Miercuri,
04.10.2023
Cer Senin
Acum
12°C

O sibiancă din Dumbrăveni, lovită cu pumnii și amenințată de concubin. Polițiștii au emis ordin de protecție față de bărbat

O sibiancă din Dumbrăveni, lovită cu pumnii și amenințată de concubin. Polițiștii au emis ordin de protecție față de bărbat

Polițiștii sibieni au emis un ordine de protecție provizoriu față de un bărbat de 25 de ani din Dumbrăveni, după ce iubita lui l-a acuzat că a bătut-o și a amenințat-o.

„La data de 10 septembrie, în jurul orei 05:00, în urma unui apel 112, patrula de ordine și siguranță publică din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni a fost solicitată să intervină la un scandal în familie.

La fața locului, victima (o femeie domiciliată în Dumbrăveni) a sesizat faptul că concubinul acesteia (în vârstă de 25 de ani, domiciliat în Dumbrăveni) a provocat un scandal în familie, a agresat-o fizic lovind-o cu pumnii și a amenințat-o”, transmit polițiștii sibieni. 

În urma verificărilor efectuate și a întocmirii formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbat, fiindu-i impusă păstrarea distanței de 50 de m față de victimă.

Totodată, în cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș.

Cazul rămâne în atenția și monitorizarea polițiștilor din Dumbrăveni.

Polițiștii sibieni oferă și o serie de informații cu privire la violența domestică:

Violenţa domestică reprezintă un tipar de comportamente folosit pentru a obţine sau a menţine puterea şi controlul asupra unui partener intim. Se poate manifesta prin acțiuni fizice, sexuale, emoționale, economice sau psihologice sau amenințări de acțiuni care influențează o altă persoană. Acestea includ orice comportamente care sperie, intimidează, terorizează, manipulează, rănesc, umilesc pe cineva.        

Violența domestică afectează persoanele din toate mediile socio-economice și din toate nivelurile de educație, indiferent de rasă, etnie, vârstă, orientare sexuală, religie sau sex.

Dacă te afli în oricare dintre situațiile abuzive descrise mai sus, trebuie să știi că:

- Nu ești tu de vină pentru că ai fost bătut/ă sau maltratat/ă

- Nu ești tu de vină pentru comportamentul abuziv al partenerului/partenerei tău/tale;

-  Meriți să fii tratat/ă cu respect;

- Meriți să trăiești în siguranță și să ai o viață fericită;

- Nu ești singur/ă! Există oameni care doresc să te ajute.

Dacă te afli în oricare dintre situațiile abuzive descrise mai sus, poți să:    

  • Îţi faci un plan de siguranţă care să conţină persoanele cu care poţi discuta despre abuz, care îţi pot oferi un refugiu în caz de nevoie, care te pot consilia şi sprijini, care pot să depună mărturie în cazul în care se ajunge la proces şi cărora le poţi da spre păstrare documentele tale importante, bani, numerele de telefon la care poţi apela la nevoie, lista cu obiectele de care ai nevoie în cazul în care trebuie să pleci;
  • Să te prezinţi la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal;
  • Să te prezinţi imediat la Poliţie pentru a depune plângere;
  • Să te adresezi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului în cazul în care copiii au asistat la violenţe sau au fost victimele violenţelor;
  • Să nu îţi retragi plângerea;
  • Să soliciţi instanţei de judecată emiterea unui ordin de protecţie care te va apăra de agresor.

Mai multe informații despre violența domestică găsiți aici:

https://sb.politiaromana.ro/ro/prevenirea-criminalitatii/programe-prioritare/violenta-domestica

https://sieureusesc.ro/

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Rostogan

Acum 3 săptămâni

Bla bla bla. Nu ar avea un efect muult mai bun o bataie zdravana administrata concubinului de catre "organe". Sigur se pot gasi n motive pentru "corectie".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus