Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

„Rămășițele” vechiului refugiu Scara, coborâte cu elicopterul. Voluntarii cer atenție pentru noul refugiu

„Rămășițele” vechiului refugiu Scara, coborâte cu elicopterul. Voluntarii cer atenție pentru noul refugiu

La o lună de la inaugurarea noului refugiu Scara, voluntarii din cadrul Asociației Montane Carpați au realizat ultimul transport aerian al vechiului refugiu.

Elicopterul închiriat de către voluntarii Asociației Montane Carpați a efectuat mai multe zboruri în cursul zilei de sâmbătă, 23 septembrie 2023, pentru a transporta vechiul refugiu, dezasamblat. Una din aceste încărcături s-a desprins în timpul transportului într-o zonă din apropierea văii Șerbota, însă voluntarii nu le-au lăsat „pierdute” prin munte. Au „rearanjat” acest ultim transport în mai multe pachete, coborâte pe rând de elicopter la vale, după cum se poate vedea în imagini.

La noul refugiu inaugurat în cursul lunii august în șaua Scara din munții Făgăraș, voluntarii Asociației Montane Carpați au finalizat sistemul de pământare și cel de protecție împotriva rozătoarelor. Chestiune care îi determină pe voluntari să ceară atenție sporită din partea celor care utilizează noul refugiu. „Cel mai important este să închidă ușa de la exterior, pentru a împiedica astfel intrarea animalelor, în special a rozătoarelor. Din păcate, am găsit intrarea deschisă și am găsit și zgârieturi pe partea exterioară, semn că cineva a blocat ușa cu un bolovan, pentru a o menține deschisă. Rugăm pe cei care utilizează acest refugiu să fie atenți la aceste detalii”, a arătat una din voluntarele venită tocmai din Galați pentru a lucra la finalizarea detaliilor noii structuri amplasată la aproape 2.200 de metri altitudine.

Cei care doresc să sprijine activitatea Asociației Montane Carpați o pot face urmând acest link

Citește și La 2.146 m altitudine: S-a deschis refugiul Scara, pe traseul de creastă al Munților Făgăraș. „Un orologiu solar pe timp de zi și observator de stele în nopțile senine”

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus