Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Începe cel mai cunoscut festival de mâncare stradală din Sibiu. Zeci de food truck-uri vă dau întâlnire la Foodie, pe cea mai frumoasă stradă din oraș

Începe cel mai cunoscut festival de mâncare stradală din Sibiu. Zeci de food truck-uri vă dau întâlnire la Foodie, pe cea mai frumoasă stradă din oraș

Aproape 20 de food truck-uri ”parchează” la Foodie – Street Food Cuisine, între 14 și 17 septembrie pe strada și în Parcul Cetății.

Opt DJ de top întrețin atmosfera pe esplanada din fața Filarmonicii. Foodie îi aduce la pupitru pe cunoscuții JayKo, Dobrikan, Arias și mulți alții.

Copiii au parte de activități inedite în miniparcul de distracții special amenajat la ”umbra” zidului Cetății, spre Bulevardul Corneliu Coposu.

Cea de a șasea ediție ne găsește, din nou, în zona Cetății și adună laolaltă unele dintre cele mai apreciate și ”vânate” food truck-uri din România. Toate aromele și preparate care mai de care mai apetisante cu gusturi inedite, vă dau întâlnire timp de patru zile pe cea mi frumoasă stradă din Sibiu.

Totul se întâmplă în cadrul celui mai popular și cunoscut street food, organizat în municipiul Sibiu.

Dacă încă nu v-ați prins despre ce eveniment vorbim, ei bine atunci vă spunem că între 14 și 17 septembrie, sunteți invitați la ”Foodie – street food cuisine”.

Evenimentul începe joi, 14 septembrie, o zi numai bună să te pregătești deja de weekend.

Fie că vorbim de mâncăruri cubaneze sau mexicane, ori de burgeri făcuți după rețete unice, ori fie că discutăm despre deserturi care nu se găsesc în fiecare zi în magazinele și restaurantele de la Sibiu, chiar și cei mai pretențioși gurmanzi pot să își astâmpere apetitul de mânăcăruri bune.

Dacă pe stradă te ademenesc deodată mai multe arome, să știi că vin de la cele 17 food-truck-uri prezente și le enumerăm pe toate, ca să știi exact unde să te oprești:

Schassburger, Trib, Cubano Food Truck, Andreas Greek Taverna, Mr. Cannoli, Chicken Mafia, Big Bubble Wafle, City Burger, Noodle Box, Crispyteria, Crepes de Paris, Bavarezul XXL, Olha Coffee, WineNot, Bubble Bar Sibiu și Backyard Bar.

Muzică, nu zgomot

Dacă vreo clipă vei avea impresia că nu mai ai aceeași energie ca a celor mici sau meniul culinar ți se va părea prea diversificat, află că ne vom reîncărca bateriile pe cea mai bună muzică.

În prima zi îi aducem la platane pe sibienii noștri, Mate & Ioana, iar apoi vineri 15 septembrie, e rândul lui ARIAS și Sebastian .

Pe scena amenajată în premieră pe esplanada Filarmonicii din Sibiu,  vor urca sâmbătă Dobrikan și Alex Zara,  iar JayKo și Cipi Hampu vor aduce cele mai bune mixuri în ultima zi de Foodie – street food cuisine.

Activități inedite pentru familiile cu copii

” Am pregătit multe noutăți și experiențe inedite, atât culinare, cât și muzicale și educaționale. Am încurajat activitățile creative pentru copii și invităm familiile să descopere atât meniul culinar, cât și cel distracție”, spun organizatorii festivalului.  Iar dacă de după zidurile cetății auzi râsete și țipete de copii, să știi că acela e locul lor de joacă, pe care l-am pregătit special.

Cu alte cuvinte, să lăsăm imaginația copiilor să zburde! E invitația deschisă a celor de la Serious Fun, care, timp de patru zile, promit cele mai ingenioase și antrenante ateliere.

De asemenea copiii vor învăța să tragă cu arcul sau se vor putea distra în voie pe toboganele gonflabile.

Iată mai jos programul activităților pentru copii:

JOI si VINERI 

15:00 - 21:30

  • Tobogane gonflabile
  • Spatiu de joaca + 2 ani
  • Mini -exatlon
  • Tir cu arcul
  • Jocuri Fun

15:00 - 21:30

Atelier de creație "Prajiturici pentru pictici" : tablouri cu nisip / tablouri cu semințe / sticker art)

SÂMBĂTĂ și DUMINICĂ

11:00 - 21:30

  • Tobogane gonflabile
  • Spatiu de joaca + 2 ani
  • Mini -exatlon
  • Tir cu arcul
  • Jocuri Fun

15:00 - 21:30

Atelier de creație "Prajiturici pentru pitici": tablouri cu nisip / tablouri cu semințe / sticker art)

Foodie este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu și organizată de Asociația Sibiul de Odinioară.

Evenimentul este susținut de Magnolia Residence și Promenada Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Sus