Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
21°C

Sibiul, inclus de Forbes în Top 10 cele mai frumoase orașe mici din Europa. ”Este cunoscut pentru arhitectura sa germanică din orașul vechi”

Sibiul, inclus de Forbes în Top 10 cele mai frumoase orașe mici din Europa. ”Este cunoscut pentru arhitectura sa germanică din orașul vechi”

Sibiul este prins alături de alte nouă orașe într-un clasament al celor mai frumoase orașe de mici dimensiuni din Europa. Topul, realizat de revista Forbes vrea să scoată la lumină ”bijuterii” interesante pentru turiștii care s-au săturat de marile destinații turistice.

”Fostă Capitală Europeană a Culturii, orașul transilvănean Sibiu este cunoscut pentru arhitectura sa germanică din orașul vechi, moștenire a coloniștilor sași din secolul al XII-lea. Zidurile, turnurile și piețele medievale ale centrului istoric clasat pe lista UNESCO sunt bine conservate. O atracție principală este Podul Minciunilor, din fontă, numit astfel din cauza legendelor care îl înconjoară - inclusiv cea care spune că a fost adesea traversat de îndrăgostiți care își făceau promisiuni mărețe unul altuia și erau apoi aruncați când aceste promisiuni se dovedeau neadevărate”, se precizează în descrierea Sibiului.

Citește și: 

The Telegraph include Sibiul în cele mai bune locații de vizitat în Balcani. ”În anii 1990, regiunea se prăbușea într-un vârtej de conflicte brutale”

Alături de orașul nostru, printre alte orașe sunt recomandate Český Krumlov din Cehia, Ronda din Andaluzia, Spania, Monaldeschi della Cervara din Italia și Stará Ľubovňa din Slovacia.

”Întotdeauna ne va rămâne Parisul. Și Amsterdam, Berlin și Roma. Dar inima Europei se găsește adesea în orașele sale mici, nu doar în capitalele sale pline de viață. De la insulele mediteraneene la complexele de castele din Boemia și din inima Transilvaniei la dealurile din Cotswolds din Anglia, aceste zece bijuterii dovedesc că micul poate fi frumos”, scrie în articol.

Sursa foto: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

O sibianca

Acum 1 lună

Nu stiu daca Sibiul poatea fi incadrat intr-un clasament de orase mici in stil german frumos aranjat. Daca mergi pe strazile vechi ale orasului de exemplu Str Turnului la pasajul scarilor cartre orasul de sus, puteti vedea casele vechi darapanate neintretinute cu schiele pe ele, cu tencuieli cazute de ani de zile, pe str. Mitropoliei la fel este o schela la o casa de vre-o trei ani si nimic nu se schimba, la fel pe centru pe N.Balcescu ati zugravit la fatada casele, dar cand te uiti in sus pe partile laterale vezi tencuiala cazuta si nezugravite, mai ciudat unde este Agentia teatrala de pe Balcescu este un afisi Atentie cad tigle si exemplele pot continua. Intredevar daca Primaria ar lua haturile in mana sa refaca toate cladirile vechi chiar si mai noi sa fie zugravite si aranjate strazile cu rondouri de flori si pomi pitici asi zice ca suntem cel mai frumos oras.
Raspunde

Gogu

Acum 1 lună

Sa sti ca în ,, Prazilia,, e mai bine......drum bun!
Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

inca unii drogati!!!
Raspunde

Un sibian

Acum 4 săptămâni

sunt "dusi" rau aia cu topul ala...Sibiul nu merita sa fie in nici un top...nu "ofera" nimic altceva decat mizerie si ingoranta!!!
Raspunde

Alta Sibianca

Acum 4 săptămâni

Primăria poate cel mult sa intervină la imobilele pe care le are în proprietate sau in administrare, deci nu case, proprietati private. Cea mai buna opinie este una informată!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus