Sâmbătă,
18.05.2024
Partial Noros
Acum
10°C

Cei patru turiști blocați pe munte au fost recuperați. Salvamontist: „Erau speriați. Aveau 15 ore de când au intrat pe traseu”

Cei patru turiști blocați pe munte au fost recuperați. Salvamontist: „Erau speriați. Aveau 15 ore de când au intrat pe traseu”

Salvamontiștii sibieni transmit că acțiunea de recuperare a celor patru turiști rămași blocați noapte trecută pe Muchia Arpășelului, un traseu de alpinism, s-a încheiat în jurul orei 3.30. Turiștii au fost cazați în baza Salvamont de la Bâlea Lac.

Potrivit salvatorilor montani este vorba de doi bărbați și două femei cu vârste cuprinse între 31 și 41 de ani. Sunt două cupluri din Cluj. 

„Erau speriați când i-am găsit. Aveau 15 ore de când au intrat pe traseu atunci când am ajuns la ei. Sunt două cupluri din Cluj și când i-am găsit era o distanță de aproximativ 200 de metri între un cuplu și celălalt”, povestește unul dintre salvamontiștii care a participat la acțiunea de salvare. 

Citește și „Patru turiști, fără experiență, blocați noaptea pe un traseu de alpinism. Salvamontiștii sibieni au chemat pentru un altul elicopterul”

Vă reamintim că în noaptea de 13 august un grup de patru turiști români au cerut ajutorul salvamontiștilor după ce au rămas blocați pe un traseu de alpinism. Aceștia nu aveau experiență și nu cunoșteau traseul iar cu lăsarea întunericului nu au mai putut găsi drumul de întoarcere. Au intervenit echipaje de la Salvamont Sibiu și de la Salvamont Argeș.

Sursa foto: Salvamont Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Rostogan

Acum 9 luni

Felicitari salvamontistilor! Cat despre alpinistii din Cluj... e clar ca nu s-au prea informat cum e cu creasta Arpaselului si cu trasee de gradul III+.

Raspunde

Sparrow

Acum 9 luni

Muntomani de Tiktok. Au fost ei la Decathlon si si-au luat " echipament" , deci s-au pregātit..... Ce -ar fi ca pentru fiecare interventie a salvamontistilor sā se emitā cate o factura? Ai fost salvat? 60000€ ! Nu ai fost salvat? Familia trebuie sā plāteascā 40000€ ! Sā vezi atunci înghesuialā pe Emil Cioran......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus