Duminică,
24.09.2023
Partial Noros
Acum
22°C

Benedek nu vrea confiscarea mașinilor șoferilor prinși drogați la volan: ”Ce facem cu șoferul care aduce în țară 20 de grame de? Confiscăm TIR-ul? Ce vină are firma de transport?”

Benedek nu vrea confiscarea mașinilor șoferilor prinși drogați la volan: ”Ce facem cu șoferul care aduce în țară 20 de grame de? Confiscăm TIR-ul? Ce vină are firma de transport?”

Deputatul sibian Benedek Zacharie susține că nu e de acord cu propunerea premierului Marcel Ciolacu prin care să se confiște mașinile șoferilor prinși drogați la volan.

El spune că mai important de atât e ca toate instituțiile să-și facă datoria.

”Am citit ideea premierului Ciolacu prin care se cere confiscarea mașinilor conduse de șoferi sub influența drogurilor. Nu sunt de acord. Mi se pare o nouă măsură ”hei-rup-istă”, fără o gândire a situației în ansamblu. Eu cred că problemele apar la felul în care toate instituțiile înțeleg să-și facă treaba. De la medicul care dă avize pentru școala de șofer fără să facă un minim consult, de la instructorul de la școala de șoferi care nu e atent la comportamentul elevului din stânga sa, până la polițistul care, așa cum a fost în cazul tânărului care a ucis două persoane la Vama Veche, a lăsat în trafic o persoană aflată evident sub influența drogurilor. Eu cred că aici trebuie să ne intensificăm activitatea, nu în confiscarea autoturismelor. Ce facem în situația în care un șofer de TIR aduce în țară 20 de grame de marijuana și e prins de polițiști? Confiscăm TIR-ul? Ce vină are firma de transport, pentru că mașina nu aparține șoferului. Unde le depozităm? Cum le scoatem la licitație? Dacă e prins în Oradea și firma e din Constanța, cine se ocupă de caz? Eu cred că fiecare instituție trebuie să își face treaba, iar persoanele care sunt prinse că și-au neglijat atribuțiile să fie aspru pedepsite. De aici trebuie început”, a spus deputatul UDMR, membru în Comisia de transporturi și infrastructură.

În medie, 4 cetățeni români și-au pierdut viața în accidente în fiecare zi, cu 93 de decese la un milion de locuitori, fiind printre primele state din Europa la acest capitol.

De aceea, Benedek consideră că ar fi necesară o reformă cuprinzătoare în domeniul reglementării traficului rutier, în sensul prevenirii și ridicării nivelului amenzilor.

Ciolacu: Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și a drogurilor, măsuri drastice

PSD vrea înăsprirea sancţiunilor aplicate şoferilor care urcă la volan beţi sau drogaţi, anunță Digi24. Printre propunerile anunțate sâmbătă de premierul Marcel Ciolacu se numără anularea dreptului de a conduce pentru cel puţin zece ani sau chiar confiscarea mașinii.

„Domnul Cazanciuc ne-a prezentat modificările legislative în ceea ce privește prevenirea și combaterea traficului de droguri și este o prioritate legislativă. Vom veni cu această propunere în primele două săptămâni ale acestei legislaturi a Parlamentului. Vor fi măsuri și pentru cei care vor conduce sub influența alcoolului și a drogurilor, măsuri drastice și propuneri venite și de la colegi, ca timp de cel puțin 10 ani să nu mai ai dreptul de a deține un permis de conducere dacă ești depistat de poliție într-o astfel de situație”, a anunțat Ciolacu.

De asemenea, premierul a vorbit și despre confiscarea autovehiculului folosit în momentul infracțiunii.

33 de sibieni prinși drogați la volan în 2023, în primele 8 luni. 41 au fost în tot anul 2022

Anul trecut nu s-au fost înregistrat accidente rutiere în care să fie implicați conducători auto aflați sub influența substanțelor psihoactive, anunță IPJ Sibiu, în urma unei solicitări trimise de Turnul Sfatului. S-au constatat însă 41 de infracțiuni de conducere sub influența substanțelor psihoactive.
În cursul anului 2023, de la începutul anului până în prezent, conducerea sub influența substanțelor psihoactive a fost cauza secundară de producere a 3 accidente rutiere ușoare, soldate cu rănirea ușoară a 3 persoane, anunță IPJ Sibiu.
”În primele 8 luni ale anului 2023, au fost constatate 33 de infracțiuni de conducere sub influența substanțelor psihoactive. Printre măsurile adoptate la nivelul instituției noastre în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră amintim intensificarea acțiunilor punctuale cu efective mărite, pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența substanțelor psihoactive.
Totodată, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Sibiu, sunt derulate acțiuni de conștientizare a tinerilor asupra riscurilor generate de consumul de droguri, în trafic și nu numai”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteș

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Xxx

Acum 1 săptămână

Cred ca articolul a fost scris de insusi deputatul respectiv. Altfel nu mi explic " scoala de sofer"!
Raspunde

Marius

Acum 1 săptămână

Firma de transport sa l dea in judecata pe sofer si sa si recupereze prejudiciul.
Raspunde

Claus

Acum 1 săptămână

Cea mai buna solutie,nu tranzitezi cu nimic ilegal in masina,si nu iti ia nimeni masina,ce pe mine daca ma opreste imi face un control,nu gaseste nimic,imi ia masina?Nu,asa si aici,insa una e sa exagerezi cu tirul unei firme private,sofer care conduce pt bani,mai ales ca,conduce un mastodont,ar trebui chiar mai drasnic pedepsit,anulate pe viata licentele siatestatele,permis etc...deci da,cam trebuie sa trecem la masuri drasnice.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 1 săptămână

Ungurele are perfecta dreptate! Legile se fac la rece nu la cald.
Raspunde

Auditorul

Acum 1 săptămână

Cate chestiuni tehniciste invocate de deputat,Oradea,Constanta,dosarul juridic,etc.E simplu monsher.Da-i puscarie cu executare ca sa se sature si sa sparga piatra la autostrazi(Turcia de ex) sau daca e grav,pedeapsa aplicata in Thailanda marilor traficanti.Nuuuuuuuuuuuuuuuu,noi tre'sa analizam,sa vedem si in continuare drogurile fac legea..Cauta CAUZA nu efectul...
Raspunde

Dfghh

Acum 1 săptămână

nu confisti masina, ii iei numerele ca in Grecia (unde pentru aproape orice fapta care nu respecta legea rutiera ti se iau numerele - puteti cauta sa vedeti pe net) si apoi cand merge sa le recupereze, firma plateste si apoi nu are decat sa recupereze de la sofer paguba si la persoane fizice nu ii inapoiezi numerele pana dupa proces si pentru alcool si droguri ar trebui sa fie cu executare indiferent cat de mica este pedeapsa iar in caz de accident luat carnetul pe minim 10 ani sau chiar pe viata daca este decese...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus