Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Primăria Cisnădie cumpără un teren de peste 350.000 de euro în Cartierul Arhitecților pentru campus școlar. Vânzătorul, un dezvoltator imobiliar, pune condiții

Primăria Cisnădie cumpără un teren de peste 350.000 de euro în Cartierul Arhitecților pentru campus școlar. Vânzătorul, un dezvoltator imobiliar, pune condiții

Consilierii locali din Cisnădie se întrunesc astăzi în ședința lunară, printre proiectele aflate pe ordinea de zi regăsindu-se și achiziția unui teren în zona Cartierului Arhitecților.

Conform proiectului de hotărâre terenul în cauză are o suprafață de 4.733 metri pătrați și este situat pe strada Sibiului, FN – cartierul Arhitecților. Prețul de achiziție este de 63 de euro pe metru pătrat, la care se adaugă TVA, rezultând 74,9 euro pe metru pătrat, în total 354.800 euro cu TVA.

Proiectul prevede ca plata să se poată face în rate, deoarece primăria nu are în buget acești bani momentan.

”Terenul cumpărat se înregistrează ca aparținând domeniului public Orașului Cisnădie, având destinația de teren destinat construirii unei unități de învățământ din Cartierul Arhitecților”, se precizează în proiectul de hotărâre.

Terenul descris mai sus va fi achiziționat de la societatea Rubin Development SRL, dezvoltator imobiliar care pregătește un ansamblu cu peste 1700 de locuințe în zonă. Pentru a ceda primăriei terenul societatea a pus câteva condiții.

În primul rând Consiliul Local Cisnădie se angajează ca până la data de 31.05.2024 să adopte o hotărâre de consiliu prin care să aprobe planul urbanistic zona în vederea construirii unității de învățământ. Totodată, aprobarea de PUZ vine la pachet cu modificări ale unor parcele învecinate în privința regimului de înălțime, unde Rubin Development vrea să construiască blocuri: P+3E pentru zona mixtă și P+3E pentru zona de locuințe colective.

Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite până la data de 31 mai 2024 întreaga înțelegere cade.

Redăm mai jos un extras din proiectul de hotărâre al CL Cisnădie:

cisndaie cl

Context:

Pe o suprafață de aproximativ 19 ha situate între actualul cartier al Arhitecților și valea Sevișului a fost realizat planul urbanistic al unui nou cartier. Unul proiectat să aibă aproximativ 1.750 de locuințe și să fie populat, în cele din urmă, de aproximativ 4.000 de suflete. În cea mai mare parte blocurile vor avea un regim de înălțime P+2E+ER sau mansardă. Excepție vor face locuințele din vecinătatea școlii unde dezvoltatorul cere acum Consiliului Local Cisnădie a majorare a regimului de înălțime la P+3E. Detalii despre acest proiect  puteți citi aici.

De partea primarul Gh. Huja a declarat la începutul acestui an că în Cartierul Arhitecților se va construi un campus școlar – școală, o grădiniță și o sală de sport. Primarul nu a dat însă prea multe detalii legate de aceste planuri. Declarațiile lui Huja pot fi văzute aici.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Mihai Tanase

Acum 7 luni

Dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite până la data de 31 mai 2024 VIRGULA întreaga înțelegere cade.
Raspunde

Sandokan

Acum 7 luni

Foarte bine ca se face campusul, dar, inainte de toate, dat fiind ca vor mai aparea peste 1700 de locuinte, trebuie avuta in vedere si infrastructura rutiera. Inca (cel putin) 1700 de masini pe aceiasi (singura) cale de acces spre Sb ar fi un dezastru. Si poate, de data asta, pune si primaria conditii dezvoltatorului, cum ar fi obligativitatea realizarii de cai de acces amenajate (nu de pamant). Ca sa nu mai arate unele strazi din CA ca dupa bombardamente.
Raspunde

Xulescu

Acum 7 luni

Cum vine asta? În ianuarie se anunța deja construirea campusului și acum aflăm că încă nu au nici măcar terenul necesar??? https://www.turnulsfatului.ro/2023/01/26/gheorghe-huja-cartierul-arhitectilor-va-avea-campus-scolar-scoala-gradinita-si-sala-de-sport-199979?comment
Raspunde

John doe

Acum 7 luni

Dar de celalalt campus care aparea in documente cand s-a inceput constructia cartierului si era ditamai campul, ce parere are huja? Au aparut cumva blocuri in locul scolii?
Raspunde

UnCisnadian

Acum 7 luni

si inca ce conditii pune dezvoltatorul...1.1 locuri de parcare per apartament. Va fi un Arhitectilor 2. ar trebui macar 1.5 ca sa satisfaci nevoia locurilor de parcare pt toata lumea +20% in plus pt vizitatori. in alta ordine de idei, acelasi Rubin se lauda in articolul din turnu sfatului acum ceva timp: https://www.turnulsfatului.ro/2020/03/06/video-1-750-de-noi-locuinte-in-cartierul-de-dupa-arhitectilor-prima-dezbatere-publica-rdquo-noi-vom-rezolva-probleme-rdquo-167193 ca va dona 10 mii de metri pt utilitatile publice (dispensar, cresa, gradi, scoala)...unde sunt acei metri patrati?
Raspunde

Cetatean

Acum 7 luni

Huja asta e un "Buzatu" mai micut. Toata primaria aia e plina de coruptie. Mai ales acum cu super asfaltarea prin pndl se sifoneaza bani in prostie prin gospodaria oraseneasca.
Raspunde

Marian

Acum 7 luni

Păi la așa condiții ,terenul ar trebui să fie gratuit Este clar ca condițiile sunt în favoarea dezvoltstorului
Raspunde

No Name

Acum 7 luni

Terenul ala e sub linia de inalta tensiune? Asa cum s-a laudat si cu donatia de teren pentru locul de joaca tot de sub aceeasi linie? Daca tot ati scris articol despre acest teren, important era sa stim si amplasarea unei unitati deservita copiilor in opropierea unui real pericol pentru cei mici!
Raspunde

Joker

Acum 7 luni

Cineva trebuie să plătească chiar dacă nu "consumă" deviza primăriei municipiului Cisnădie. " Deci nu comanzi mîncare dar trebuie să plătești".
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus