Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Pepeni din Selimbăr, vânduți la Piața tărănească Transilvania: „S-au făcut la fel de bine ca cei din Sud”

Pepeni din Selimbăr, vânduți la Piața tărănească Transilvania: „S-au făcut la fel de bine ca cei din Sud”

Foto: Liviu Gui și pepenii de Șelimbăr

Vineri în Piața Huet și sâmbătă în Piața țărănească de la Sala Transilvania sibienii pot găsi pepeni crescuți la Șelimbăr. Chiar dacă suntem în zonă de munte, producătorul care i-a plantat a avut surpriza să constate că se coc la fel de bine ca cei din Sudul țării. A încercat și cu pepeni galbeni, dar au fost mâncați de iepuri.

Liviu Gui este un producător care vine de mai mulți ani în Piața țărănească de la Sala Transilvania. Este de loc din Schitu, o localitate de lângă Drăgășani, județul Olt. De un an, însă s-a decis să planteze pepeni pe un teren pe care îl are la Șelimbăr. Spune că a făcut asta din dorința de a nu mai mânca din Grecia.

„Sunt pepeni obișnuiți. Nu am luat sămânță profesională. Am vrut să vedem dacă merge aici, la Șelimbăr. Anul acesta am pus prima dată și nu foarte mult. Undeva la 60 de cuiburi. Cam 20 de arii. Am încercat doar să vedem dacă se fac și am avut surpriza să constatăm că au crescut la fel ca și cei plantați în Sudul țării. Nu au avut nicio întârziere. Asta înseamnă că s-a schimbat clima”, spune Liviu.

Bărbatul este decis ca anul viitor să crească suprafața.

„Cel puțin dublu o să punem”, spune el.

Liviu povestește că a încercat să planteze și pepeni galbeni, dar nu au rezistat pentru că au fost mâncați de iepuri.

„Acum încercăm să închidem terenul. De cei verzi nu s-au atins. Au încercat unul și apoi nu au mai mâncat.”

Pentru că s-au făcut destul de mulți din cultura de anul acesta a decis să scoată și la vânzare. În acest moment pepenele de Sibiu este 4 lei kg. Liviu poate fi găsit în Piața țărănească de la Sala Transilvania, sâmbăta, și vinerea în Piața Huet.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus