Marţi,
28.11.2023
Innorat
Acum
6°C

O economistă din Sibiu și-a transformat pasiunea pentru hand-made în mică afacere. Ana Maria Făgădar: Oamenii nu au curajul, de multe ori, să cumpere produsele fără să le vadă

O economistă din Sibiu și-a transformat pasiunea pentru hand-made în mică afacere. Ana Maria Făgădar: Oamenii nu au curajul, de multe ori, să cumpere produsele fără să le vadă

Ana Maria Făgădar are 32 de ani și este de profesie economist. Pasionată de hand-made, din pandemie, tânăra mămică a început să creeze decorațiuni interioare din tricot, dar și accesori deosebite, unele făcute chiar din capete de creioane. Așa a adus la viață mica sa afacere pe care a numit-o Katiffe.

Ana Maria Făgădar are 32 de ani și este din Mediaș. De formare este economist, iar din anul 2020 este și vicepreședintele Asociației PAN - Protecția Animalelor și a Naturii.

„Mi-a plăcut partea de handmade de când am fost foarte mică, făceam felicitări de 8 martie, de 1 martie. Îmi plăcea foarte mult ora de lucru manual la școală, am avut o educatoare super faină și întotdeauna făceam lucruri hand-made, cu hârtie glasată, ghirlande. Și  acum mai am în casă felicitările de Crăciun și cele de Paști de la acea vreme”, a spus Ana.

„Eram în pandemie și am zis că neapărat trebuie să fac ceva”

Ideea de a crea aceste decorațiuni a venit în pandemie, iar sursă de inspirație i-a fost platforma Pinterest. A făcut primele produse, iar apoi, împreună cu soțul ei, Claudiu, au găsit și un nume care să le reprezinte.  

„Eram în pandemie și am zis că neapărat trebuie să fac ceva. Eram acasă și am văzut pe Pinterest chestia asta cu numele tricotate, mi s-a părut foarte interesant și mi-am pus în minte să încerc. Ne-am gândit apoi să-i dăm și-un nume și ne-am gândit să aibă legătură cu pisicile, evident. Tot vorbeam cu soțul meu, Claudiu, despre denumiri. La un moment dat a zis Katiffe și așa a rămas”, a mai spus aceasta.

O pasiune, mai mult decât o afacere

Investiția pe care a făcut-o nu o poate cuantifica, dar spune că a fost una minimă care a constat în a cumpăra moara de tricotat și șnururile.

„M-am  gândit apoi cum să fac lucrurile, am găsit o moară de tricotat, șnururile le-am testat până când am găsit exact ața cu care îmi place mie să lucrez. În primă fază mi-am printat literele, nu știam să fac literele de mână din sârmă. Mi se părea foarte greu, dar acum le fac mult mai ușor. A fost vorba de antrenament, de încercare. Cel mai nou fac nume tricotate, cercei din creioane colorate, mi se par incredibil de faini, și broșele le fac din capetele de creioane ascuțite. Este mai mult o pasiune decât o afacere”, a mai spus aceasta.

„Mi-ar plăcea foarte mult ca la un moment dat să am un spațiu în care pot să organizez eu târguri”

Ana spune că îi place foarte mult atmosfera de la târgurile de producători locali din Sibiu, dar și interacțiunea de acolo.

„Îmi place foarte mult să merg la târguri. Oamenii nu au curajul, de multe ori, să cumpere produsele fără să le vadă. Omul le vede și le ia pe moment. Mi-ar plăcea foarte mult ca la un moment dat să am un spațiu în care pot să organizez eu târguri sau să am un spațiu cu un magazin pentru lucruri hand-made”, concluzionează aceasta.

Creațiile Anei le puteți găsi pe pagina de facebook Katiffe.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Muresan

Acum 1 lună

Prostii!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus