Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Mario David, sibianul care la 17 ani a devenit campion mondial: „Este visul meu de când eram mic”

Mario David, sibianul care la 17 ani a devenit campion mondial: „Este visul meu de când eram mic”

Sibiul se poate mândri de săptămâna trecută cu un campion mondial la Taekwon-do. Este vorba despre Mario David, un tânăr în vârstă de 17 ani, care practică de la vârsta de nouă ani acest sport și care a reușit zilele trecute să transforme în realitate un vis pe care îl avea încă de când a pus piciorul pentru prima dată în sala de antrenament.

Zilele trecute, sportivii de la Puma Club au participat la Cupa Mondială de Taekwon-do ITF din Koper, Slovenia, de unde Mario David s-a întors cu titlul de Campion Mondial la categoria luptă. Tânărul are 17 ani și studiază la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu. De la vârsta de nouă ani practică acest sport care a devenit pentru el mai mult decât o pasiune.

„În urmă cu opt ani m-am apucat de acest sport. Părinții mei m-au adus la antrenamente pentru că eram foarte energic și s-au gândit că ar fi o modalitate bună de a consuma această energie”, își amintește Mario.

„Disciplină, respect și perseveranță”

Mario spune că pentru a practica acest sport ai nevoie de disciplină, respect și perseverență. De-a lungul timpului, cele mai dificile momente pentru el au fost acelea când a trebuit să slăbească pentru a ajunge la numărul de kilograme necesar pentru categoria la care voia să se integreze.

„Slăbirile pentru concurs, pentru a intra la categoria pe care o vrei, cred că acestea sunt cele mai dificile. Cel mai mult am slăbit șase kilograme în două săptămâni, cu dietă, saune, chiar și cu înfometare.”

Sibianul merge la antrenamente de șase ori pe săptămână, iar momentele petrecute alături de colegi - care i-au devenit și prieteni - îl încarcă de energie și pozitivitate. „Rămâi cu amintiri plăcute din toate lucrurile pe care le faci, la antrenamente cu colegii sunt doar momente frumoase, în același timp te disciplinează și îți dă o altă experiență de viață”.

„Acesta a fost visul meu, să devin campion mondial”

Unul dintre momente pe care tânărul nu le va uita prea curând este cel în care a obținut titlul de campion mondial, la Cupa Mondială de Taekwon-do ITF din Koper, Slovenia. Este un vis care a devenit realitate și pentru care a muncit la fiecare antrenament pe care l-a avut.

„M-a impresionat momentul în care am câștigat finala. Toți apropiații au venit în jurul meu să mă susțină, m-au luat în brațe, m-au ridicat, un moment pe care nu o să-l uit niciodată. A  fost un campionat reușit pentru mine, am obținut medalia de aur, locul unu la categoria mea. A fost un campionat cu sportivi extrem de bine pregătiți, cu amintiri frumoase și chiar și cu foarte multe locuri pe care le-am vizitat. Este visul meu de când eram mic, să devin campion mondial. Chiar anul acesta am obținut performanța de a fi și campion european în Bulgaria și acum mi-am îndeplinit visul în Slovenia”, mai spune sibianul.

Colegii îi sunt a doua familie

În tot acest drum, Mario i-a avut și îi are alături pe părinți, pe antrenor, dar și pe colegi, cărora le mulțumește. „Suntem ca o familie, ne înțelegem foarte bine și la concursuri. Poate când eram mai mici exista și rivalitatea, dar acum mereu ne ajutăm și încercăm să ne sprijinim unii pe alții, să devenim tot mai buni. Părinții mei m-au ajutat și m-au împins către acest sport. Sunt mândri și mi-au oferit susținere necondiționată, iar pe această cale le mulțumesc. Alin Lăzurca îmi este, pe lângă antrenor, prieten, îmi este ca un tată, mă ajută mereu și-mi răspunde la orice întrebare la care am nevoie.”

Anul acesta Mario va susține examenul de Bacalaureat și spune că încearcă să îmbine sportul cu școala. De asemenea, își dorește să mențină titlul pe care l-a obținut în Slovenia.

„Încerc să-mi fac timp pentru amândouă, și pentru studii și pentru antrenamente, meditații, dar și de ieșit cu prietenii. Câte puțin din fiecare și cred că așa este cel mai bine, să ai un echilibru în toate. Acum, dacă se poate, vreau să-mi mențin titlul deoarece la anul avem din nou campionat mondial și european”, concluzionează Mario.

Alin Lăzurca, antrenorul copiilor spune că este mândru de rezultate și are încredere în perseverența copiilor.

„Am început pregătirea încă din vară, sportivii s-au antrenat foarte bine și au venit la antrenamente, iar rezultatele s-au văzut. De când am plecat, am mers cu gândul la rezultate bune, mai ales că i-am văzut extraordinar de motivați și de pregătiți”, a spus antrenorul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ber

Acum 1 an

Felicitări Mario!!!!
Raspunde

Herr

Acum 1 an

Bravo Mario!!!!!!!
Raspunde

Ion

Acum 1 an

Felicitări atât lui Mario, cât și antrenorilor de la Clubul Puma care sunt foarte serioși și dedicați antrenării copiilor și tinerilor sportivi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus