Marţi,
29.04.2025
Cer Senin
Acum
7°C

Analiză: Sibiu, București, Brașov și Oradea sunt cele mai rezervate destinații pentru minivacanţa de Sfânta Maria

Analiză: Sibiu, București, Brașov și Oradea sunt cele mai rezervate destinații pentru minivacanţa de Sfânta Maria

Sibiul este una din cele mai căutate destinații pentru minivacanța de Sfânta Maria, conform unei analize realizată de platforma hotelieră online Travelminit.ro, anunță Agerpres. Litoralul românesc este a doua destinaţie ca popularitate (18,86% dintre rezervări), turiştii alegând aici în special staţiunile Costineşti, Mamaia, Eforie Nord şi Neptun.

Preţul mediu pentru un sejur de două nopţi în această minivacanţă de Sf. Maria este de 892 lei pentru două persoane iar cele mai multe rezervări (33,81%) au fost efectuate în marile oraşe ale ţării, potrivit analizei.

Zona montană acoperă 13,32% dintre rezervări, cele mai multe fiind înregistrate în Sinaia, Buşteni, Predeal şi Bran. Românii vor petrece minivacanţa de Sf. Maria şi în destinaţiile balneoclimaterice din ţară (cu 8,65% dintre rezervări), opţiunile lor fiind deja tradiţionalele Sovata, Praid, Băile Felix şi Băile Herculane.

”Vremea se anunţă a fi caldă, atât pe litoral, cât şi la munte”

Conform platformei hoteliere online Travelminit.ro, numărul rezervărilor pentru minivacanţa de Sf. Maria a crescut cu 8% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022, anul care a marcat ieşirea din pandemie şi în care s-au înregistrat creşteri masive ale rezervărilor pentru weekendul de Sf. Maria. O altă diferenţă este că 2023 este primul an în care nu litoralul este principala destinaţie aleasă de turişti pentru petrecerea minivacanţei.

Potrivit sursei citate, turiştii încă mai pot găsi locuri disponibile la cazările de pe litoral şi nu numai, hoteluri, pensiuni şi case de vacanţă care acceptă plata cu voucherele.

Potrivit datelor Travelminit.ro, preţul mediu pentru un sejur de două nopţi de Sf. Maria este de 892 lei (pentru două persoane) şi 1.044 lei (pentru o familie de doi adulţi + doi copii).

Preţurile sunt mai mari la mare decât la munte cu aproximativ 25% pentru rezervările de familie şi cu aproximativ 32% pentru rezervările de cuplu, pentru acest weekend. De exemplu, preţul mediu pentru un sejur de Sf. Maria pe litoral este de 1.276 lei (pentru două persoane) şi de 1.541 lei (pentru o familie), pe când acelaşi sejur la munte are un preţ mediu de 873 lei (pentru două persoane) şi de 1.162 lei (pentru o familie).

„Weekendul prelungit de Sf. Maria este ultima minivacanţă din acest sezon estival, o ocazie excelentă pentru turiştii care vor să se bucure de câteva zile de relaxare, dar şi o oportunitate pentru jucătorii din industrie pentru a le oferi clienţilor experienţele dorite şi pentru a se promova cât mai bine pentru următoarele sezoane. Vremea se anunţă a fi caldă, atât pe litoral, cât şi la munte, iar Travelminit încă dispune de locuri libere la unităţile de cazare, care acceptă inclusiv plata cu vouchere de vacanţă, aşa că este momentul să vă planificaţi o escapadă de ultim moment”, a precizat Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

Pe de altă parte, există variante foarte bune pentru petrecerea sejurului de Sf. Maria şi pentru turiştii care vor să evite locurile aglomerate. Printre destinaţiile din afara zonelor populare în care românii au făcut rezervări de Sf. Maria se numără Arefu, Curtea de Argeş, Corbeni, Poienile Izei sau satele săseşti din zona Transilvaniei (Viscri, Meşendorf).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Adrian

Acum 1 an

Ca de fiecare data Sibiu este in top....indiferent ce ar spune taranoii aia invadatori de peste deal.
Raspunde

Croitoru' Hermannstadianu'

Acum 1 an

Capitala gastronomica mondiala, bai nene cu ceaunul de tocana de oie, bai...Si culturala mai ales...Si apropos,cei scoboratzi din Marginime sunt taranoi sau ciubeni,invadatori sau nu ai minunatului si unicului nost'burg sasesc????E pur si simplu o reasezare normala.Au plecat saxonii deci au avut acces si au coborat marginenii.S-au deschis oportunitati de locuri de munca(traiasca autostrada) au sosit romanii din sud pt a prelua cererea neacoperita.Eu zic ca sloganul acesta cu invadatori e obosit,perimat si folositor in a ne ascunde dupa el din motive lesne de inteles.Bunicul meu au fost militar de cariera.A fost chemat la Divizia de Cavalerie,unitate de elita.Si exemplele pot continua...
Raspunde

H-Bomb

Acum 1 an

Croitoare , oricum i-ai numi tu, somonii tot aia fac - vin pe râu în sus să-și depună icrele.
Raspunde

Cam bipolar

Acum 1 an

Esti croitoras roman sau hermannstadtian sas?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Contra

Acum 1 an

Nu știu ce să zic de București, Brașov și Oradea, dar la Sibiu, turiștii sigur o iau în brațe.
Raspunde

Enjoy

Acum 1 an

Aveti grija ce mancati si pe unde mancati ca e plin Sibiul de Campylobacter !!!
Raspunde

Mishu

Acum 1 an

Tot la mare se inghesuie lumea , inclusiv Ioha , ca e Ziua marinei.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus