Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Veteranul de război Danil Banciu a împlinit 100 de ani. Sibiul mai are 9 veterani de război

Veteranul de război Danil Banciu a împlinit 100 de ani. Sibiul mai are 9 veterani de război

A luptat nouă luni pe front, în Al Doilea Război Mondial, și a făcut-o atât împotriva rușilor, cât și a germanilor. Veteranul de război Danil Banciu a împlinit 100 de ani, fiind sărbătorit de Asociația Națională a Veteranilor de Război, de Academia Forțelor Terestre, Cercul Militar și de către membrii familiei, relatează Radio Cluj.

În anul 1944 a fost înrolat. Își amintește că era iarnă când a plecat pe front, de la Sibiu spre Basarabia. S-a întors apoi, prin Cehoslovacia să lupte în Ardeal. Nouă luni și zece zile a fost pe front și a luptat zi de zi prima dată împotriva rușilor și mai apoi a nemților.

Colonelul Marius Bucurenciu, comandantul Cercului Militar i-a mulțumit veteranului ca i-a oferit posibilitatea de a fi contemporan cu el, iar preotul militar Florin Pavel s-a asigurat că Danil Banciu înțelege cât de importante i-au fost sacrificiile.

În perioada 25 august 1944 – 20 septembrie 1944 a fost pe front cu Divizionul 57 Artilerie Grea, iar în perioada noiembrie 1944 și până în 20 septembrie 1945 a făcut parte din Regimentul 7 Artilerie Grea.

Sibiul mai are doar nouă veterani de război.

Sursa foto: Facebook Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus