Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Expoziție cu mesaj în Piața Mare: O redescoperire a adevăratelor valori și tradiții creștine, prin intermediul artei vizuale

Expoziție cu mesaj în Piața Mare: O redescoperire a adevăratelor valori și tradiții creștine, prin intermediul artei vizuale

Artista Antonela Giurgiu prezintă în Piața Mare a Sibiului expoziția de pictură ”Taina”, un eveniment încărcat de valoare simbolică, cu un mesaj de speranță și încurajare.

Expoziția a fost vernisată în 15 septembrie în Galeria UAP Sibiu și poate fi vizitată până 3 octombrie.

”Prin această suită de lucrări, mi-am dorit să vin cu un mesaj de speranță, încurajare, de redescoperire a adevăratelor valori și tradiții creștine, prin intermediul artei vizuale. În general, temele spirituale au menirea de a orienta exprimarea artistică, spre transmiterea unor mesaje pozitive, lucru absolut necesar, mai ales acum, în aceste vremuri, în care omenirea a suferit schimbări semnificative”, a explicat Antonela Giurgiu pentru cititorii Turnul Sfatului.

Artista a mai mărturisit că și-a propus prin lucrările prezentate să aducă oamenii mai aproape de valorile și tradițiile creștine.

„Lucrările din expoziție sunt ferestre deschise spre trecutul care a implicat întreaga istorie a umanității și continuă să implice și prezentul: jertfa lui Isus, cel mai mare sacrificiu care a fost adus vreodată și jertfa euharistică, miezul trăirii creştine. Prin intermediul acestor lucrări, expoziția poate ilustra frumusețea și profunzimea acestui act sacru, aducând în prim plan transformarea spirituală. Scopul expoziției este de a  aduce oamenii mai aproape de valorile și tradițiile creștine, oferind o experiență estetică și spirituală. Este necesar să căutăm  lumina și frumosul din noi, precum și frumusețea ce ne înconjoară, în jurul nostru totul este o taină, care se cere trăită și redescoperită. Nu ne rămâne decât să revenim la sentimente mai umane, să fim buni unii cu alții și să iubim”, a mai precizat Antonela Giurgiu.

Accesul publicului la expoziție este gratuit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus