Marţi,
05.12.2023
Cer Senin
Acum
-3°C

ULBS, locul 5 în țară și 449 în Europa, într-un nou clasament la nivel continental

ULBS, locul 5 în țară și 449 în Europa, într-un nou clasament la nivel continental

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a fost inclusă în QS World University Rankings: Europe 2024, clasându-se pe locul 5 în România și 449 în Europa.

Compania britanică Quacquarelli Symonds (QS) a publicat ieri primul clasament dedicat învățământului superior european –  QS World University Rankings: Europe 2024.

Clasamentul analizează activitatea a 688 de universități europene din 42 de țări membre ale Consiliului Europei, iar 17 dintre instituțiile intrate în top sunt universități românești.

La nivel național, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu ocupă locul 5, iar la nivel european, poziția 449. Clasamentul include și categoria ”Universități din Europa de Est”, unde ULBS se situează pe locul 54.

QS World University Rankings: Europe 2024 evaluează 12 indicatori de performanță, din domeniile cercetare, angajabilitate, experiență de studiu, implicare globală și sustenabilitate.

Cel mai mare scor obținut de ULBS se referă la un indicator care vizează activitatea de cercetare, în context internațional.

Clasamentul QSWorld University Rankings: Europe 2024 este disponibil aici:

https://www.topuniversities.com/europe-university-rankings

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2910

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Muresan

Acum 2 luni

Blablauri! Palavre! baliverne!
Raspunde

Tzd

Acum 2 luni

Frate, nu confundați capra cu varza! Universitățile nu pot face parte din Consiliul Europei, ci doar din UE, ceea ce-i o altă mâncare de pește. Din Consiliul Europei fac parte doar șefi de stat și de guverne iar întrunirea acestui consiliu se face periodic, când este necesar. Este o mare diferență între Parlamentul european, Comisia europeană și Consiliul Europei, dar un singur lucru este cert, toate fac parte din UE. Exact la fel ca și universitățile din statele membre
Raspunde

Student eminent

Acum 2 luni

Doamne , ce mai râdem! Cine mai pune botul la minciunile astea? Cu Parchetul care le percheziționează angajații, ULBS e pe primul loc la corupție. ULBS e tot pe primul loc din lume la tocatul banilor. Nu contează sursa: finanțarea de la buget, UE,Erasmus, Hasso Platner, orice! Banii sunt tocați mărunt mai ales în ultimii patru ani de către aceleași persoane . Și vor mai urma încă cel puțin 5 ani de glorie pentru ei. Ne-ați cam scârbit stimabililor. Suntem sătui de minciunile și mizeriile pe care le faceți! Studenții și educația sunt pe ultimul loc! Curg reclamațiile și plângerile studenților și pe ei nu îi interesează decât propriile buzunare. Alo, DNA?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus