Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Pericol pe drumurile din Sibiu: beți, drogați sau fără permis la volan. Polițiștii au aplicat peste 600 de sancțiuni în ultimele 3 zile

Pericol pe drumurile din Sibiu: beți, drogați sau fără permis la volan. Polițiștii au aplicat peste 600 de sancțiuni în ultimele 3 zile

Cazurile tragice, în care tineri drogați sau băuți urcă la volan și apoi accidentează mortal alți tineri, din ultimele zile - în Constanța și în Alba - nu sunt izolate. Astfel de persoane circulă zilnic pe drumurile publice din județul Sibiu. Numai în ultimele 3 zile polițiștii sibieni au aplicat peste 600 de sancțiuni, inclusiv dosare penale, au reținut 37 de permise de conducere și 24 de certificate de înmatriculare.

În perioada 25-27 august, polițiștii sibieni au constatat 30 de infracțiuni la regimul circulației, au reținut 37 de permise de conducere, au retras 24 de certificate de înmatriculare și au aplicat 640 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 168.000 de lei, se arată în buletinul de presă al IPJ Sibiu.

Citește și: Sibian de 55 de ani, băut la volan și fără permis. IPJ Sibiu: „E inconștiență!”

IPJ Sibiu a descris o serie de cazuri semnificative care s-au petrecut pe drumurile publice din Sibiu în ultimele zile:

La data de 25 august a.c., în jurul orei 00,30, în municipiul Sibiu, pe Calea Șurii Mari, în timp ce conducea un ansamblu rutier, destinat transportului de material lemnos, dinspre DN 14 spre strada Lungă, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Gura Râului, a pătruns pe contrasens și a acroșat un autoturism condus regulamentar din sens opus de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Șura Mare.

Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale.

Testarea alcoolscopică a șoferului care a produs tamponarea a indicat un rezultat de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul Biroului Rutier Sibiu s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 25 august a.c., în jurul orei 06,30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe strada Revoluției, pe un sector de drum cu acces interzis.

La volan a fost identificat un sibian în vârstă de 27 de ani, în urma verificărilor efectuate rezultând faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis. 

***

La data de 26 august a.c., în jurul orei 01,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Valea Aurie de către un sibian în vârstă de 31 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină, sibianul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

***

La data de 26 august a.c., în jurul orei 03,00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului de către un tânăr în vârstă de 19 ani, din Mihăileni.

Testarea celui aflat la volan cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la amfetamină, șoferul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, polițiștii rutieri medieșeni au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

***

La data de 26 august a.c., în jurul orei 16,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Henri Coandă de către un sibian în vârstă de 45 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii sibieni au deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 27 august a.c., în jurul orei 05,30, în municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit un autoturism condus pe Bulevardul Mihai Viteazu de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Avrig.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

***

La data de 27 august a.c., în jurul orei 04,30, în Miercurea Sibiului, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un localnic în vârstă de 58 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul  Poliției Orașului Miercurea Sibiului  s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 27 august a.c., în jurul orei 08,00, în Cisnădie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Târgului de către un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Ocna Sibiului.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul  Poliției Orașului Cisnădie  s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

***

La data de 27 august a.c., în jurul orei 17,00, în municipiul Sibiu, polițiștii Secției de Poliție Urbană Sibiu au oprit un autoturism condus pe strada Henri Coandă de către un localnic în vârstă de 23 de ani.

Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la cannabis, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

***

La data de 27 august a.c., în jurul orei 21,30, în Rășinari, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106A de către un localnic în vârstă de 65 de ani.

Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La nivelul  Secției de Poliție Rurală Șelimbăr s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2569

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Un sibian

Acum 8 luni

"tinerii drogati" in general au parinti care le dau bani sa-si cumpere droguri...nu ne mai aburiti cu tampenii!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bula

Acum 8 luni

mai plimba ursul prazare
Raspunde

John doe

Acum 8 luni

Toate accidentele pe care le-am vazut in ultima vreme sunt rezultatul direct al statului ascuns in vizuina al militienilor. De cativa ani nu ii mai vezi pe strazi, normal ca si-au luat-o toti in cap.
Raspunde

Lenke

Acum 8 luni

Bine ati venit in Sibiu, un oras cultural plin de drogati si betivani. Este necesar ca o tragedie sa se intample pt a lua masuri reale impotriva acestor persoane. Din contra se incurajeaza astfel de persoane, deoarece nu exista legi mai aspre si nici cine sa o aplice...astfel, nu imi explic...de ce sunt accidente zilnic in Sibiu? Si primaria nu face decat sa construiasca parcari noi, trotuarele s-au transformat in alei de nici un metru latime, pe care bineinteles ca stau cocotate tot masinile. Pietonul nu mai este in siguranta nicaieri. Facem slalom printre masini zilnic. Sibiul este un oras sufocat de masini, iar delicventa e la ea acasa!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus