Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
21°C

S-a ținut de scaun până în ultima clipă: fostul viceprimar Dumbravă merge săptămâna viitoare să recunoască frauda din bani europeni, în fața judecătorilor

S-a ținut de scaun până în ultima clipă: fostul viceprimar Dumbravă merge săptămâna viitoare să recunoască frauda din bani europeni, în fața judecătorilor

Iese la iveală faptul că Alexandru Dumbravă era deja trimis în judecată în momentul în care sibienii aflau că reprezentantul liberalilor la conducerea orașului a fost de acord cu doi ani și trei luni de închisoare, cu suspendare. 

Alexandru Dumbravă a tras de timp până în ultimul moment de scaunul de viceprimar, pentru care a fost susținut de către PNL Sibiu. Cel puțin asta rezultă din modul în care Dumbravă a gestionat situația. 

„Vreau să vă asigur pe toți că Alexandru Dumbravă nu a plecat niciodată, de la niciun loc de muncă, cu vreun leu care nu i se cuvenea sau cu vreun obiect care nu i se cuvenea”, declara Dumbravă în mai 2023, în ședința Consiliului local. Declarația era dată sub presiunea faptului că Turnul Sfartului tocmai dezvăluia faptul că este anchetat de procurorii europeni pentru fraude într-un proiect de peste 700.000 de euro.

Dumbravă și-a ocupat în continuare fotoliul de reprezentant al comunității Sibiului și nu a schițat  niciun gest public în ziua de 24 iulie 2023, când – pe rolul Tribunalului București – era înregistrat dosarul de corupție care îl viza pe el. Obiectul dosarului este cel de „sesizare cu acordul de recunoaștere a vinovăției”, iar faptul că Dumbravă a recunoscut că a furat avea să devină un lucru larg cunoscut abia două zile mai târziu, când Parchetul European a emis un comunicat de presă. Comunicat prin care procurorii anunțau că, în prezența avocatului său, Dumbravă a recunoscut că a falsificat diferite documente, prejudiciul fiind limitat la 34.500 de euro, ca urmare a demarării anchetei penale.

Citește și Turcan: Viceprimarul Dumbravă va demisiona. Liberalul a recunoscut în fața procurorilor frauda cu bani europeni. E de acord cu o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare

Săptămâna viitoare

Abia după ce a devenit publică informația că Dumbravă și-a recunoscut vinovăția, conducerea PNL a anunțat că reprezentantul lor la conducerea Sibiului va demisiona. Demisia s-a produs câteva zile mai târziu, pe 1 august, adică la o săptămână după trimiterea în judecată. Iar primul termen în proces a fost fixat pe 8 august 2023.

Procesul se va judeca la București având în vedere că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care este parte civilă în procesul lui Dumbravă, are sediul în capitală.

După demisia din funcția de viceprimar, Dumbravă s-a întors pe postul de director al Școlii din Roșia, ocupat înainte de a ajunge la Casa corpului didactic, unde a gestionat fraudulos proiectele din fonduri europene. Turnul Sfatului a încercat să ia legătura cu Alexandru Dumbravă, dar acesta nu a răspuns solicitării pe care a citit-o.

Citește și Surse: Viceprimarul Dumbravă vrea să revină director la școala din Roșia. Inspectoratul Școlar nu se poate opune până când nu i se va completa cazierul

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Realistul

Acum 11 luni

Își reia funcția de director de școală! De câțiva ani numai în funcții o tine!
Raspunde

Asdf

Acum 11 luni

un nesimtit uns cu toate alifiile care se mai si lauda pe Facebook cu poze facute prin concedii mai mult sau mai putin exotice (acum este clar de unde avea bani de astfel de concedii) in loc sa se laude cu realzari facute in calitate de viceprimar... dar stai ca de fapt nu are nici o realizare notabila din aceasta functie decat aceea ca luat un salariul fara sa munceasca nimic (poate a semnat niste acte care acum pot fi puse si ele sub semnul intrebarii avand in vedere natura penala a caracterului sau dovedid si recunoscut)...
Raspunde

Portofel

Acum 11 luni

Bucovina te saluta, infractorule! Marele prieten al bucovinenilor, micul turnator! Sa iti fie rusine, infectie galbena!

Raspunde

Sibian SB

Acum 11 luni

Noa, acum sa vedem pedagogia moderna, insuflata de onegeurile care cheltuiesc de pomana banii mafiotilor...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus