Miercuri,
06.12.2023
Innorat
Acum
-2°C

Conferințele Astra: Sorin Radu, rectorul ULBS, și Răzvan Pop, directorul Bibliotecii Astra, vor discuta despre educație

Conferințele Astra: Sorin Radu, rectorul ULBS, și Răzvan Pop, directorul Bibliotecii Astra, vor discuta despre educație

Următoarele două întâlniri ale proiectului Conferințele Astra abordează tema educației. Astfel, „Cercetarea ca educație” și „Ziua Educației” sunt cele două subiecte care vor fi abordate în 29 septembrie și 5 octombrie.  

Citește și: Conferințele Astra: cinci artiști sibieni vor discuta despre arta contemporană și rolul ei în societatea actuală

Invitații celei de-a treia întâlniri sunt Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, și Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA, iar discuția va fi moderată de Valer Cosma, istoric și manager al Bibliotecii ULBS. Invitații următoarei dezbateri din cadrul temei EDUCAȚIE vor fi anunțați în apropierea evenimentului. 

Subiectele de discuție vor abordata evoluția sistemului educațional românesc până la momentul actual, schimbările necesare, nevoile profesorilor și ale tinerilor pe care aceștia îi pregătesc și, desigur, importanța educației în viața fiecăruia.

„Conferințele ASTRA” reprezintă o platformă de conectare a marilor actori culturali din România, dar mai ales din județul Sibiu. Evenimentele se desfășoară sub forma unor dezbateri având ca temă centrală promovarea culturii scrise. Întâlnirile sunt moderate de personalități locale din sfera culturală sau civică, fiind gândite ca dezbateri înregistrate video, la care publicul interesat poate participa în auditoriu.

Seria de discuții a debutat în data de 14 septembrie 2023, cu evenimentul „De ce este fotografia o artă” și a continuat pe 20 septembrie 2023, cu evenimentul „Locul artiștilor contemporani”.

Conferințele sunt găzduite de American Corner Sibiu, spațiul situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, și sunt transmise live pe pagina de Facebook și în mediul online.

Proiectul „Conferințele ASTRA” este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1143

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

R

Acum 2 luni

Bogdan Pop de la PSDNL ?

Raspunde

Raluca

Acum 2 luni

Razvan Pop care nu a lucrat o zi in mediul privat ci doar la stat in functii politice, multe neduse la final- vice la Primaria Sibiu sau director general la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor, vorbeste de educatie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus