Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
10°C

Needitat. Ziua Pompierilor, sărbătorită în Piața Mare din Sibiu

Needitat. Ziua Pompierilor, sărbătorită în Piața Mare din Sibiu

Ziua Pompierilor din România a fost sărbătorită astăzi, 13 septembrie, și în Piața Mare din Sibiu.

Cu această ocazie, sibienii au putut să vadă îndeaproape mașinile pompierilor, să se fotografieze cu pompierii și să povestească cu ei. La ora 11 a început ceremonia din Piața Mare, la care plutonierul adjutant Nagy Marius a primit titlul de pompierul anului 2023.

Citește și: Marius Nagy este pompierul anului 2023 în Sibiu. A salvat viața unui bărbat care a căzut într-un canal adânc de 5 metri 

Anul acesta se împlinesc 175 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, un moment istoric ce a marcat pentru totdeauna nu doar istoria Românie,i ci și pompierii români. Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a organizat o ceremonie militară în Piața Mare a municipiului Sibiu, în cinstea acestui moment special.

În 1848 la București, a avut loc o luptă sângeroasă, plină de patriotism și devotament, între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman. Această zi a fost desemnată ca zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848.

Foto: ISU Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus