anunțat deja, format din Ugly Kid Joe, Therapy?, Vița de Vie, Niște Băieți, om la lună, Fără Zahăr, Țapinarii și Doomsday Astronaut.

Detalii despre întreg programul găsiți aici

 

Mic târg creativ de vară la Sibiu - Creative Buzz

Între 11 și 13 august suntem așteptați la Creative Buzz, în Piața Huet din Sibiu la recunoscutul târg cu produse handmade. 

Finest Fashion Fest

Festivalul de moda Finest Fashion Fest va avea loc în perioada 11-12 august și va cuprinde două dintre cele mai emblematice locații istorice din județul Sibiu -  Palatul Brukenthal de la Avrig li Aleea Celebrităților din Sibiu.

Evenimentul își propune ca pentru două zile, elita modei românești , designeri celebri, modele și oameni de cultură să împletească o armonie perfectă între istorie, cultură și artă.

Zilele Cetății Alma Vii 

Între 12 și 13 august suntem invitați să descoperim micul sat săsesc, ascuns între colinele din centrul țării, unde se află una dintre cele mai frumoase biserici fortificate, de curând restaurată de Fundația Mihai Eminescu Trust.

Programul complet al celor două zile îl găsiți aici 

ARMONIA Disco&Retro Party

ARMONIA Disco&Retro revine la Sibiu cu o nouă petrecere de vară, în 12 august, la Backyard, de la ora 21.

„Bucură-te de o ARMONIE perfectă între locația și atmosfera ideală dintre trecut și prezent, ARMONIA dintre melodiile anilor ‘90-‘00, care te-au făcut să vibrezi în RING sau în Discoteca Tineretului din Costinești și trendul muzicii electronice!”, arată organizatorii evenimentului.

Festivalul Plăcintelor de la Tălmăcel, Ediţia a III-a 

În 13 august, Tălmăcelul se pregătește din nou de sărbătoare.

„Ne pregătim, așadar, pentru a treia ediție a Festivalului Plăcintelor de la Tălmăcel. În preajma sărbătorii de Sfânta Maria Mare, ne îmbrăcăm în cele mai frumoase și alese straie populare și vă întâmpinăm cu cele mai gustoase şi deja celebele plăcinte de Tălmăcel.

Producătorii vor fi prezenți cu produse sănătoase, proaspete și naturale în cadrul Târgului de Bunătăți Locale. Folclorul autentic nu va lipsi, nici activitățile dragi copiilor, atelierele de meșteșuguri sau drumețiile pentru iubitorii de natură”, arată cei care organizează evenimentul.

Gala Wacken Metal Battle

GALA WACKEN METAL BATTLE România 2023 îi aduce la Sibiu, în 16 august, pe JET JAGUAR (Heavy/Speed metal - Mexic) - câștigătorii finalei internaționale Wacken Metal Battle 2017 și BLACKSHEEP (Death`n Roll - România) - câștigătorii finalei naționale Wacken Metal Battle România 2022.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consulatului Republicii Federale Germania la Sibiu.

Târg de antichități și handmade 

În perioada 17-20 august suntem invitați în Piata Huet, la un târg de antichități și handmade.

„Târgul de Antichități și Handmade este un eveniment plin de farmec și istorie, care are loc într-un cadru pitoresc din inima orașului Sibiu. Zona cu verdeața si zone umbrite, cu locuri de popas și arhitectură frumoasă, se transformă într-o oază a artei și obiectelor vechi de colecție, oferind vizitatorilor o experiență unică.

Cu o tradiție de 6 ani, târgul reunește comercianți pasionați și meșteri talentați din întreaga țară. Standurile sunt pline de obiecte diverse, cu valoare istorică și culturală, precum mobilier vechi restaurat, ceasuri de epocă, bijuterii antice, cărți rare, viniluri, fotografii și multe alte obiecte fascinante”, transmit organizatorii evenimnetului.

Mai multe detalii aici.

Sibiul de Odinioară

Între 17 și 20 august Sibiul de Odinioară revine în parcul Tineretului, cu o ediție aniversară.  NANA, Talisman, Akcent, Body & Soul, Sweet Kiss, Geo da Silva, Marusha DJ, DJ Codi Revis, DJ Sebastian sunt cei care vor întreține atmosfera de festival. 

Sibiu Night Cross Challenge

Evenimentul Night Cross Challenge powered by GLS este o competiţie inedită prin care li se propune tuturor participanților un mod plăcut şi antrenant de a face mişcare, în cadrul unui cros nocturn, desfăşurat într-o locaţie mirifică, Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, vineri, 18 august.

Detalii despre eveniment aici.

2X2 Race - Ultra Sky Marathon

2X2 Race este singura cursă din România care se desfășoară integral la peste 2000m altitudine, fiind deosebit de tehnică și cu siguranță unul dintre cele mai dificile ultra-maratoane montane din lume și va avea loc, sâmbătă, 19 august.

Traseul, cu o lungime de 45km și 4200m diferență pozitivă de nivel, poartă concurenții pe cele mai înalte trei vârfuri din spectaculoasa creastă a Făgărașului: Moldoveanu (2544m), Negoiu (2535m) și Viștea Mare (2527 m).

Concurenții vor fi selectionați după îndeplinirea unor cerințe de acceptare, din care să releve faptul că au experiență cel puțin moderată în alergare montană, pentru a ne asigura că pot face față uriașului efort fizic și psihic la care vor fi supuși.

Detalii aici.

 

Gala „Hoghilag - Tărâmul Tuberozelor”

Sărbătoarea Tuberozelor va avea loc în perioada 19-20 august în curtea Bisericii Evanghelice din centrul Comunei Hoghilag, județul Sibiu. Mai multe detalii aici.

Festivalul Transilvania Multiculturală 2023

Festivalul Transilvania Multiculturală se va desfășura în 19 și 20 august la Biertan.

„Într-o comună cu o istorie atât de bogată și cu o cultură atât de variată, sărbătorim unitatea în diversitate printr-un program atent pregătit, la care vă invităm să luați parte:

- drumeții pe traseele Via Transilvanica din comuna noastră

- tur arhitectural al satului Biertan

- târg de producători locali în ambele zile ale festivalului

- ateliere interactive și educaționale pentru copii

- program artistic multicultural

- concursuri gastronomice cu degustare pentru public (mâncare gătită la ceaun și dulciuri de casă specifice zonei)

Agenda completă și detaliată a evenimentului va fi disponibilă la începutul lunii august.”, arată organizatorii evenimentului.

Lavanda Fest

Lavanda Fest ajunge pentru prima dată la Sibiu în perioada 24 - 27 august în Piața Mică.

Sub deviza #cumparatidelaromani, Lavanda Fest te invită să cunoști producători de lavandă și artizani creativi din toată țara la ediția cu numărul 20.

„Prin produsele specifice festivalului, vom crea un "lan mov urban" plin de miresme. Lan pe care îl regăsești prin sumedenia de flori proaspete de lavanda, prin produsele create din lavandă aduse de producători, dar și prin colțurile foto instagramabile pregătite special pentru această ediție de final de vară”, arată organizatorii evenimentului.

FOCUS in the Park

Cea de-a 10-a ediție a Focus in The Park revine în Parcul Sub Arini în perioada 24 - 27 august.

Alternosfera, Zdob și Zdub, Robin and the Backstabbers, COMA, Mădălina Pavăl, Piqued Jacks (IT), HVNDS și Simion Bogdan-Mihai și lăutarii de mătase sunt printre artiștii care vor întreține atmosfera la eveniment.

Festivalul Enescu

Festivalul Enescu revine la Sibiu în perioada 27 august-24 septembrie.

„Punem cheia sol pe portativul anului 2023, bucurându-ne de tot ce are mai bun de oferit noua ediție a Festivalului Enescu la Sibiu”, transmit organizatorii

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Carmen

Acum 9 luni

Foarte frumos felicitări organizatorilor Multe activitati pe perioada verrii. Ca o țară cu tradiții creștin ortodoxe, era frumos și respectabil să țineți cont și de faptul că e postul Adormirii Maicii Domnului. Și toate zvăpăielile sa le puneți după post. Alte țări țin cu dinții la religia lor și la obiceiurile religioase moștenite....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus