Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
22°C

S-a amânat sentința în cazul fostului viceprimar Dumbravă. Noul termen: 27 septembrie

S-a amânat sentința în cazul fostului viceprimar Dumbravă. Noul termen: 27 septembrie

Tribunalul București a amânat pronunțarea în cazul fostului viceprimar al Sibiului, Alexandru Dumbravă, acuzat de fraudă cu fonduri europene, se arată pe portalul instituției.

Termenul inițial era în 8 septembrie, însă pronunțarea a fost amânată pentru data de 27 septembrie.

Alexandru Dumbravă și-a dat demisia din funcția de viceprimar și din cea de consilier local, după ce a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, recunoscând că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro.

Citește și S-a ținut de scaun până în ultima clipă: fostul viceprimar Dumbravă merge săptămâna viitoare să recunoască frauda din bani europeni, în fața judecătorilor

Parchetul European (EPPO) a înaintat instanței un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care viceprimarul Sibiului a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni, înainte de a deveni primar.

Alexandru Dumbravă a fost directorul Școlii Gimnaziale Roșia, iar din 2016, până în 2019, a fost directorul Casei Corpului Didactic (CCD) Sibiu. Din noiembrie 2019 este numit Inspector Școlar General.

Citește și: 

Actualizare: Parchetul European a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva viceprimarului Dumbravă. Este acuzat de fraudă din fonduri europene

În decembrie 2021, Alexandru Dumbravă, care ocupa funcția de viceprimar al Sibiului de un an, a câștigat concursul pentru postul de director al Școlii Gimnaziale din Roșia. Postul a rămas de atunci rezervat până când titularul va prelua deplin atribuțiile.

Deși și-a recunoscut faptele, Dumbravă susține în continuare în mesaje postate pe pagina de Facebook că este de fapt nevinovat.

El ține să sublinieze în continuare că cei 34.500 de euro pe care procurorii îi consideră fraudați nu au fost furați de el, ci au rămas în folosul instituției Casei corpului didactic. Fără să explice clar despre ce a fost vorba, Alexandru Dumbravă descrie un scenariu în care de vină pentru întreaga situație a fost, de fapt, inflația și faptul că nu a fost atent. „Deși nu lipsește nimic de la CCD Sibiu, deși nu s-a furat nimic, deși nu am cerut rambursări de fonduri în numele meu și pentru mine, ci în numele instituției, pentru instituție și în contul instituției, unde au și rămas, este normal să-mi asum vina de a nu fi fost suficient de atent la documentele întocmite, la semnăturile date sau nedate și alte elemente. NU a existat nici o achiziție cu prețuri exagerate, din contră, prețurile au fost uneori atât de mici încât nu îi tentau pe furnizori. Proiectele fuseseră scrise pentru prețurile de pe piață, din 2016, anul scrierii proiectelor, iar proiectele au început să se deruleze abia începând cu finalul anului 2018, când nu mai era chiar ușor să faci achiziții la prețurile din 2016. Din păcate, în lumea fondurilor nu există varianta că ai putea și să greșești, indiferent de motive. Orice greșeală este tentativă de fraudă sau fraudă”.

Alexandru Dumbravă mai susține că a decis să plătească „penal, civil și moral”, pentru că a fost neglijent. „Am fost neglijent când trebuia să nu fiu și să am grijă ca nimeni să nu fie neglijent, am folosit documente prost întocmite și acum plătesc”.

Fostul viceprimar al Sibiului, care acum s-a reîntors în funcția de director al Școlii din Roșia, a refuzat constant orice dialog cu redactorii Turnul Sfatului care au scris despre comunicatele procurorilor europeni ori despre procesul care i-a fost deschis.

În textul publicat pe Facebook, Dumbravă mai spune că a făcut mii de ore de voluntariat în folosul statului român și că proiectele pe care el le-a gestionat la Casa Corpului didactic „au fost făcute din dragoste pentru copiii și profesorii din satele amărâte, pe care nu le bagă nimeni în seamă, și au avut peste 1800 de copii si peste 600 de cadre didactice beneficiare”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Vai, vai, vai!

Acum 7 luni

Deci nu a furat, a dat! E chiar erou. El a fost in slujba celor multi si saraci, acelora cu care statea zilnic in restaurante si pe care, filantrop fiind, ii lua mereu in calatorii in strainatate. Cu ce bani oare? Primiti pe baza cip cirip "voluntariat". Deci aia de la EPPO sunt niste prosti, iar tu cinstitul cinstitului. Noi, sibienii galbeni te credem. Echipa galbena e cu tine, are incredere in tine, te sustine si te salveaza si te propune "cinstitul anului" cu medalie si colan galben. Ai naiba europenii astia, carcotasi, mincinosi si cacaciosi. Sa urle ei pt cateva zeci de euroi ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus