Joi,
30.11.2023
Innorat
Acum
2°C

Nu poate înțelege că nu are voie la volan fără carnet: Femeie din Rășinari reținută de Poliție

Nu poate înțelege că nu are voie la volan fără carnet: Femeie din Rășinari reținută de Poliție

Polițiștii sibieni au reținut ieri o femeie din Rășinari după ce de trei ori a fost prinsă conducând un tractor fără să aibă acest dreptul.

Femeia este în vârstă de 53 de ani și pe numele ei a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea a trei infracțiuni de conducere având acest drept anulat.

”În fapt, în perioada 25 septembrie – 3 octombrie, femeia a fost depistată în trei rânduri conducând un tractor agricol pe raza localității de domiciliu, deși dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice este anulat. Polițiștii au luat măsura reținerii femeii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive”, au informat reprezentanții IPJ Sibiu.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Șelimbăr, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

În acest context, reamintim noile prevederi legale intrate în vigoare la începutul lunii iulie a acestui an, publicate în Monitorul Oficial nr. 616 din data de 6 iulie 2023, prin care articolul 335 din Codul penal suferă modificări privind circulația tractoarelor pe drumurile publice. Astfel, pentru cei care conduc tractoare agricole sau forestiere pe drumurile publice se instituie obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Redăm în cele ce urmează conținutul Articolului 335 din Codul penal:

Articolul 335 Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, a unui tramvai ori a unui tractor agricol sau forestier de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule, tramvaie ori tractoare agricole sau forestiere în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredințează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că se află în una dintre situațiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influența alcoolului ori a unor substanțe psihoactive.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 10436

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Ion

Acum 1 lună

alta porcarie !
Raspunde

Dan

Acum 1 lună

adica e OK sa conduci fara permis, dobitocule?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus