MultiversX Labs SRL, companie care și-a schimbat numele din Elrond Network SRL, anul trecut, a înregistrat în 2022 un profit net de 89 milioane de lei (17,8 milioane de euro), cel mai mare înregistrat în acest an, după companiile medieșene Romgaz și Transgaz.
Conform datelor studiate de Turnul Sfatului din listefirme.ro și topfirme.com, Romgaz a a înregistrat anul trecut un profit net de 575,4 milioane de euro, în timp ce Transgaz a avut un profit de 83,1 milioane de euro.
MultiversX Labs SRL este a treia societate, la capitolul profit, după cele două societăți ce activează în domeniul extracției și transportului de gaz.
Societatea care dezvoltă critpmoneda Elrond (EGLD) a raportat la ANAF, în 2022, o cifră de afaceri de 12,8 milioane de lei, un profit net de 89 de milioane de lei și active imobilizate în valoare de 172 de milioane de lei (34,4 milioane de euro). Societatea susține că a avut un număr mediu de angajați de 67 de persoane.
Citește și:
În 2021, societatea care atunci purta numele de Elrond Network SRL, raporta o cifră de afaceri de 14,5 milioane de lei și un profit net de 15 milioane de lei, la un număr mediu de angajați de 39 de persoane.
Societatea nu a dorit să comenteze aceste date.
Citește și:
”Un ecosistem tehnologic pentru noul internet”
După această societate, în topul celor mai performante societăți din județ sunt Automecanica Mediaș (profit de 14,5 milioane de lei), GLS General Logistics Sysystems România SRL (13,9 mil. euro), Scandia Food SRL (13,5 mil. euro), Con-A Operations SRL (6,1 mil. euro), TOTAL NSA SRL (5,8 mil. euro), BMI România Sisteme de Învelitori SRL (5,6 mil. euro) și SIMEA Sibiu SRL (5,2 mil. euro).
Criptomoneda dezvoltată de Multivers X este cotată acum la o valoare de 124 de lei, în scădere față de începutul anului, când se tranzacționa cu aproximativ 200 de lei. Valoarea criptomonedei este însă în scădere dramatică, după un vârf din noiembrie 2021, atunci când pentru o scurtă perioadă de timp moneda avea o valoare de peste 2.300 de lei.
„Elrond este un protocol blockchain care încearcă să ofere viteze de tranzacție extrem de rapide prin utilizarea segmentării blockchain sau „sharding”. Proiectul se descrie ca fiind un ecosistem tehnologic pentru noul internet, care include fintech, finanțe descentralizate și Internet of Things. Potrivit surselor, platforma sa de execuție a contractelor inteligente este capabilă să realizeze 15.000 de tranzacții pe secundă, cu o latență de șase secunde și un cost de tranzacție de 0,001 USD.
Citește și:
Blockchain-ul are un jeton nativ cunoscut sub numele de eGold sau EGLD, care este utilizat pentru plata taxelor de rețea, pentru mizare și pentru recompensarea validatorilor.
Elrond a fost anunțat pentru prima dată în august 2019, iar rețeaua sa principală a intrat în funcțiune în iulie 2020”, se precizează pe site-ul coinmarketcap.com.
Sursa foto: coinmarketcap.com
Cine sunt creatorii Multivers X
Elrond, denumirea inițială a afacerii, a fost co-fondat la sfârșitul anului 2017 de frații Beniamin și Lucian Mincu, alături de Lucian Todea, ca o soluție la problema dezvoltării blockchain, pe care fondatorii au considerat-o cea mai presantă problemă cu care se confruntă industria.
Înainte de Elrond, Beniamin și Lucian Mincu au co-fondat MetaChain Capital, un fond de investiții în active digitale, Beniamin Mincu fiind CEO, iar Lucian Mincu director de tehnologie. Cei doi au co-fondat și ICO Market Data, un agregator de informații pentru ofertele inițiale de monede, precizează coinmarketcap.com.
Citește și:
Unde sunt banii? Topul localităților în funcție de firme, angajați și cifre de afaceri
De asemenea, pe lângă investitor timpuriu în proiecte precum Zilliqa (ZIL), Tezos (XTZ), Brave și Binance, Beniamin Mincu a fost responsabil și de produs, marketing și comunitate pentru platforma blockchain NEM din 2014 până în 2015. Lucian Mincu are experiență suplimentară ca inginer în tehnologia informației și specialist în securitate, lucrând cu Uhrenwerk 24, Cetto și Liebl Systems.
Todea este un antreprenor în serie din domeniul tehnologiei care a fondat și a fost CEO la Soft32, un site de revizuire și descărcare de soft, fiind totodată și partener al mobilPay, o aplicație de plăți mobile. El este, de asemenea, și „investitor înger”, investind în compania de tehnologie biometrică TypingDNA și în platforma de contabilitate SmartBill.
Top firme din județul Sibiu, în 2022, după cifra de afaceri:
- Societatea Națională De Gaze Naturale „Romgaz” SA - 13,1 Miliarde lei (3 Miliarde euro)
- Continental Automotive Systems SRL - 4,6 Miliarde lei (1,1 Miliarde euro)
- Societatea Naţională De Transport Gaze Naturale Transgaz SA - 2,4 Miliarde lei (553,8 milioane euro)
- Thyssenkrupp Bilstein S.A. - 859,9 milioane lei (195,4 milioane euro)
- Compa SA - 737 milioane lei (167,5 milioane euro)
Top firme din județul Sibiu, în 2022, după numărul de angajați:
- Societatea Națională De Gaze Naturale " Romgaz " SA - 5.228 angajati
- Continental Automotive Systems SRL - 4.311 angajați
- Societatea Naţională De Transport Gaze Naturale Transgaz SA - 4.013 angajați
- Compa SA - 1.807 angajați
- Simea Sibiu S.R.L. - 1.489 angajați
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: cele mai profitabile firme din , MultiversX Labs , top firme din sibiu , MultiversX , profit , elrond ,
Vizualizari: 20251
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Ghița
Acum 3 ore
Emil
Acum 4 ore
Chitruta
Acum 5 ore
Ron
Acum 5 ore
Pop