Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
19°C

„Mereu am tânjit să explorez Muzeul pe potecile mai puțin umblate”. Au început înscrierile la Astra Trail, concursul de MTB pentru copii, tineri și adulți

„Mereu am tânjit să explorez Muzeul pe potecile mai puțin umblate”. Au început înscrierile la Astra Trail, concursul de MTB pentru copii, tineri și adulți

Au început înscrierile pentru cea de-a doua ediție a Astra Trail, un concurs de ciclism născut din dorința de a promova cât mai mult acest sport în rândul tinerilor. În urma acestei a doua ediții, în muzeu va rămâne amenajat un traseu pentru amatorii de MTB.

Este vorba de unul dintre puținele concursuri din zona Sibiului care pune accentul pe categoriile de tineri și copii, fiind organizat de către o echipă pasionată de a insufla celor mici pasiunea pentru ciclism.

Prin locul ales pentru desfășurare, Astra Trail își propune atât să promoveze sportul de masă pentru a face legătura cu cel de performanță, cât și modul în care Muzeul Astra îmbină frumusețea naturii cu cea a civilizației populare tradiționale.

„Mi-au plăcut întotdeauna dealurile din jurul Sibiului și mereu am tânjit să explorez Muzeul Astra pe potecile mai puțin umblate. Traseul Emil Cioran trece la un moment dat pe lângă gardul muzeului și mereu vedeam urcările și coborârile care puteau fi fructificate ca teren de joacă pentru copiii pe care îi antrenez sau pentru sibieni, cât și pentru desfășurarea unei competiții noi și frumoase în Sibiu”, spune Gabriel Diaconu, cel care a înființat Cooperativa de ciclism, care se numără printre organizatorii concursului.

Un traseu definitiv

„Traseul nostru este o formă introductivă a traseelor de XCO (Olympic Cross Country, disciplină din cadrul MTB – n.r.) cu tradiție, am încorporat elemente tehnice diverse accesibile sportivilor cu un antrenament mediu și cunoștințe tehnice medii. Ne dorim să creștem dificultatea anual pentru a avea un progres continuu, atât noi, în calitate de organizatori, cât și participanții”, arată Gabriel Diaconu.

Ca urmare a succesului primei ediții, împreună cu cei de la Muzeul Astra a fost luată decizia de a fi dezvoltat un traseu care să fie marcat și cu o curățenie întreținută constant, astfel încât sibienii pasionați de MTB să aibă un loc în care se pot antrena pentru dezvoltarea tehnicii și a rezistenței. Accesul pe traseu în afara concursului se va face pe baza biletelor sau abonamentelor eliberate de către Muzeul ASTRA.

Date și program provizioriu

Astra Trail XCO este o competiție organizată de către Living Bike Faresin, Cooperativa de ciclism și Muzeul Astra

Data: 7 octombrie 2023

Link de înscriere: cooperativadeciclism.ro/astratrail

Categorii

Copii: D2 (5-6 ani), D1 (7-8 ani), C ( 9-10 ani), B (11-12 ani), A (13-14 ani)

Cadeți (15-16 ani)

Juniori (17-18 ani)

Adulți amatori Open 19+ 

Toate categoriile au clasament masculin/feminin separat

 

Program provizoriu

08:00 – Ridicare Pachete Înscriere

09:00 – 09:50 – Antrenamente Libere

10:00 – Start Amatori Masculin/Feminin

11:20 – Start Cadeți/Juniori

12:30 – Start Categorie D2

12:45 – Start Categorie D1

13:10 – start Categorie C

13: 45 – start Categorie B

14:30 – start Categorie A

15:30 – Festivitate de premiere

Programul poate suferi modificări. Programul final va fi anunțat cu o zi înainte de startul competiției.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Echili Bratu

Acum 7 luni

Conosc muzeul din 1979, de pe vremea cand se numea Muzeul Tehnicii Populare. Atunci scopul principal al muzeului era sa arate cum se produceau diverse lucruri in gospodariile taranesti. La fiecare exponat erau planse explicative si la fiecare 3-4 case era (vara) cate un pensionar care le intretinea/supraveghea si eventual putea da niste explicatii. Acum muzeul si-a schimbat numele si a devenit doar un decor interesant pentru tot felul de concursuri, spectacole, festivaluri, etc., multe case sunt inchise, eventual transformate in depozite pentru diverse lucruri iar patrimoniul tehnic este neglijat, deteriorat, abandonat... Mare pacat, acesta fiind un muzeu unic in felul lui.........
Raspunde

Serestely Tiberiu

Acum 7 luni

Bună.... concursul vă avea în vedere practicanți MTB.... Cu biciclete electrice?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus