Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
17°C

Suedia a ridicat nivelul de amenințare teroristă la patru, pe o scară de cinci niveluri

Suedia a ridicat nivelul de amenințare teroristă la patru, pe o scară de cinci niveluri

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autoritățile suedeze au decis ridicarea nivelului de amenințare teroristă de la nivelul 3 - „amenințare ridicată”, la nivelul 4 - „amenințare mare”, pe o scară de cinci niveluri.

Decizia a fost luată pe fondul identificării unor riscuri privind potențiale atacuri teroriste și are la bază o evaluare strategică, potrivit căreia amenințarea va persista pe o perioadă mai lungă de timp.

MAE transmite că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, +468209927, +4684113181, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web www.yr.no, www.varsom.no/en, www.meteoalarm.org, https://stockholm.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: suedia

Vizualizari: 1250

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

@@@

Acum 8 luni

De la placuta suedeza li se trage!
Raspunde

Un pedagog de scoala ... veche

Acum 8 luni

Acesta este rezultatul educatiei din scolile suedeze, acel "laissez-faire": copilul face ce vrea! Asta e celebra educatie a tarilor nordice! Acum sa ridice nivelul de amenintare teroristta la 5 sau la 6. (daca exista asa ceva in "teoria "terorismului)
Raspunde

Xxx

Acum 8 luni

Normal! Daca i au napadit toate subspeciile iata rezultatul!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus