Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
1°C

Kickboxing: Sibianul Ionuț Popa a câștigat, pentru a doua oară, în fața lui Serghei Zanosiev într-un meci de senzație. Antrenor: „Este cel mai valoros sportiv la 65 de kilograme”

Kickboxing: Sibianul Ionuț Popa a câștigat, pentru a doua oară, în fața lui Serghei Zanosiev într-un meci de senzație. Antrenor: „Este cel mai valoros sportiv la 65 de kilograme”

Ionuț Popa (foto stânga) și Serghei Zanosiev (foto dreapta) înainte de meci

Sibianul Ionuț Păduraru Popa l-a învins aseară în trei reprize pe Serghei Zanosiev într-un meci de kickbox, în gala Dynamite Fight. Dacă în primele două runde Ionuț a părut să nu dea tot, în cea de-a treia rundă a clarificat victoria sa. Este a doua oară când îl învinge în ring pe Zanosiev.

Ionuț Păuraru Popa tânărul sportiv de 24 de ani din Sibiu are o greutate de 67,3 kg și o înălțime de 1,72 metri. Potrivit descrierii de la debutul meciului de vineri, 22 septembrie, a susținut 17 meciuri, 13 fiind victorii. Cinci au fost obținute prin knockout, un egal și trei înfrângeri. Sibianul se antrenează la SuperPro Gym Sibiu, antrenor fiindu-i un fost sportiv sibian remarcabil, Alin Bălașa.

Acesta din urmă a povestit pentru Turnul Sfatului că a fost un meci neprogramat, dar gândit în amănunt. „A fost un game plan pe care l-am pus la cale cu Ionuț. Am așteptat până în ultima repriză ca Serghei să creadă că noi nu suntem pregătiți. Am acceptat meciul cu trei sau patru zile înainte de a se disputa. Serghei trebuia să se bată cu altcineva, dar adversarul lui s-a accidentat și atunci am fost sunați noi.

Nu am avut timp de pregătire decât două zile, pentru că ultimele două înainte de meci am făcut doar cântarul și slăbiri. Nu am mai făcut antrenamente. Așa că el s-a așteptat să nu fim pregătiți și în formă maximă. Atunci noi l-am surprins puțin și am tras în ultima repriză mai mult decât în primele două. A fost un game plan bun și executat cu precizie de Ionuț”, a spus Alin Bălașa.  

Ionuț Popa s-a născut la Galați, dar s-a stabilit acum mulți ani în Sibiu. După karate, la 17 ani s-a apucat de kickboxing și tot de atunci Alin îl antrenează.

„Ce este interesant este că el nu are debut de amator. A trecut la 17 ani direct la profesioniști. Este un sportiv foarte talentat”, mai spune antrenorul lui Ionuț.

Cea mai mare performanță avută de tânăr a fost obținerea titlului e campion mondial în Belgia.

„Este cel mai valoros sportiv la 65 de kilograme, la kickboxing profesionist”, încheie Alin Bălașa.

Potrivit antrenorului, la începutul anului viitor Ionuț va ajunge în Promoția Glory care este cea mai puternică promoție de kickboxing din lume. Astfel sportivul sibian îi va întâlni în ring pe cei mai buni luptători la nivel mondial.

Sursa foto: facebook Ionuț Popa 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus