Sâmbătă,
27.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

O nouă pistă de biciclete în județul Sibiu: 7 kilometri pe Valea Avrigului, până la Pensiunea Ghiocelul

O nouă pistă de biciclete în județul Sibiu: 7 kilometri pe Valea Avrigului, până la Pensiunea Ghiocelul

Primăria orașului Avrig a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în vederea aprobării, documentația necesară proiectului de amenajare a unei noi piste de biciclete pe Valea Avrigului. Conform proiectului, viitoarea pistă va avea aproape 7 kilometri, va porni din Avrig și va merge de-a lungul DJ 105 F până la pensiunea Ghiocelul de pe Valea Avrigului, acesta fiind punctul maxim până care lățimea drumului a permis construirea pistei.

Conform memoriului de prezentare viitoarea pistă va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, și o lățime totală de 2,5 metri.

Documentele depuse la APM arată că pentru construirea pistei trebuie tăiați 80 de arbori și relocați 16 stâlpi de curent.

pista valea avrigului

Ca dotări, pista va avea 8 bănci, 8 coșuri de gunoi și tot atâtea rasteluri pentru biciclete.

”Pista pentru biciclete va fi realizata cu o lățime de 2.50 metri și va avea două sensuri de circulație, respectiv câte 1.25 metri pentru fiecare sens. Pe partea stângă a pistei va fi amenajată o zonă de siguranță cu lățimea de minim 50 cm, care va permite deplasarea în condiții de siguranță a bicicliștilor pe viitoarea pistă destinata lor. Amplasarea pistei pentru biciclete va fi pe partea dreaptă a drumului județean DJ 105F, asigurându-se o lățime de cel puțin 1.25 metri - 1.50 metri între marginea existentă a carosabilului drumului județean și viitoarea pistă. Această lățime este necesară pentru a asigura spațiu suficient pentru acostamentul drumului județean și pentru zona de siguranță” se specifică în memoriul de prezentare depus la APM Sibiu.

Primarul orașului Avrig, Adrian David, a declarat pentru Turnul Sfatului că acesta este un proiect important pentru dezvoltarea turismului pe Valea Avrigului, fiind o prioritate pentru primăria Avrig în 2024.

”Investiția va susține mobilitatea urbană verde prin realizarea infrastructurii pentru biciclete, va contribui la limitarea poluării în UAT Avrig și localitățile aparținătoare dar și la evitarea blocajelor din trafic. De asemenea, vizăm creşterea accesibilităţii zonei turistice Valea Avrigului, valorificând peisajele naturale din zonă” a precizat Adrian David, primarul orașului Avrig.

Proiectul se derulează în perioada 14.12.2022 - 14.12.2024, iar valoarea totală a finanţării nerambursabile este de 7.814.589,34 lei (TVA inclus).

pista biciclete avrig

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Egal

Acum 7 luni

În sfîrșit ceva pozitiv, ar trebui reparat și drumul de asfalt. Turismul este foarte important pentru oraș.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus