Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

De marți Sibiul are un microbuz al faptelor bune. Director Crucea Roșie: „Nu ne mai folosim mașinile personale”

De marți Sibiul are un microbuz al faptelor bune. Director Crucea Roșie: „Nu ne mai folosim mașinile personale”

Crucea Roșie, filiala Sibiu a inaugurat astăzi, 3 octombrie, „Microbuzul faptelor bune”. Raluca Morar, directorul filialei spune că această mașină este un vis împlinit și că de astăzi înainte voluntarii organizației vor putea merge în misiunile umanitare folosindu-se de microbuz. Mașina a fost donată de o companie din Sibiu în urma unei campanii, are 9 locuri și a fost colantată după o serie desene legate într-o poveste frumoasă de artistul Florin Tomescu. 

„Microbuzul faptelor bune” care aparține de astăzi Crucii Roșii, filiala Sibiu, a fost inaugurat lângă sediul organizației de pe strada Alexandru Xenopol. Cei care au trecut, după ora 9.00 pe pietonala Nicolae Bălcescu au putut observa microbuzul care a stat timp de aproximativ două ore parcat pentru a putea fi prezentat. În jurul său voluntarii Crucii Roșii au împărțit pliante care vorbesc despre proiectele organizației și au făcut demonstrații de acordare a primului ajutor. Invitații au fost primiți cu pâine coaptă de tanti Rodi, una dintre cele mai vechi voluntare și sare.

Voluntarii Crucii Roșii Sibiu vor ajuge de astăzi mai ușor la sibienii care au nevoie de ajutorul lor. De asemenea, cei care vor primi microbuzul vor descoperi o mașină cu mesaje pozitive create special de artistul Lucian Tomescu.

„Am primit cu bucurie vestea de a putea lucra la un asemenea proiect. M-am simțit onorat să pot să ofer spre societate o vibrație pozitivă, mai ales că societatea are nevoie de un plus de energie pozitivă. Cumva, trec printr-un moment prin care și eu și familia mea avem nevoie de gânduri pozitive și am transpus partea aceasta. Tot desenul pe care l-am conceput este în ideea aceasta de a transforma un mesaj serios, cum este misiunea Crucii Roșii Sibiu cu care societatea s-a acomodat deja, într-un mesaj ușor de înțeles. Un mesaj care să poată fi citit mai ușor cu sufletul”, a spus artistul.

Florin Tomescu a vorbit și despre povestea pe care a creat-o în așa fel încât să rămână ca o emblemă în subconștientul celor care privesc microbuzul.  

„Sunt și elemente pe care le-am mai folosit în alte lucrări, un fel de semnătură a mea, dar sunt și alte elemente pe care am ales să nu le lucrez impecabil, în așa fel încât cei care să se regăsească cel mai ușor în povestea de pe microbuz să fie copiii. Să nu uităm că povestea mea a fost pusă pe un microbuz al cărui scop este acela de a aduce bucurie și fapte bune în viețile nu tocmai ușoare ale unor oameni, ale unor copii. Nu cred că este doar o poveste că vine cineva care să mă ajute pe mine să-mi fie mai bine, ci este cumva parte dintr-o poveste pozitivă care nu se va termina. Mi-am dorit să creez o imagine, o emblemă, care să se întipărească în subconștientul celor ajutați și nu numai. O emblemă care să arate că, într-adevăr, se întâmplă și lucruri bune. Societatea poate oferi și așa ceva”, mai spune artistul Florin Tomescu.

Acesta precizează că pe mașină pot fi citite și mesaje în limba engleză.

„Copiii sunt din ce în ce mai familiari cu această limbă”, explică artistul.

Au pus mână de la mână

Crucea Roșie Sibiu a mai avut un microbuz cu ajutorul căruia voluntarii străbăteau județul, dar reprezentanții organizației spun că acesta s-a stricat, iar repararea lui ar fi costat mai mult decât făcea mașina. Atunci au apărut oamenii de bine.

Compania Hipic Prod Sibiu este cea care a donat mașina cu nouă locuri, iar reprezentanții acestia s-au arătat încântați că au participat la acest proiect. 

„Suntem mândri că facem parte din acest proiect și că am avut ocazia să ne implicăm și ne dorim ca microbuzul să facă mulți kilometri de fapte bune”, au spus aceștia. 

Campania în urma căreia mașina a fost donată a fost organizată și mediatizată de ziarul Sibiu100% prin „Produs în Sibiu”. Florin Tomescu a creat desenele, iar cei de la Ocolul Silvic Tălmaciu au donat banii necesari colantării.

„Mașina va fi folosită în toate proiectele noastre, începând cu banca de alimente, un proiect prin care vom transporta alimente și rechizite în tot județul. De asemenea, vom transporta voluntarii care vor participa la acțiuni de întrajutorare, îl vom folosi pentru a ajunge la copiii de la Centrul de plasament din Turnul Roșu, le vom duce în mici excursii pe doamnele de la Clubul de Aur, pe copiii de la grădinița Crucii Roșii. În tot ceea ce facem noi vom folosi această mașină. Până acum ne ajutam de mașinile personale și nu era tocmai ușor. Vreau să le mulțumesc din suflet tuturor celor care s-au implicat și au făcut ca noi, cei de la Crucea Roșie Sibiu să avem acum cea mai grozavă mașină din oraș”, a spus Raluca Morar, directorul organizației.

Inaugurarea s-a încheiat cu un tur al faptelor bune care a cuprins o vizită la Compania Hipic Prod Sibiu, o vizită la grădinița Crucii Roșii și o vizită a voluntarilor din Clubul de Aur al Crucii Roșii, în timpul întâlnirilor de pictură. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus