Sâmbătă,
27.04.2024
Innorat
Acum
15°C

Sibiul are cel mai bun junior din lume la Taekwon-do. Mario David: A fost o experiență pe care nu o să o uit niciodată în viața mea

Sibiul are cel mai bun junior din lume la Taekwon-do. Mario David: A fost o experiență pe care nu o să o uit niciodată în viața mea

Sportivii de la Clubul Puma s-au întors cu rezultate deosebite de la Campionatele Mondiale de Taekwon-do ITF, competiție care a avut loc la finalul săptămânii trecute, în Finlanda, la Tampere. Sibianul Mario David a obținut o nouă performanță sportivă, reușind să devină cel mai bun junior al competiției. 

Alin Lăzurca, antrenor Puma Club, spune că rezultatele și medaliile obținute vin după un an încărcat cu antrenamente și după multă muncă, implicare și dedicare din partea sportivilor.

Citește și: Sibianul Mario David, campion mondial la spargeri și vicecampion mondial la luptă, la Campionatele Mondiale de Taekwon-do ITF. Antrenor: „Sunt cele mai bune rezultate”

„Sunt cele mai bune rezultate. Am ieșit locul unu pe națiuni, campioni mondiali cu echipa. Clubul Puma a avut la pre-juniori cel mai bun pre-junior, David Trâmbițaș, cu două medalii de aur la individual, sărituri și luptă, iar la juniori Mario David este cel mai bun, cu o medalie de aur la individual la spargeri și vicecampion la luptă.

Pentru competiția aceasta ne-am pregătit aproape un an întreg pentru că am avut prima dată clasificarea la Cupa României, după aceea la Naționale, după care am avut campionatul european în primăvară, la Cluj. Pentru că anul acesta campionatul a fost pus în luna septembrie nu ne-am odihnit în vacanța de vară și am continuat antrenamentele, un stagiu la Cisnădioara, jumătate pentru copii, jumătate pentru pregătirea lotului, am avut stagiile de lot, unul înainte de europene și unul înainte de mondiale. Am avut un an foarte plin, ne-am pregătit, urmează o pauză foarte scurtă pentru că într-o lună jumătate avem Cupa României la care se vor face calificările pentru următorul an la Lotul Național pentru europene”, a spus antrenorul pentru Turnul Sfatului.

Citește și: Mario David, sibianul care la 17 ani a devenit campion mondial: „Este visul meu de când eram mic”

Mario David – cel mai bun junior al competiției

Pentru sibianul Mario David,  experiența competiției a fost una cu totul deosebită, fiind ultima de la categoria juniori. Merge cu aceeași perseverență și ambiție înainte și își dorește să aibă rezultate pe măsură și la seniori.

„După ce am ieșit la Campionatul European cel mai bun junior din Europa, acum mi-am dovedit că sunt cel mai bun junior din lume, mi-am demonstrat că nu a fost o întâmplare acest lucru. A fost o experiență foarte frumoasă pentru mine, una memorabilă aș putea spune, pe care nu o să o uit probabil niciodată în viața mea. Au fost și momente dificile, dar și momente foarte frumoase. Voi trece la seniori și sunt încrezător, dar în același timp am și emoții. Sper și îmi doresc să am rezultate la fel de bune și la seniori, este o trecere grea, unde foarte mulți sportivi se lasă, dar eu îmi doresc să îmi continui cariera și să mă mențin pe locul I.”, a spus Mario David pentru Turnul Sfatului.

Rezultate deosebite pentru întreaga echipă a clubului

Redăm mai jos rezultatele obținute de Clubul Puma, pe zile:

Prima zi:

- Văcariu Vlad și Nicoară Radu, cu echipa României la proba tehnici speciale masculin individual seniori- campioni mondiali;

- David Mario, luptă individual juniori masculin -vicecampion mondial;

- Popa Teodora și Văcariu Ștefania, la proba luptă tradițională juniori-vicecampioane mondiale;

- Oltean Oana la proba luptă individual juniori feminin.

Ziua doi:

- David Mario - campion mondial spargeri forță individual masculin juniori;

- Nuță David Isaac - campion mondial la categoria tehnici speciale masculin juniori;

- Trimbițaș David - campion mondial la categoria luptă pre-juniori masculin;

- Oltean Oana- vicecampioană mondială la proba tehnici speciale echipe juniori feminin;

- Hadăr Paul -vicecampion mondial la categoria tehnici speciale masculin juniori;

- Bordean Ana Maria -locul 3 la categoria luptă pre-juniori.

Ziua trei:

- Două noi titluri de campion mondial câștigate de Trimbițaș David la proba de tehnici speciale pre-juniori masculin individual și la echipe;

- Vicecampion mondial,  Dancu Marius la proba de spargeri forță echipe masculin;

- Oltean Oana, vicecampioană mondială   la proba spargeri forță individual juniori feminin;

- David Mario, vicecampion mondial la proba spargeri forță echipe masculin.

Ziua patru:

- titlul de campion mondial câștigat de Trimbițaș David la proba de luptă pre-juniori masculin echipe;

- Campioni mondiali, la proba de tehnici speciale masculin juniori masculin, David Mario, Hadăr Paul și Nuță David Isaac;

- Vicecampioni mondiali, David Mario și Hadăr Paul la proba tull echipe juniori masculin;

- Vicecampioana mondială, Todor Antonia, la proba luptă echipe pre-juniori feminin;

- Bordean Ana Maria, medalie bronz, la proba tull echipe pre-juniori feminin;

- Oltean Oana, Popa Teodora și Văcariu Ștefania ,medalie bronz la proba tull echipe junioare.

România - campioană mondială la Taekwon-do ITF

România este noua Campioană Mondială la Taekwon-do ITF, titlu obținut aseară în Finlanda, în ultima zi de concurs, la Campionatele Mondialele de Taekwon-do ITF.

La competiție au participat peste 1200 de sportivi din 56 țări din 6 continente.

Acest rezultat este cel mai valoros din istoria Taekwon-do ITF România, o istorie de peste 30 de ani. După performanța din primăvară când la Campionatul European de Taekwon-do ITF de la Cluj, România a devenit campioana europeană având numărul cel mai mare de medalii, România a devenit acum campioană mondială cu 12 medalii de aur, 18 medalii de argint și 14 de bronz.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Io

Acum 7 luni

Bravo.Cinste sportivilor și antrenorilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus