Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
24°C

La Sibiu va avea loc a treia conferință dedicată luptei antidrog: CJ va finanța transmisiunea live, transportul, cazarea și materialele informative

La Sibiu va avea loc a treia conferință dedicată luptei antidrog: CJ va finanța transmisiunea live, transportul, cazarea și materialele informative

Consiliul Județean Sibiu este gata să finanțeze a treia conferință din acest an care are ca tematică creșterea gradului de informare și conștientizare a riscurilor asociate consumului și traficului de droguri. Primele două ediții au fost încununate cu succes, din punctul de vedere al organizării și al atragerii publicului, astfel că evenimentul a căpătat deja titlul de Conferința de la Sibiu „Da vieții, fără droguri!”.

Evenimentul este programat pentru zilele de 21 și 22 septembrie. În prima zi va avea loc conferința la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, începând cu ora 17:00, dedicată comunității adulte de la nivelul județului Sibiu. În a doua zi va avea loc o piesă de teatru intitulată „Teatrul iluziilor”, realizată și susținută de Organizația Teen Challenge România, dedicată elevilor și tinerilor sibieni.

Aproape 20.000 de lei va aloca CJ Sibiu pentru buna desfășurare a evenimentului, bani solicitați de organizatorul conferinței – Autoritatea Teritorială de Ordine publică a județului Sibiu și Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu. Conferința de la Sibiu „Da vieții, fără droguri!” este organizată cu implicarea Asociația Internațională a Polițiștilor, care se ocupă de participarea delegațiilor străine.

Alocarea din bugetul județului a sumei menționate este prevăzută într-un proiect de hotărâre ce va fi supus votului în ședința CJ din 30 august. „Conferința va avea un caracter internaționalși are rolul de a continua seria evenimentelor derulate anterior, care au generat un impact pozitiv major la nivelul comunității sibiene, prin contribuția deosebită a unor specialiști în domeniul prevenirii și combaterii traficului de droguri.

În vederea organizării în bune condiții a acestui eveniment, care își propune creșterea gradului de informare și conștientizarea a populației, în special a segmentelor vulnerabile, cu privire la riscurile asociate consumului și traficului de substanțe interzise, s-a solicitat, de către I.P.A. România – Regiunea 1 Sibiu, alocarea către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a Județului Sibiu a fondurilor necesare, în sumă de 19.600 lei, din bugetul local al Județului Sibiu”, se menționează în raportul de specialitate.

Tot acolo sunt explicate și alocarea sumelor pe tipurile de servicii necesare: 8600 lei va costa transmisiunea live în zilele de 21 și 22 septembrie 2023, 1000 lei – transportul speakerilor și invitaților; 7000 lei – cazare pentru aceștia și 3000 lei pentru materialele destinate beneficiarilor celor două evenimente.

Reprezentanții IPA România menționează în scrisoarea adresată autorităților județene că printre personalitățile care au fost invitate la conferință se numără preotul prof. univ. dr. Constantin Necula și actrița Maia Morgenstern, precum și delegații din Austria, Germania, Macedonia de Nord, Grecia și Bulgaria.

Citește și: Doi tineri au povestit la Sibiu cum au ajuns dependenți de droguri: Prima experiență la 13 ani, iar a doua a fost supradoză

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 820

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus