Marţi,
05.12.2023
Partial Noros
Acum
0°C

Istoria se repetă. Dzumhur caută revanșa în fața lui Fatic

Istoria se repetă. Dzumhur caută revanșa în fața lui Fatic

Foto: Campionii turneului de dublu la BCR Sibiu Open

În viața din afara terenului de tenis, Damir Dzumhur și Nerman Fatic sunt cei mai bun prieteni. Merg împreună în turnee, se cunosc foarte bine și petrec mult timp împreună. Anul trecut, cei doi prieteni au jucat finala turneului ATP Challenger Sibiu Open iar Nerman Fatic a câștigat în fața prietenului său, în ciuda experienței bosniacului.

Damir este cel mai experimentat jucător prezent la turneul de la Sibiu, iar în întreaga sa carieră a reușit să acumuleze premii de peste 6 milioane de dolari. Ca să nu mai spunem că este unul dintre puținii care a reușit să îl învingă pe Rafael Nadal. 

Damir Dzumhur 

Destinul a făcut ca cei doi prieteni să se întâlnească din nou în finala BCR Sibiu Open, după ce amândoi și-au câștigat semifinalele disputate astăzi. Nerman, favorit opt pe tabloul de simplu la BCR Sibiu Open l-a întâlnit în prima semifinală a zilei pe maghiarul Zsombor Piros, principalul favorit conform clasamentului ATP. Fatic a câștigat primul set destul de ușor, cu 6 2, dar favoritul a revenit cu un set solid pe care l-a încheiat cu 6 1. Din păcate Piros a cedat fizic în setul al treilea, cu dureri evidente la coapsă, iar victoria a devenit mult mai facilă pentru bosniac. Ultimul set s-a încheiat cu 6 1 în favoarea campionului en-titre.
În cea de-a doua semifinală, Damir Dzumhur l-a întâlnit pe favoritul secund al turneului, italianul Flavio Cobolli. Meciul a fost mult mai strâns și mai dificil decât semifinala anterioară. Ambii jucători au asudat din greu pentru fiecare punct și multe dintre ghemuri s-au încheiat după egalități la 40. Experiența lui Damir și-a spus cuvântul de această dată iar bosniacul a câștigat ambele seturi cu 7 5 și 6 4. 
Astfel, după 12 ani de BCR Sibiu Open, se înregistrează o nouă premieră, o finală cu repetiție. Meciul dintre cei doi prieteni și adversari are loc mâine, de la 13:00, pe terenul central de la Tenis Club Pamira.

Nerman Fatic


Turneul de dublu la BCR Sibiu Open s-a încheiat astăzi. Față în față s-au aflat favoriții principali, Piotr Matuszewski din Polonia și Kai Wehnelt din Germania și favoriții 4, echipa cehă Andrew Paulson și Michael Vrebensky. Meciul a fost scurt dar foarte spectaculos. Cehii au închis perfect toate liniile și au jucat foarte curajos la fileu, dominând de la cap la coadă. Ambele seturi s-au încheiat identic, 6 2, 6 2, în favoarea actualilor campioni.

BCR Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Oscar Downstream.

Credit foto: Vlad Dumitru
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus