Duminică,
03.12.2023
Parțial Noros
Acum
-1°C

Comuna Cristian modernizează zona industrială de la marginea Sibiului: Investiție de 4,2 milioane în asfaltarea drumului

Comuna Cristian modernizează zona industrială de la marginea Sibiului: Investiție de 4,2 milioane în asfaltarea drumului

Primăria comunei Cristian a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru modernizarea drumului de acces în zona industrială de la marginea Sibiului, printre companiile beneficiare regăsindu-se Transavia, Bauelemente, BetonUtil, dar și localnicii care au nevoie de acces la terenurile din zonă.

Zona industrială avută în vedere se află practic sub pista Aeroportului Internațional Sibiu, starea actuală a drumurilor betonate fiind foarte proastă. Drumul care va fi asfaltat pornește din DN 1 și se ramifică spre companiile menționate, până spre Lacurile Sibiu.

„Comuna Cristian are în vedere asfaltarea unui drum din localitatea Cristian care pleacă de la intersecția cu DN1 și facilitează accesul la importanți operatori economici ai comunei: Fabrica de prefabricate din beton Bauelemente, Ferma de păsări Transavia, Stația de betoane BetonUtil și Balastiera Cristian, precum și accesul la terenurile agricole din zonă”, precizează reprezentanții primăriei Cristian.

În total sunt vizați peste doi kilometri de drum nou, prevăzut inclusiv cu trotuare și piste de biciclete.

Conform estimărilor făcute în documentația tehnică întocmită de proiectant, valoarea lucrărilor este de 4.232.669,39 lei fără TVA . Perioada de garanție acordată lucrărilor este de minim 36 luni data semnării procesului verbal de recepție la terminarea acestora.

Durata contractului este de șase luni de zile, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 octombrie 2023.

Important de menționat este faptul că documentația tehnică care însoțește proiectul face referire și la construirea, în viitor, a unui nou sens giratoriu în DN 1, care să faciliteze accesul auto înspre Zona Industrială.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3883

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Nelutu fermierul

Acum 2 luni

Daca face Cristianul drumul pana la granita cu Sibiul ”provoaca” municipiul sa asfalteze si ei drumul de legatura din Zavoi si astfel se creaza o noua ruta de intrare in oras pentru cei care vin dinspre Cluj, pe sub aeroport. Dar ma indoiesc ca cei din Sibiu au intentii de genul asta. Daca s-ar face legatura asta nu ar mai fi utila jumatate din centura de sud.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus