Marţi,
05.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Încă o investiție pentru confortul militarilor din Sibiu: 5 milioane de lei pentru drumuri de acces și platforme de parcare

Încă o investiție pentru confortul militarilor din Sibiu: 5 milioane de lei pentru drumuri de acces și platforme de parcare

„Realizare drumuri de acces și platforme în cazarma 380 Sibiu” este denumirea unui nou proiect pe teritoriul unde își desfășoară activitatea Unitatea Militară 01512 Sibiu, dar și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. Mai exact, este vorba despre reparația carosabilului drumurilor de acces, precum și a platformelor de staționare și parcare din interiorul cazarmei.

Unitatea a lansat o licitație publică, prin intermediul Ministerului Apărării Naționale în care intenționează să achiziționeze serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor pentru obiectivul menționat. Detalii despre necesitatea proiectului sunt descrise în studiul de fezabilitate al proiectului, realizat anul trecut: „Amplasamentul studiat este situat în zona centrală a municipiului Sibiu, pe strada Revoluției nr. 3-5, din municipiul Sibiu și constituie Incinta 1 a cazărmii 380 (...) Terenul aferent proiectului de investiție este amplasat în partea de nord a cazărmii având atât acces pietonal, cât și rutier inclusiv de mare tonaj, pe alei asfaltate sau betonate aflate în stare de degradare avansată (...) Drumurile de acces și platformele de parcare sunt degradate nemaifiind întreținute de dinaintea anilor 1989, sunt pline de gropi și de fisuri. Ele sunt tranzitate în special de utilaje militare și personalul din unitatea militară”.

„Necesitatea investiției reiese din faptul că lipsa unor condiții optime de desfășurare a activităților specifice unității, afectează în mod direct eficiența și calitatea vieții personalului civil și militar ce deservesc unitatea, iar prin executarea acestor lucrări în incintă se crește semnificativ productivitatea și starea de sănătate a militarilor prin reducerea stresului și a nivelului de praf”, se mai menționează în document.

Unul dintre obiectivele așteptate, din punct de vedere social, menționate în studiul de fezabilitate este obținerea unei imagini mai bune și mai de încredere a Armatei Române, dar și prelungirea duratei de viață a autovehiculelor militare sau o mai bună funcționare a acestora.

Investiția este prevăzută a fi finanțată din bugetul ministerului, iar valoarea proiectului se ridică la 5,6 milioane lei.

Inițierea investiției respective este explicată și prin faptul că în Romania, o mare parte a terenurilor și a clădirilor instituțiilor publice „nu sunt încă modernizate și nu se ridică la nivelul standardelor europene”: „Deși la multe dintre ele au fost făcute minime lucrări de modernizare pentru a îmbunătăți condițiile în care se desfășoară activitatea, în ceea ce privește amenajarea curților acestor instituții, aceasta a fost aproape complet ignorată până în prezent. Din acest motiv la nivelul municipiului Sibiu și nu numai, s-au luat măsuri pentru a se interveni și în această direcție”.

Amintim că, în prezent, Ministerul Apărării mai are în derulare o investiție amplă la unitatea militară din Sibiu - este vorba de construcția unui bloc alimentar cu 42 de bucătari în trei schimburi și pavilion pentru cazare, în valoare totlaă de 10 milioane de euro.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

9 comentarii

Gradatu

Acum 2 luni

așa băgați bani la putorile astea ca au trecut prin multe războaie până azi chiar meritau o sporire a „eficientei și calității vietii”

Raspunde

@gradatu

Acum 2 luni

Cât de nesimtit poți să fii....

Raspunde

Cristian Sibian

Acum 2 luni

Scoala de arme din Sibiu a fost si este o adevarata institutie reprezentativa.Nu ai nevoie de razboi ca sa stii sa te lupti bai pushtulica.Dar,pt stiinta ta,interbelic apoi in al doilea RM au aratat valoarea si onoarea.Asa ca,daca vrem o tara libera in vremurile acestea tulburi tre'sa facem ce fac toti (in EU si oriunde),si anume se pregatesc.Pana si slugile austriece ale lui Putin fac manevre militare si nu sunt deloc in NATO.Asa ca banii aceia sunt cu folos cheltuiti si nu inutil,in tinichele baroniale bombastice si hipstereala in piata..Si fi mai atent cu apelativele injurioase cand vorbesti despre armata tarii noastre.In alta tara ramaneai fara taste si bani mult timp.Si nu sunt cadru al armatei,crede-ma..

Raspunde

JFK

Acum 2 luni

Cap patrat cu minte-n colturi!!!

Raspunde

Gogu

Acum 2 luni

Aș paria ca lucrarea o face Terra Building.

Raspunde

Luca

Acum 2 luni

Intr-un fel , ar trebui sa ne mandrim ca AFT este , probabil , cea mai moderna facultate din Europa ! Pe de alta parte , faptul ca se afla in plin centrul unui oras turistic ... nu prea sunt motive de bucurie . Pacat ca Sibiul se transforma din oras turistic in oras unitate militara si nimeni nu reactioneaza . Poate calculeaza cineva cat din suprafata orasului apartine MApN .

Raspunde

Marcel

Acum 2 luni

Pentru "Gradatu"! PUTOARE ești tu mă ce te dai intelectual. Tu stai la cafea și scoți "maxime" din creierul tău îmbibat cu alcool și droguri! Marș la muncă PUTOARE!

Raspunde

Ciorăpel

Acum 2 luni

Marcele, puți

Raspunde

Insider

Acum 2 luni

Începe urgia ăștia care înjurați armata/militarii. Veți fi în linia întâi.. carne de tun. Sa va vad atunci

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus