Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Vicepreşedinta Bundestagului, Katrin Goring-Eckardt, vizitează Timişoara şi Sibiul

Vicepreşedinta Bundestagului, Katrin Goring-Eckardt, vizitează Timişoara şi Sibiul

Vicepreşedinta Bundestagului, Katrin Goring-Eckardt, va vizita România în perioada 29 septembrie - 2 octombrie şi va fi prezentă la Timişoara şi Sibiu.

"Vicepreşedinta Bundestagului, doamna Katrin Goring-Eckardt, se va afla între 29 septembrie şi 2 octombrie 2023 la Timişoara şi Sibiu. La Timişoara se va întâlni cu primarul Dominic Fritz pentru un dialog pe teme politice la sediul Primăriei, urmând să participe în seara zilei de 29 septembrie ca oaspete de onoare la reprezentaţia creaţiei muzicale monumentale "Gurre-Lieder". Acest proiect de cooperare între oraşele înfrăţite Gera şi Timişoara, la care participă în jur de 350 de muzicieni, este unul dintre punctele culminante din programul oficial al Capitalei Europene a Culturii. De asemenea, vicepreşedinta Bundestagului va vizita Centrul de Tranzit în Regim de Urgenţă din Timişoara. La Sibiu, doamna Goring-Eckardt se va întâlni cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor din România, pentru a se informa despre activităţile şi problemele minorităţii germane. Cu prilejul vizitării bisericii fortificate din Câlnic, alături de Fundaţia Biserici Fortificate, aceasta îşi va forma o imagine despre aceste monumente unice de patrimoniu şi puncte de reper ale Transilvaniei. În data de 1 octombrie, vicepreşedinta Bundestagului va rosti în biserica fortificată din Guşteriţa predica prilejuită de Zilele recoltei", se arată într-un comunicat trimis, joi, de Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti, citat de Agerpres.

De asemenea, la Sibiu este prevăzută vizitarea unui proiect al Asociaţiei Kinderhilfe Siebenburgen e.V.

În încheierea şederii sale, vicepreşedinta Bundestagului se va informa în cadrul unui runde de discuţii în Munţii Apuseni despre oportunităţile pentru dezvoltare sustenabilă şi turism ecologic în Transilvania.

"Este o onoare pentru mine să pot urmări reprezentaţia cantatei "Gurre-Lieder" la Timişoara, oraş înfrăţit cu Gera. Mă bucur să continui dialogul început anul trecut cu minoritatea germană din România", a declarat, citată în comunicat, Katrin Goring-Eckardt.

În acelaşi timp, vicepreşedinta Bundestagului a subliniat, referindu-se la bisericile fortificate din Transilvania, importanţa păstrării patrimoniului bisericesc.

"În afară de acestea, doresc să mă informez asupra situaţiei romilor şi a refugiaţilor din România. Cu precădere într-o perioadă de criză, este important să vorbim despre cauzele refugierii şi despre ajutorul acordat oamenilor aflaţi la nevoie", a adăugat oficialul german.

foto Dominik Butzmann

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Doamna Katrin Goring-Eckardt vine degeaba in Sibiu daca nu viziteaza casa memorabila a presedintelui Iohannis insusita cu acte de proprietate falsificate de autoritatile statului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus