Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Se reia licitația pentru parcarea subterană de pe strada Siretului: cele cinci oferte primite de Primărie erau neconforme

Se reia licitația pentru parcarea subterană de pe strada Siretului: cele cinci oferte primite de Primărie erau neconforme

Sibienii care locuiesc în zona străzilor Calea Cisnădiei și Siretului mai trebuie să aștepte pentru parcarea subterană și zona verde promise de Primărie. Licitația din iunie pentru care au fost depuse cinci oferte a fost anulată.

Denumire contractului pentru care Primăria Sibiu a lansat la începutul verii licitația se numește „Amenajare parcare subterană și zone verzi în zona Siretului - Faza SF și alte studii”. Până la finalul lunii iunie, au fost primite cinci oferte – patru asociații și o companie, lucru anunțat și de Primărie. Toate au fost declarate inacceptabile sau neconforme.

Vineri, 29 septembrie, pe platforma de achiziții publice a fost publicat un nou anunț, în care licitația pentru același contract este reluată. Ofertele sunt așteptate până la finalul lunii octombrie, iar valoarea estimată pentru Studiul de fezabilitate, precum și pentru celelalte studii solicitate – studiul geotehnic, studiul topografic, studiul de trafic, precum și obținerea avizelor necesare – este de 420.000 lei.

În principiu, cerințele municipalității nu s-au schimbat. Parcarea ar urma să aibă un singur nivel, suprafața construită fiind estimată la 8.300 de mp. În acest spațiu subteran ar urma să poată fi amenajate, conform solicitărilor din caietul de sarcini, între 250 și 300 de locuri de parcare pentru autoturisme și a cinci locuri pentru motociclete. Accesul în parcare ar urma să fie facilitat și cu ajutorul a două lifturi, pe care să le poată folosi și persoanele cu dizabilități. Sistemul de iluminat cu led și telegestiune și două stații de încărcare a autoturismelor fac parte la fel din lista cerințelor prevăzute pentru dezvoltare în studiul de fezabilitate.

Citește și: Primăria a lansat procedurile pentru o nouă parcare subterană, în Cireșica: 250 – 300 de locuri. La prima lucrează de șase ani

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3146

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

2 neuroni in toată primăria

Acum 2 luni

In zona sunt mii de apartamente iar primăria fara viziune , se gândește la doar 250 locuri de parcare - pe doar un nivel in loc sa faca pe min 2 nivele daca tot o sa fie un mare șantier acolo.
Raspunde

Sibian

Acum 2 luni

Da,se dovedește din nou că Sibiul este locul lucrului prost,inutil sau făcut pe jumătate! Ați văzut succesul mare al parcării (singura!!!) din Hipodrom!De ce mai tergiversati atât și nu mai faceți altele?La cazarma 90 ar fi ideală! Cu varianta Tursib o lungiti și o bateți in cap cu variante imposibile și fără rost,parcării propuse in V.Aaron îi solicitați condiții puerile-parcă sunteți duși cu pluta!Uitați-vă ce rămâne după voi după atatia ani in care ați luat bani grei de la Primarie!Chiar nu vă este rușine?
Raspunde

Chirica

Acum 2 luni

Cazarma 90 este declarata monument istoric clasa A. Adica nu se poate face nimic acolo.
Raspunde

Alt sibian

Acum 2 luni

Cred că Primaria Sibiu ar putea fi declarată monument istoric!Nu cred că undeva în România,cineva face atât de puțin pentru semenii săi și să aibă atât de multe ifose!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus