Miercuri,
04.10.2023
Ceata
Acum
7°C

Modificări la ieșirea spre Mediaș. Teodor Birț: ”Ceea ce se întâmplă în Târgul Obor acum nu mai corespunde cu gândirea de acum 30 de ani”

Modificări la ieșirea spre Mediaș. Teodor Birț: ”Ceea ce se întâmplă în Târgul Obor acum nu mai corespunde cu gândirea de acum 30 de ani”

Apariția unui supermarket Selgros, un nou cartier de locuințe în imediata vecinătate, noile terenuri de sport create de Primăria Sibiu și reconfigurarea circulației pe Calea Șurii Mari, acestea sunt câteva dintre modificările care vor schimba în viitorul apropiat imaginea ieșirii din Sibiu spre Mediaș.

În mijlocul acestor schimbări ample se află Târgul Obor, aflat în administrarea Piețelor sibiene. Deși atrage în continuare un număr însemnat de sibieni, mai ales duminica, Târgul Obor este departe de gloria de acum două sau trei decenii. Motiv pentru care directorul SC Piețe Sibiu SA, Teodor Birț, anunță că este nevoie de o modernizare.

”Nu cred că apariția unui supermarket în imediata noastră vecinătate va afecta în vreun fel activitatea Târgului Obor. În momentul în care se va construi un supermarket aici el va avea și locuri de parcare, va avea și căi de acces, eu nu cred că ne va încurca. Oricum, traficul în această zonă este destul de dificil, având în vedere că este ieșirea spre cel mai mare oraș din județ, adică Mediașul, plus autostrada care descarcă pe această bretea.

Târgul Obor își va desfășura activitatea în continuare. Pe de altă parte, este adevărat că și târgul Obor necesită o modificare. Avem soluții și încercăm să le gândim astfel încât în momentul în care le vom propune doamnei primar și consilierilor locali să fie soluții viabile, soluții cu impact real, care într-adevăr să ajute Sibiul.

Ceea ce se întâmplă în Târgul Obor acum nu mai corespunde cu gândirea de acum 25-30 de ani, motiv pentru care încercăm să-l modernizăm și să-i dăm o utilitate nouă, să-l îmbunătățim. Târgul Obor rămâne un obiectiv vizitat de foarte mulți sibieni, mai ales duminica și vom încerca să-l facem cât mai eficient. Cu siguranță că fiecare entitate care va funcționa în această parte a orașului îi are vizitatorii specifici și nu cred că vor fi probleme în acest sens”, a declarat pentru Turnul Sfatului Teodor Birț.

targul obor sibiu

Zonă de acces în Târgul Obor

Revenind la modificările zonei, reamintim că la începutul acestei veri Serviciul Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Sibiu a publicat un anunț pe tema modificării planului urbanistic zonal în vederea construirii unui spațiu comercial al Selgros Cash & Carry SRL pe Calea Șurii Mari, lângă Direcția Sanitar-Veterinară. Terenul avut în vedere este de aproape 38.000 de metri pătrați și începe vizavi de Târgul Obor.

Construcția unui supermarket în această zonă vine la pachet cu optimizarea circulației pe Calea Șurii Mari, avându-se în vedere inclusiv mărirea arterei la patru benzi de circulație. Compania Selgros și-a exprimat public dorința de a ceda cu titlu gratuit suprafața de 668,00 mp necesari construirii unui nou sens giratoriu la intersecție cu strada Macului.

Zona unde ar putea fi construit un sens giratoriu nou

În spatele Selgros, la distanță mică, ar urma să ia naștere în viitorul apropiat un proiect imobiliar. Acesta prevede construcția a 17 imobile cu peste 200 de apartamente și se află pe strada Gh. Baștan. Locuințele vor fi deservite de 354 locuri de parcare.  De asemenea, celor peste 4.600 metri pătrați de spații comerciale le-ar reveni 44 locuri de parcare. În total s-ar ajunge astfel la 398 locuri de parcare. Detalii găsiți aici.

Toate aceste modificări, coroborate cu dezvoltarea Prima Shopping Center, au ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea zonei de gestiona traficul rutier. Unii sunt de părere că fără măsuri concrete și bine gândite zona va deveni sufocată de mașini.

Nu în ultimul rând, în spatele Târgului Obor municipalitatea amenajează un complex sportiv, lucrările apropiindu-se de ultima sută de metri. Viitoarele meciuri de fotbal găzduite aici vor genera de asemenea un trafic suplimentar.

"Amenajăm un spațiu de 23.000 mp pentru sport, acesta urmând să fie accesibil sportivilor profesioniști și amatorilor. Lucrările avansează astfel că, în câteva luni, sibienii pasionați de sport și mișcare vor avea la dispoziție terenuri pentru fotbal, minifotbal, handbal, tenis, tenis cu piciorul și tenis de masă, baschet și volei. În prezent se lucrează la amenajarea terenurilor, a tribunei, a zonelor verzi și a aleilor de acces și pietonale din viitorul Complex, precum și la rețelele de canalizare pluvială și iluminat. Transformăm astfel un teren viran dintr-un cartier al Sibiului într-un spațiu pentru sport și timp liber", declara recent Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

astrid fodor santier

La finalul lunii august primarul Astrid Fodor a vizitat șantierul viitoarei baze sportive din spatele Târgului Obor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

Un sofer

Acum 4 săptămâni

Doar un giratoriu si un supermarket mai lipsesc in zona! Pana nu se face o banda in plus pentru directia Medias de la Obor incolo si nu se face in giratoriul de la Mol/Hornback o banda dedicata – turbogiratie pentru directia bretea autostrada Boita, coloanele de masini vor fi pana cel putin dupa pod, pe str. Lunga!

Raspunde

Mister

Acum 4 săptămâni

De ce nu faceti un drum dinspre Gusterita inspre Viile Sibiului ......cred ca ar ajuta mut la traficul din zona+ scoate 2 poduri peste calea ferata ...dar na .........

Raspunde

Valjan

Acum 4 săptămâni

Chiar sa nu te duca capul ca primarie sa iei masuri acum cand deja traficul de deja sufocat? E ca la reteaua de apa sau de curent daca tot adaugi la ea fara sa redimensionezi, la un moment dat se blocheaza!!! Se pare ca primaria Sibiu sub conducerea fosilei ambulante, nu poate mai mult!!!!

Raspunde

Lol

Acum 4 săptămâni

Targul Obor este ceva de groaza, este ceva ce nu are sens intr-un oras cum este Sibiul si nu, nu trebuie modernizat ci trebuie mutat undeva cat mai departe de oras, undeva in camp, la tara, de fapt il duceti mai aproape de clientii acestuia.

Raspunde

Joe

Acum 4 săptămâni

Să vă închidă "orașul" cu un țarc împrejmuitor să nu vă contaminați cu ceva. Nu de alta, dar poate vă cade coroana de fandosiți. Să vă cumpărați hrana bio din supermarket în continuare, că ce e sănătos tot de la țărani e stors.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Tică Ocneriu

Acum 4 săptămâni

Targul Obor reprezinta ultima cetate a romanismului si a sufletului neamului nostru intr-un oras cucerit de straini, de progresisti, de trotinetisti si de curcubei! Nea Gigi reprezinta simgonia cantarii inimii romanesti, cu micii sau facuti din carnea mioarelor care pasc iarba muntilor nostri semeti! Nu va atingeti de targul Obor!

Raspunde

Anton

Acum 4 săptămâni

Dar Birt ce a facut pana acum in piete si in targ ? De zeci de ani nu se intampla nimic, nimic la nimic trage. Colcaie sobolanii, tablele se dezmembreaza in piete. Pestele de la cap se impute.....

Raspunde

McD

Acum 1 săptămână

...ei nu a facut...a facut dar pentru el si acolitii lui, de unde sa mai ramana bani si de investitii...
Raspunde

Adrian

Acum 4 săptămâni

In locul magazinului Selgros mai bine se construieste o parcare supraetajata sa nu isi mai lase fiecare masinile pe unde apuca Duminicile cand vin la targ...

Raspunde

Eco

Acum 4 săptămâni

FOARTE FOARTE concretă si de folos idee!!!! Dar la Sibiu parcările etajate se fac INTRE BLOCURI, in mijlocul cartierelor de locuit
Raspunde

Bathory

Acum 4 săptămâni

Vrem/plănuim/ne gândim/o să... Deci concret tot nimic - praf in ochi sa mai mulgă niste voturi. Te duci Duminică pe strada aia și faci o ora de la pod până la Hornbach. Cică gândirea de acum 30 ani nu mai corespunde cu ceea ce se întâmplă. Pai bai cocoș, gândirea de acum 30 ani nu corespundea nici măcar cu ceea ce se întâmpla acum 30 ani. Pai cu mentalitate de asta și infecții de astea de bâlci vreți voi in Schengen?

Raspunde

Sibian

Acum 4 săptămâni

La intrarea in capitala culturala , noi avem duminica un targ ca la tara. E normal ca primul lucru pe care l vad oamenii care ajung la Sibiu 7 zile pe saptamana , sa fie o porcarie de targ care are loc duminica pt toate satele din zona?

Raspunde

Michael Toth-Bâtă

Acum 4 săptămâni

Să vă împrejmuiască "orașul" cu un țarc, să nu carecumva să vă molipsiți cu ceva. Nu de alta dar să nu vă cadă coroana de fandosiți. Să vă cumpărați hrana bio din supermarket, din KFC și din Mec liniștiți în continuare, să nu vă trezească nimeni din frumosul vis occidental. Ați uitat de străbunicii voștri care tot la țară au viețuit sau dacă nu, au trăit în mod indirect pe spinările asudate ale unor gospodari, să poată face mofturi generațiile viitoare.
Raspunde

Gheorghe ion

Acum 4 săptămâni

Deja e jale acolo. Peste cativa ani va fi prapad

Raspunde

Gabrielle

Acum 4 săptămâni

Targul este necesar. Ar trebui scos din oras, modernizat si deschis zilnic. Producatorii agro ar trebui sa fie orientati catre targ...s ar devongestiona si piata Cibin. Uitati va in Valvea ce targ fain au si detoate. Daca nu se imbunatatesc caile de acces va fi un cosmar. Acum este coada pana la Lidl sa poti iesi pe autostrada. Dar e asa de luni de zile...nimeni din primarie, prefectura,cj nu trece pe acolo?

Raspunde

Icic

Acum 4 săptămâni

Ar trebui doamna primarita sa vada ce jeg se afla sub podul de le Calea Surii Mari, gara mica este in paragina, plina de tarani care iau trenuri regio, multe crasme, multi betivi dormind pe strada si mirosul ascutit de pisat. Locul unde bautul si muzica sunt practicate ca si sport national. Sa nu mai zic de podul care a fost declarat chiar de o firma angajata de primarie ca este nevoie de reparatii urgente. Asta este atitudinea primariei, zugraveste pe exterior dar pe interior este mucegai

Raspunde

Leo

Acum 4 săptămâni

Târgul Obor trebuie din temelii modernizat . Aduceți buldozerele CAT și demolați tot ce este în această zonă. Într-adevăr acest târg are nevoie de o construcție nouă pe schelet metalic cu un acoperiș decent și cu un loc de "joacă" decent pentru comercianți. Apropo există un Stadion de Fotbal în Cartierul Marmeladă care se numea Mecanica pe Strada Ocnei . Mai există acel Stadion sau este în paragină? Da . Nu sunt în măsură să dau indicații, cred că cel mai indicat ar fi ca lucrurile să nu fie scăpate din mână și să se înceapă Construcția unui Târg Obor sau Piață Obor cu un program care să funcționeze Zi de Zi. Cât despre trafic chiar nu știu ce să zic . Pot spune că Da este nevoie de Reparații Capitale la toate Podurile din Sibiu nu doar Podul de pe Strada Lungă, Podul Ștefan Cel Marea , Podul Gării de asemenea trebuie Reparat și create Parcări sub Pod 50-100 de locuri parcare sub pod nu strică. Au fost Modernizate Podurile Sos.Alba-Iulia și Podul Calea Turnișorului oare Podul Gării care se află la 5 Minute de Centrul Istorică de ce nu este modernizat? Doamne când îi văd pe Chinezi cum lucrează și în 2 Luni termină un Pod de la bază Nou-nouț îmi vine să îmi fac bagajul să plec din Sibiu și să încep o viață nouă. Am crezut că Doamna Primar Fodor poate să fie o Margaret Thatcher Al României dar m-am înșelat. Când Strada Viitorului va fi gata să sperăm că va fi gata cât mai repede posibil, Podul Gării va fi închis Circulației Anul Viitor în lunile Iulie -August - Septembrie când Orașul nu este așa plin și sufocat poate se va moderniza împreună cu Celelalte 2 Poduri importante ale Sibiului . Da , mirosul de pișat și crâșmele din vecinătate nu își au locul , ceea ce este interesant lângă Pod se află și o Biserică Ortodoxă... Stau sima întreb oare Gara Sibiu în administrarea cui este ? Primăria Sibiu trebuie să cheme la Discuții Serioase Reprezentanții Gării Sibiu , A Zonei Industriale Vest și Est , Aeroportului Sibiu pentru a se discuta serios Administrarea Spațiilor Verzi ale Sibiului . Nu sunt bani pentru Motocoase? Eu stau și mă întreb oare chiar avem.nevoie de Agenți de Securitate în Supermarketurile din Sibiu ? Bine , aici nu este Olanda, Belgia, Germania sau vreo altă țară Din Vestul Civilizat unde nu am văzut nici un agent de securitate în vreun Supermarket . Au sisteme de securitate bine puse la punct , Vă dau un exemplu simplu , atunci când se face Self Pay Check Out - Scanezi produsele și ieși cu Bonul de Marcat care trebuie scanat . Simplu , îți Scanezi produsele , plătești, Scanezi Bonul de Marcat și doar atunci poți ieși din magazin după ce ai scanat Bonul de Marcat . Bineînțeles ai parte de asistență din partea unui angajat care în permanență este acolo să vă îndrume . În schimb la noi în Sibiu trebuie să ai Agenți de Securitate. Pentru ce ? De ce ? De ce ? Că așa vrea Gheorghe și " Interlopii " de Carton care dețin aceste " Firme de Securitate " unde vezi doar Oameni în vârstă gata de pensionare ? Am deviat de la subiect pentru că nu sunt de acord cu atitudinea lor . Agenții de Securitate se ceartă cu clienții, era un agent din Moldova - Botoșani sau Bacău aterizat aici în Sibiu vai de capul lui în loc să meargă la el acasă să se apuce de treabă că Intră Moldova în Faliment avea chef de scandal . Căuta Scandal . I-am răspuns politicos că altă treabă nu are decât să caute scandal ? Aici este Sibiu Omule , nu ești la tine în satul Botoșani unde faci ce vrei tu ! În Sibiu au aterizat mai nou astfel de specimene ! Niciodată nu mi-au plăcut Moldovenii . De la accentul lor execrabil în vorbirea limbii române până la comportamentul lor de zi cu zi care lasă de dorit! La conducerea PMS trebuie să avem un PRIMAR care să conducă cu mână de Fier . Din păcate Nu Avem .
Raspunde

D.M.

Acum 4 săptămâni

ORICE DEZVOLTARE IMOBILIARA - fie ea supermarket sau blocuri de locuinte ar trebui stopata pana primaria nu-si face treaba ce a amanat-o zeci de ani - creearea unor legaturi noi intre cartiere - asta pana mai este camp - si nu ajungem ca in zona Dedeman unde a ramas spatiu de strazi cat sa incapa carutele. Legaturi radiale directe: lazaret- obor, gusterita – viile sibiului, veterani -tiglari – calea surii mici. SA SE INTERESEZE PRIMARITA INCOMPETENTA CAT TIMP FACE O AMBULANTA SAU POMPIERII PANA IN ZONA OBOR LA ORA DE VARF CAND PODUL DE PE STR. LUNGA ESTE BLOCAT DE TRAFIC.
Raspunde

Autobuze, biciclete

Acum 4 săptămâni

Piste de biciclete late și sigure despărțite de traficul auto, banda dedicată pentru autobuze, trotuare pt pietoni umbrite și poate va fi mai plăcut în oraș pentru toți. Chiar daca se va mări numărul de benzi, traficul nu va scădea. It never does.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus