Duminică,
03.12.2023
Innorat
Acum
-1°C

Suedia va folosi drone, camere de supraveghere şi alte mijloace tehnice pentru a combate infracţionalitatea bandelor

Suedia va folosi drone, camere de supraveghere şi alte mijloace tehnice pentru a combate infracţionalitatea bandelor

Autorităţile suedeze vor apela la tehnologie modernă, precum drone şi recunoaştere facială şi a numerelor de înmatriculare, pentru a combate infracţionalitatea extinsă a bandelor, au dezvăluit marţi reprezentanţi guvernamentali, transmite dpa, citată de Agerpres.

Potrivit acestora, noua legislaţie va facilita cooperarea între poliţie şi alte autorităţi.

Softul de recunoaştere facială va fi folosit pentru identificarea membrilor cunoscuţi ai bandelor, iar numerele plăcuţelor de înmatriculare vor fi înregistrate automat.

De asemenea, poliţia va fi autorizată să desfăşoare drone pe scară mai extinsă. Elaborarea măsurilor va intra într-o procedură accelerată, astfel încât propunerea guvernamentală să fie gata în opt luni, a afirmat ministrul justiţiei, Gunnar Strömmer.

Un val de atacuri armate şi explozii au zguduit societatea suedeză. Doar în ziua de 11 septembrie, 11 oameni au fost împuşcaţi mortal şi o femeie a fost ucisă într-o explozie. Decesele au fost puse în legătură cu violenţa între bande centrată pe traficul cu droguri. Printre victime se află tineri, mulţi dintre ei din comunităţi de imigranţi.

foto ilustrativă/Image by StockSnap from Pixabay

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Crima organizata institutionala suedeza face multa galagie sa pacaleasca lumea precum cea din Romania. Bandele criminale institutionale din justitie, politie si parlament sunt imune la asemenea mijloace.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus