Sâmbătă,
23.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

De la mobilier sau anvelope, la moloz sau cadavre de animale mici: licitația pentru centrul unde sibienii își pot lăsa gratuit deșeurile se reia

De la mobilier sau anvelope, la moloz sau cadavre de animale mici: licitația pentru centrul unde sibienii își pot lăsa gratuit deșeurile se reia

Primăria Sibiu a scos din nou la licitație contractul de execuție a unui centru de colectare prin aport voluntar, după ce acum câteva zile a anulat prima procedură lansată în acest sens.

Nicio firmă de construcții nu s-a arătat interesată de contractul pentru care Primăria Sibiu a alocat 2,37 de milioane de lei, la care se adaugă TVA. Lansată la începutul lunii iulie, această primă licitație a avut termen de depunere a ofertelor în ziua de 7 august 2023. Cum nicio firmă nu a depus vreo ofertă, reprezentanții administrației locale au anulat procedura.

Licitația a fost reluată în cursul zilei de marți, 16 august, termenul pentru depunerea ofertelor fiind stabilit pentru ziua de 14 septembrie. Condițiile contractuale sunt același: pe un teren de 4.000 de mp, situat pe strada Viile Sibiului, în apropiere de DN14 (vezi foto principală, sursa: documentația de atribuire), în termen de nouă luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor trebuie ridicat un centru de aport voluntar (CAV).

În cadrul acestuia vor fi amplasate mai multe tipuri de recipiente de mari dimensiuni pentru colectarea selectivă a numeroase deșeuri. Conform documentației de atribuire a contractului de execuție, viitorul CAV va fi dotat cu un container frigorific pentru cadavre de animale mici, container pentru deșeurile periculoase, precum și containere pentru deșeuri electrice și electronice mici, pentru obiecte de uz casnic mari, pentru lemn și mobilier, pentru sticlă, pentru anvelope, dar și unul separat pentru metal.

Totodată, vor mai fi și containere pentru deșeurile din grădină, pentru moloz și container pentru alte deșeuri din construcții.

Sunt cerute a fi amenajate și trei locuri de parcare, precum și un spațiu de birouri, cu magazie pentru unelte și toalete, de unde va fi și supravegheat CAV-ul, care va beneficia și de iluminat public și supraveghere video.

Accesul în viitorul CAV va fi făcut din strada Viile Sibiului. „În interiorul incintei împrejmuite se propun două trasee carosabile: un traseu destinat autoturismelor mici, cu un singur sens, care va avea lățimea părții carosabile de 4,5 metri și se va desfășura perimetral, de jur împrejurul platformei pe care sunt amplasate containerele; un traseu destinat camionalelor care vor ridica deșeurile, care se va desfășura pe centrul platformei, între cele două rânduri de containere”, se arată în documentația de atribuire.

Fondurile pentru această investiție au fost atrase de către Primăria Sibiu prin PNRR.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Halal administratie

Acum 1 lună

dupa 10 ani de colectare selectiva s-a gandit si primaria satului sa faca ceva util. Tot timpul asta mult moloz (si alte deseuri ce nu se califica drept rezidual) a ajuns pe campuri
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus