Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
22°C

CJRAE: Servicii de logopedie gratuite pentru copiii de grădiniță și din clasele primare într-un nou cabinet

CJRAE: Servicii de logopedie gratuite pentru copiii de grădiniță și din clasele primare într-un nou cabinet

Un nou cabinet de logopedie pentru preșcolarii și școlarii mici din municipiul și județul Sibiu, din unitățile de învățământ care nu beneficiază de servicii logopedice, a fost deschis la sediul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, anunță reprezentanții acestei instituții. Cabinetul se află pe strada Turismului nr. 15, la parter.

Programările se pot face începând cu 1 septembrie la telefonul 0269.247.066, în limita locurilor disponibile. Serviciile de logopedie sunt gratuite pentru toți beneficiarii.

Corectarea tulburărilor de limbaj necesită un număr diferit de ședințe pentru fiecare copil, care depind de problematica  întâmpinată, dar și de evoluția sa pe parcursul desfășurării terapiei.

Activitatea desfășurată în cadrul cabinetului de către prof. logoped urmărește:

a) depistarea, evaluarea și identificarea tulburărilor de limbaj și de comunicare la copiii preșcolari și la școlarii mici;

b) asigurarea caracterului preventiv al activității de terapie logopedică, prin acordarea unei atenții prioritare copiilor preșcolari cu tulburări de limbaj înscriși în grădinițe, în scopul prevenirii instalării dificultăților de învățare a scrisului și cititului la vârsta școlară;

c) orientarea terapiei logopedice spre corectare, recuperare, compensare, adaptare și integrare școlară și socială;

d) corectarea tulburărilor de limbaj și de comunicare în vederea diminuării riscului de eșec școlar;

Terapia logopedică are rol de corectare dar și de stimulare a dezvoltării limbajului, de prevenire a tulburărilor de limbaj oral și scris, contribuind astfel la egalizarea șanselor la educație și integrare pentru toți copiii.

Cabinetul de logopedie a fost înființat cu sprijinul Ministerul Educației, Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Casei Corpului Didactic Sibiu și cu finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus