Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Luminiţa Odobescu, la Berlin: România nu a fost lovită de drone ruse în atacul aerian asupra unui port din Ucraina

Luminiţa Odobescu, la Berlin: România nu a fost lovită de drone ruse în atacul aerian asupra unui port din Ucraina

Teritoriul României nu a fost lovit de drone ruse în atacul aerian din cursul nopţii asupra unui port ucrainean de pe malul celălalt al Dunării, a afirmat luni, la Berlin, ministrul de externe român Luminiţa Odobescu, transmite Reuters, preluat de Agerpres. 

''Evident, există un risc întrucât ce s-a întâmplat acolo este foarte aproape de frontierele noastre'', a declarat Odobescu jurnaliştilor în marja unei vizite la Berlin.

''Vedem că Rusia în mod cinic continuă să atace infrastructura civilă, nepermiţând Ucrainei să-şi exporte cerealele. Desigur, există un risc de accidente sau incidente, dar deocamdată nu a fost cazul'', a precizat şefa diplomaţiei române.

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a spus luni că ţara sa deţine probe fotografice ce arată că drone ruse au lovit teritoriul României în timpul unui atac cu drone asupra infrastructurii dintr-un port ucrainean de la Dunăre.

Kuleba a făcut acest comentariu după o conferinţă de presă la Kiev.

De partea sa, şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock a criticat luni decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a bloca acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră, susţinut dee ONU, acuzându-l pe liderul rus că face un joc ''cinic''.

''Doar din cauza lui Putin transporturile nu pot trece în mod liber din nou'', a spus Baerbock după întâlnirea de la Berlin cu omoloaga sa româncă Luminiţa Odobescu.

Moscova s-a retras din acordul respectiv ce crease coridoare pe Marea Neagră pentru exportarea a zeci de milioane de tone de cereale şi îngrăşăminte.

''Rusia exacerbează foametea globală. Totuşi, munca pentru găsirea de rute alternative continuă acum mai mult ca niciodată'', a încheiat ministrul de externe german.

Sursa foto: Facebook Ministerul Afacerilor Externe

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Emil

Acum 7 luni

Mai degraba o tot bomba ISU cu ceas camuflata de autoritati.

Raspunde

Kukuruku

Acum 7 luni

Intr-un fel. Reni , Izmail si Chilia sunt spiritual in Romania, ca au fost in Romania Mare. Si la Reni sunt foarte multi romani. Cum nici Ungariei nu i-ar pica bine daca ar fi bombardate locuri din Ardeal.
Raspunde

HBomb

Acum 7 luni

Spiritual, pe naiba! Poate unii români sunt spiritual încă în Uniunea Sovietică, dar invers nu prea: dacă bați toată Republica Moldova vei avea mari surprize: în zonele rurale și în orașele mici foarte mulți nu vor să audă de România. Nu prea sunt mari motive nici la noi de atașament spiritual.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus