Duminică,
24.09.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Ryan Air s-ar putea întoarce cu zboruri din Sibiu. ”Acum sunt orientați pe Iași, rămân acolo până se va finaliza această cerere enormă din zonă”

Ryan Air s-ar putea întoarce cu zboruri din Sibiu. ”Acum sunt orientați pe Iași, rămân acolo până se va finaliza această cerere enormă din zonă”

Compania Ryan Air ar putea opera din nou pe aeroporturile din Sibiu și Timișoara în perioada următoare, anunță directorul Aeroportului Timișoara, Daniel Stamatovici.

El spune însă acest lucru se va întâmpla doar după ce va mai scădea traficul de pe Aeroportul Iași, folosit acum de un mare număr de ucraineni, relatează Ziua de Vest.

“Am vorbim cu cei de la Ryan Air. Acum sunt orientați pe Iași, rămân acolo până se va finaliza această cerere enormă care se află în zona respectivă. După care se gândesc să se relocheze din nou pe mai multe aeroporturi din România, la Timișoara, la Sibiu. Am avut discuții și cu cei de la WizzAir, pentru noi destinații. Ar putea să apară noi zboruri de la Timișoara, ei au în vedere Abu Dhabi și Basel”, a spus Stamatovici.

Citește și: 

Wizz Air: 2,5 milioane de pasageri au zburat pe Aeroportul Sibiu în șapte ani. ”Una dintre cele mai îndrăgite rute este cea spre Londra”

Aeroportul Timișoara estimează pentru 2023 o creștere a traficului aerian la circa 1,4 milioane de pasageri, cu aproximativ 200.000 de persoane în plus față de anul trecut.

“Am sperat să fie o creștere mai mare și datorită Capitalei Culturale Europene, dar nu a fost ceva spectaculos. Dar nu știm cum ar fi fost fără Timișoara Capitală Culturală a Europei. Poate că 200.000 de pasageri în plus se datorează tocmai acestui titlu. E adevărat că ne așteptam la un flux mai semnificativ”, a declarat Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Timișoara.

Ryan Air avea 9 curse de pe Aeroportul Sibiu

Ryan Air anunțat în decebrie 2022 că renunță la cursele de pe Aeroportul Sibiu.

Compania low-cost irlandeză a decis atunci să suspende pe o perioadă nedeterminată toate rutele regulate operate de pe aeroporturile din Oradea, Sibiu, Suceava și Timișoara.

Patru rute care erau operate de Ryanair din Sibiu au fost suspendate la finalul lunii martie 2023, iar zborurile spre alte cinci destinații internaționale (Billund, Bologna, Corfu, Milano MXP, Liverpool) nu au mai fost reluate în vara anului 2023.

Compania afirma atunci că această decizie a fost luată „din cauza lipsei de opțiuni de stimulare (n.r. subvenții) pe termen lung la aceste aeroporturi”.

Ce curse Ryan Air erau din Sibiu:

Sibiu – Treviso suspendată din 25 martie 2023;

Sibiu – Bruxelles CRL suspendată din 25 martie 2023;

Sibiu – Dublin suspendată din 23 martie 2023;

Sibiu – Viena suspendată din 25 martie 2023;

Sibiu – Bologna era deja suspendată;

Sibiu – Billund era deja suspendată;

Sibiu – Corfu era deja suspendată;

Sibiu – Milano MXP era deja suspendată;

Sibiu – Liverpool era deja suspendată.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Un sibian

Acum 4 săptămâni

FIX de traficul de ucrainineni nu mai putem noi...INCOMPETENTA si IGNORANTA la aeroportul Sibiu!!! sa nu-i fi lasat sa plece...sa dea afara inutilii sa-si reduca primele si salariile si sa aduca curse!!!
Raspunde

Sibian

Acum 4 săptămâni

A fost cea mai mare gafă a conducerii Consiliului Judetean și a aeroportului Sibiu! Și s-au și lăudat cu acest lucru!Care au fost noile zboruri aduse?Nu-mi fac mari speranțe știind antecedentele acestor mari "personalități ".Când ai cea mai mare realizare o piață volantă,mai poți spera la ceva?
Raspunde

Nicolae

Acum 4 săptămâni

Aeroportul din Sibiu de când a schimbat conducerea acestuia cu cei veniți de la București,este o mascaradă continuă. Se pare că în Sibiu vin tot felul de nemernici de la București și din alte locuri care se căpătuiesc aici și își fac salarii până la sute de mii de euro.Sunt vreo 15000 de directori,sub directori,contabili,etc. Toți neamuri între ei. Știu ce vorbesc pentru că la contabilitate a fost soția unui văr care era contabil șef și când au venit bucureștenii au schimbat și au dat afară pe toți sibienii. Iau schimbat cu neamurile lor.Așa s-a întâmplat și cu uscata din Bacău sau Suceava,cu firma Soma, țurca de Turcan.Sbiul este plin de oltenii șmecheri și toate neamurile lor adunate din Sudul țării și din toate văgăunile.Iar nemernicul de Iohannis pe care l-am votat personal,a devenit un păpușar lacom și bolnav la cap cum sunt toți trădătorii de Țară din Guvernul României și de la Conducerea României. Așa devin când ajung la putere. Și uite așa am ajuns 90% Populația Gheboasă împreună cu Maimuțele Urlătoare!!! Iar Poporul Român care dacă mai este10%, NU mai scapă pe nicăieri!!! Din păcate....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus