Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
30°C

Știrile zilei: Lacrimile lui Vlad Țepeș, Sibiu, printre destinațiile de ”Sfântă Mărie”, primele spații verzi din Turnișor și deschiderea parcului Belvedere

Știrile zilei: Lacrimile lui Vlad Țepeș, Sibiu, printre destinațiile de ”Sfântă Mărie”, primele spații verzi din Turnișor și deschiderea parcului Belvedere

Cronologia celor mai importante știri de joi, 10 august, așa cum au fost ele prezentate în Turnul Sfatului:

20:31

Sindicatul Aeroportului Sibiu critică măsurile fiscale ale guvernului. Avertizează că pot afecta securitatea aviației

Sindicatul Liber Independent al Aeroportului Sibiu, o organizație membră a Federației Sindicatelor Aeroportuare din România, critică recentele măsuri fiscale și de descentralizare anunțate de Guvernul României, avertizând că acestea pot avea un "impact negativ major" asupra tuturor aeroporturilor din țară.

19:59

Rezultatele analizei scrisorii lui Vlad Țepeș, ținută la Sibiu: Domnitorul suferea de hemolacrie, o boală care îl făcea să aibă lacrimi amestecate cu sânge

Testarea unei scrisori scrisă de domnitorul Vlad Țepeș, dar și alte documente scrise de către acesta, despre care Turnul Sfatului a mai scris în noiembrie 2022, arată că domnitorul ar fi avut o afecțiune denumită hemolacrie, care făcea ca lacrimile sale să fie amestecate cu sânge

19:13

Analiză: Sibiu, București, Brașov și Oradea sunt cele mai rezervate destinații pentru minivacanţa de Sfânta Maria

Sibiul este una din cele mai căutate destinații pentru minivacanța de Sfânta Maria, conform unei analize realizată de platforma hotelieră online Travelminit.ro, anunță Agerpres. Litoralul românesc este a doua destinaţie ca popularitate (18,86% dintre rezervări), turiştii alegând aici în special staţiunile Costineşti, Mamaia, Eforie Nord şi Neptun.

19:04

Ce facem în minivacanța de Sfânta Maria? Târg de carte în Piața Mare, Armonia Retro Party, inaugurarea parcului Belveder, Astra Rock Festival și Transylvania Classic

Minivacanța de Sfânta Maria aduce la Sibiu mai multe evenimente de care ne putem bucura. Inaugurarea parcului Belvedere, târgul de carte Gaudeamus din Piața Mare sau Zilele Cetății Alma Vii sunt doar o parte dintre activitățile la care putem participa în minivacanță.

16:21

Primăria Sibiu, despre ordonanța Guvernului: „Ne-am vedea în situația de a diminua investițiile, de a reduce finanțarea Agendei Culturale, iar viața culturală a Sibiului ar avea de suferit”

Reprezentanții Primăriei Sibiu consideră că ordonanța privind reducerea cheltuielilor în domeniul Culturii reprezintă „o ingerință serioasă în activitatea administrației publice locale”. Instituția Primăriei Sibiu a transmis punctul de vedere asupra proiectului Guvernului la solicitarea Turnul Sfatului.

13:17

Încă o școală din Sibiu va fi reabilitată pentru a-și îmbunătăți eficiența energetică: investiție de peste 7 milioane lei

În contextul așa-numitului val al renovării, Primăria Sibiu anunță lansarea unei noi licitații care are ca scop contractarea serviciilor necesare pentru realizarea unui proiect de reabilitare a Școlii nr. 13 în vederea îmbunătățirii eficienței energetice. Investiția va costa peste 7 milioane de lei.

12:55

Astra Rock Festival și „Târgul de Sfântă Mărie”, evenimentele weekend-ului la Muzeul Astra

În acest final de săptămână Muzeul Astra găzduiește două evenimente: Astra Rock Festival și Târgul Creatorilor Populari, cunoscut și sub denumirea de ,,Târgul de Sfântă Mărie”.

12:08

Ada Milea, printre cei mai iubiţi artişti la Sibiu. În 2024 va fi invitată la Filarmonică şi la Teatrul Gong

Ada Milea este unul dintre cei mai iubiţi artişti la Sibiu, dovadă că au fost sold out ambele reprezentaţii la Festivalul "Concerte pe Acoperiş", unde aproximativ 400 de oameni au aplaudat şi au cântat miercuri seara, pe terasa Filarmonicii de Stat din municipiu.

11:46

Târgul de carte Gaudeamus începe vineri în Piața Mare. „Va fi deschis în inima țării pentru sibieni și pentru cei care își vor petrece aici minivacanța de Sfânta Maria”

Piaţa Mare va găzdui între 11 și 15 august Târgul de Carte Gaudeamus Radio România 2023. Evenimentul este organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio România Regional (Cluj, Sibiu și Brașov), cu sprijinul Primăriei Sibiu. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 11 august, ora 15:00. Programul de vizitare este zilnic, între orele 10 și 21.

11:34

Primele spații verzi amenajate în Turnișor: Proiectul blocurilor de 3 și 4 etaje pe malul Cibinului vine cu o stradă nouă și un părculeț public

Proiectul imobiliar realizat de primăria Sibiu prin Urbana SA pe malul Cibinului vine la pachet cu amenajarea primelor spații verzi publice din acest cartier al orașului. Detaliile au ieșit la iveală odată cu depunerea documentelor la Agenția pentru Protecția Mediului în vederea obținerii avizelor necesare demarării construcțiilor.

11:28

FC Hermannstadt a adus un mijlocaș din Italia. „Aștept suporterii să ne susțină la fiecare meci”

Antrenorul FC Hermannstadt, Marius Măldărășanu, a anunțat înainte de meciul cu Universitatea Craiova că în această săptămână echipa sibiană va fi completată cu un nou mijlocaș, fiind ultimul transfer din acest sezon.

11:20

Șapte ore de spectacole și evenimente în deschiderea parcului Belvedere. Fodor: ”Este primul parc construit în Sibiu în ultimii 30 de ani”

Vineri, 11 august, la ora 16.00, primarul Astrid Fodor va deschide Parcul Belvedere, noul parc al Sibiului. Parcul se află la intersecția străzilor Săcel și Preot Bacca, în cartierul Tilișca.

10:58

Conflict PSD-PNL în Brădeni: Primarul, acuzat de viitorul candidat social-democrat că-și amenință adversarii. Primar: Hoții strigă hoții!

Dan Braga, persoana despre care PSD Sibiu își asumă faptul că va fi viitorul candidat la Primăria Brădeni, îl acuză pe primarul PNL Liviu Modoi de amenințări și susține că a fost bătut de doi indivizi cerând instituțiilor să-i facă dreptate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus