Luni,
29.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Un cisnădian, membru al Clubului Sportiv Tibiscus, campion național la o categorie de ciclism XCM

Un cisnădian, membru al Clubului Sportiv Tibiscus, campion național la o categorie de ciclism XCM

În acest sfârșit de săptămână comuna Blăjel a fost gazda evenimentului ciclist Movilele Blăjelului 2023, cu probele sale de 78, 34, 21 km, e-bike, family și copii.

Sportivii Clubului Tibiscus au fost printre cei circa 400 de participanți iar Cristian Jidovu din Cisnădie a terminat pe locul I al categoriei M40-49 tura de 78km, gălățeanul Marius Ionașcu a terminat pe locul II al categoriei M50+ la tura de XCM 78km iar severineanul Titel Rușinaru pe locul 5 al categoriei M40-49 la tura de 34km.

Cum proba de 78 km a constituit și Campionat Național de MTB-XCM 2023, cu 3 ore și 28 minute Cristian Jidovu a obținut locul I și titlul de Campion Național de XCM categoria Master2 iar Marius Ionașcu cu cele 4 ore și 17 minute s-a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și a obținut titlul de Campion Național de XCM categoria Master3.

Aceste rezultate de excepție confirmă forma excelentă a celor doi sportivi care astfel au adăugat în palmaresul lor al 7-lea titlu (Cristian Jidovu) respectiv al 10-lea titlu (Marius Ionașcu) de campion național la ciclism.

“Nimic nu a fost lăsat la întâmplare, bicicleta, riderul și suportul au fost planificate pe modul Project Management”, spune Cristian Jidovu într-un comunicat de presă remis redacției de C. S. Tibiscus.

Separat, stațiunea Șugaș Băi din Covasna a găzduit, tot în acest week-end, a treia și ultima etapă din Cupa României de MTB-Enduro, la care Ionuț Grecu din Oradea, reprezentând C. S. Tibiscus, a reușit să urce pe podium pe locul III al categoriei Master2, rezultat cu care s-a clasat pe locul II în clasamentul general final al Cupei României de MTB-Enduro 2023.

Și dacă tot a fost vorba de Cupele României la ciclism, să amintim că în urmă cu o săptămână, la Câmpulung (Argeș), s-a desfășurat a cincea și ultima etapă din Cupa României de MTB-XCO la care reprezentanții echipei MausBike-Tibiscus au fost Marius Ionașcu – ocupantul locului I al categoriei Master3 și fiica sa Miruna Ionașcu – locul II al categoriei Junioare. Această etapă a fost precedată, în 9 septembrie, de etapa Porumbacu MTB Race la care aceiași sportivi au obținut rezultate excepționale similare: Marius Ionașcu – ocupantul locului I al categoriei Master3 / locul III clasament general iar fiica sa Miruna Ionașcu – locul II al categoriei Junioare / locul II clasament general. Cu aceste rezultate excelente, pe baza punctelor acumulate în fiecare etapă la care au participat, cei doi sportivi gălățeni s-au poziționat în clasamentul general final al Cupei României de MTB-XCO 2023 astfel: Marius Ionașcu - locul I al categoriei Master3, Miruna Ionașcu -  locul II al categoriei Junioare.

”Sportivii amatori de la C.S.Tibiscus sunt mândri de cele 33 de titluri de campion național, de aproape 1550 locuri pe podium la peste 1380 acțiuni, rezultate de excepție strânse de o mână de pasionați ai sportului din Timișoara, Lugoj, Oradea, Turnu Severin, Cisnădie, Brașov ori Galați”, concluzionează Marius Karnyanszky – Clubul Sportiv Tibiscus Timișoara.

Sursa foto: Movilele Blăjelului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2218

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Vasile

Acum 6 luni

Pai de ce nu scrieti de echipa noastră de ciclism Măgura Cinadie? ce rezultate excepționale a avut? Scrieți de Tibiscus si Oradea. Magura e cea mai tare echipă de ciclism, întrebati si vedeți rezultate.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus