Sâmbătă,
27.04.2024
Innorat
Acum
17°C

Președintele Iohannis, de Ziua Marinei: România va continuă să susțină Ucraina cât va fi necesar. Participă la evenimentele din Constanța alături de Carmen Iohannis

Președintele Iohannis, de Ziua Marinei: România va continuă să susțină Ucraina cât va fi necesar. Participă la evenimentele din Constanța alături de Carmen Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat la evenimentele organizate la Constanța, de Ziua Marinei, că România va continua să sprijine Ucraina în lupta sa pentru pace.

„În același timp, alături de ceilalți aliați din NATO, România va continuă să susțină Ucraina cât va fi necesar în lupta să pentru pace și libertate. Vom oferi că și până acum sprijin politic și practic multidimensional Kievului atât bilateral cât și prin contribuția la proiectele NATO dedicate Ucrainei”, a declarat șeful statului, conform presidency.ro.

„Vom participa la instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii de asistență militară a UE și vom găzdui viitorul hub regional de antrenament pentru piloții de aeronavele F-16, un centru care va deservi deopotrivă piloți români, aliați și ucraineni”, a precizat președintele României.

Klaus Iohannis a subliniat importanța strategică a regiunii Mării Negre în contextul războiului din Ucraina.

„Ne aflăm în vecinătatea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, iar recentele escaladări, inclusiv atacul asupra infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea apelor teritoriale şi a ţării noastre, reprezintă riscuri semnificative la adresa securităţii în Marea Neagră. Acest context subliniază provocările cu care ne confruntăm în Europa, dar şi relevanţa României că pilon de stabilitate regional”, a adăugat preşedintele.

 Klaus Iohannis, însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și liderul PNL Nicolae Ciucă participă, marți, la Ziua Marinei, un eveniment care are loc anual la Constanța. Mii de oameni sunt așteptați să asiste la aceste festivități.

Pentru liderul de la Cotroceni, apariția publică de marți este prima după o pauză de aproape o lună. Conform site-ului Administrației Prezidențiale, ultima să ieșire în public a avut loc pe 19 iulie, când a participat atunci la ceremonie de depunere a jurământului de învestitură a ministrului muncii și solidarității sociale și a ministrului familiei, tineretului și egalității de șanse.

Ziua Marinei Române a fost oficializată că onomastică a marinarilor militari români la 15 august 1902, de Sfânta Maria Mare, patroana Marinei Române. La acea dată, serbarea oficială a avut loc pe crucișătorul Elisabeta, primul crucișător al marinei.

Sursa foto: Captură video / Presidency.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1351

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Munteanu

Acum 8 luni

Aoleu, ce rochie lunga are dna Johannis!
Raspunde

Inalt, cat sa ajunga in turn la slanina!

Acum 8 luni

De ce sa sunstina Ukr, ce treaba are romania cu ukr ? Sasalaule, romanii nu-si doresc razboi ! Ai adus puhoi de armate straine, special impotriva romanilor, platiti cu 20.000 de dolari pe luna per individ. Cu voi incepem, nemernicilor, daca ne bagati in mizeria aia numita de voi "razboi", cu voi, politicienii, administaratia si ofiterimea superioara. Grija mare ce scoateti pe gura ! Sasalaule, piticul ala de langa te-a invatat ce sa vorbesti ?? Au ajuns alte natii sa se exprime vis-a-vis de romani !
Raspunde

Mm

Acum 8 luni

Este sfidător! Un **** Neamț care nu a înțeles nimic din societatea românească. Este sfidare la secole de onoare militara. Confunda România cu regatul lui. Nu are ce cauta în România. El este comandantul CSAT nu familia nu nevasta, nu etnia. Popor român, cât vei mai răbda? Gândește mai bine la anul!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus